Liverpool FC status

Frånvaroläge: Thiago(skadad), Henderson(skadad), Oxlade-Chamberlain(skadad), Keita(skadad), Konate(skadad), Kelleher(skadad), Arthur(hinner nog inte bli spelklar)
Trolig startelva (4-3-3): Alisson Alexander-Arnold, Matip van Dijk, Robertson – Fabinho, Milner, Elliott – Salah, Firmino, Diaz

Tankar om elvan: Vi börjar få tillbaka några av de spelare som inte varit tillgängliga den senaste tiden och det ger Klopp en del valmöjligheter i startelvan. I backlinjen tror jag han väljer att ta in Matip här, för att ge Gomez lite välbehövlig vila. Ytterbackarna kommer behöva avlastas ganska snart, men jag tror att Klopp hellre väljer att göra det i CL än i ett derby. På mittfältet saknas det fortfarande en hel del namn och den stora frågan är vem som får ta över Hendersons roll. Curtis Jones är ett alternativ, ett väldigt offensivt mittfält med Carvalho ett annat, men jag tror att vi kommer att få se Milner från start. Milners rutin och ledaregenskaper kan nog komma väl till pass i vår kaptens frånvaro och därefter kan Klopp göra förändringar utifrån hur matchen utvecklas. Nunez och Jota är båda tillgängliga för att kliva in i anfallet, men jag tror båda får börja på bänken. Jota har varit borta ett tag och där behöver ni nog skynda lite långsamt och i fallet Nunez tror jag det är perfekt för honom att komma in från sidan idag, för att sedan starta i Europa till veckan.
Everton status
– Per Malmqvist Stolt(@permalmqvist), författare till boken Tipsextra: klubbarna, matcherna, spelarna