En helt otrolig match slutade 4-5 till Liverpool efter att Adam Lallana avgjort i 95:e minuten med matchens sista spark.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Mignolet, Clyne, Toure, Sakho, Moreno(90), Lucas, Henderson(76), Can, Milner, Ibe(59), Firmino.

Liverpools bänk: Ward, Caulker(90), Flanagan, Allen, Teixeira, Lallana(59), Benteke(76)

Norwichs startelva: Rudd; Pinto, Martin (c), Bassong, Brady; Redmond(70), Dorrans, Howson, Hoolahan(70); Naismith(82); Mbokani

Norwichs bänk: Ruddy, Jerome(82), Jarvis(70), Klose, Mulumbu, Olsson(70), Odjidja

Matchreferat:

Liverpool inledde matchen starkast och borde utan att på något sätt imponera ha haft ledningen med 2-0 efter att Firmino givit bortalaget ledningen tidigt och Milner sumpat en bra chans strax därefter. Men som så många gånger tidigare den här säsongen krävdes det bara en hörna för att Norwich skulle komma tillbaka in i matchen. Efter två, tre, fyra, fem förlorade andradueller i eget straffområde kunde Mbokani med en instinktiv klack ge kanariefåglarna sin kvittering och 1-1 efter 29 minuter. Efter målet fick hemmalaget och hela Carrow Road energi medan Liverpools mittfält gick ned i energi ordentligt och förlorade duell efter duell mot Norwichs dito. Det kom därför inte som en chock när den nyss Everton-värvade Steven Naismith debuterade med ytterligare ett mål mot Liverpool. Naismiths första mål i den blå tröjan kom nämligen också mot, just det, Liverpool. Halvtid, 2-1 och en märkbart irriterad Klopp fick se sitt lag ligga vika ner sig och ännu en gång ligga under på bortaplan.

Andra halvlek började inte mycket bättre, ett lojt Liverpool fick inte ordning på spelet och när Alberto Moreno med ett oförsvarbart och oförklarbart försvarsagerande lyckades sparka ner Steven Naismith x2 i straffområdet, och Hoolahan sänkt den efterföljande straffen fram till 3-1 så var det nog många Liverpoolsupportrar som stängde av tv-apparaterna. Men Liverpool skulle på något mirakulöst sätt resa sig från de döda. 90 sekunder efter 3-1 hade Firmino touchat fram ett Clyne-inlägg till Henderson som gav bortalaget 2-3 och livlina in i matchen. I den 59:e minuten bytte Klopp in Adam Lallana istället för Jordon Ibe och det skulle visa sig bli ett mycket viktigt byte. För i den 63:e minuten var det just Lallana som frispelade Firmino som inte gjorde några misstag och enkelt chippade in 3-3 bakom Rudd i Norwichmålet. Liverpool hade i det här skedet av matchen jobbat till sig momentum och man hade rivit upp ett stort hål i Norwichförsvaret som såg ut att kunna släppa in hur många mål som helst.

Som ett kvitto på detta stod kapten Martin för en riktig indianare när han med en usel bakåtpass frispelade Milner som vickade bollen till höger om Rudd och enkelt kunde sätta 3-4 med 75 minuter på klockan. Efter målet började bortalaget ticka ner tiden och gå på sporadiska anfall för att hitta mål nummer fem, men som oftast resulterade i att man hamnade nere vid hörnflaggan. Allt gick enligt plan fram tills ännu en sån där läskig fast situation skulle fälla de röda. En lång lyftning från egen planhalva i 92:a minuten och ytterligare ett par förlorade dueller senare så landade bollen hos Bassong som drog till direkt i kanten av straffområdet och gav 4-4 till Norwich. Ännu en gång hade Liverpool låtit poängen glida mellan fingrarna och frustrationen var enorm, åtminstone hemma hos undertecknad. Men på något mirakulöst sätt skulle det komma ytterligare ett mål i den här matchen. Efter att Norwich den här gången misslyckats rensa bort bollen två-tre gånger från eget straffområde landade bollen hos Lallana som drog till bollen med vänstern ned i backen med ett perfekt avvägt avslut i Rudd’s bortre gavel – 4-5 Liverpool och game over efter en otrolig upplösning i slutminuterna.

Hur sammanfattar vi den här matchen egentligen? Liverpool visar återigen prov på ett ytterst uselt försvarsagerande vid fasta situationer och är numera det lag som släppt in allra flest mål på fasta situationer – hela 10 stycken är man uppe i nu. Efter matchen kallade Klopp försvarsagerandet ’Rubbish’ vilket går att se i intervjun nedan. Det går inte annat än instämma, men vi njuter samtidigt av tre sköna poäng i en fullständigt tokig match som inte kommer glömmas i första taget av varken Liverpoolsupporters eller Premier League-fantaster. Walk on

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Fyra av fem skott på mål gick in idag. Belgarens usla form fortsätter. Borde tagit Naismiths balja ur dålig vinkel men hade även baklängesmål där han stod chanslös mellan stolparna efter uselt försvarsjobb. Man önskar ofta att Simon kunde dominera sitt straffområde bättre då de framför honom verkar bli stirriga så fort bollen flyger in i straffområdet.

Clyne – Har fortsatt svårt att göra något vettigt i sista offensiva tredjedelen, men fick åtminstone till ett hockeyassist fram till 2-3 som hjälpte vända matchen för Liverpools del.

Toure – Är man en del av en backlinje som släpper in fyra bollar är det svårt att uppnå godkänt betyg. Kolo såg stundtals nervös ut och hade svårt att hålla reda på både Naismith och Mbokani.

Sakho – Misslyckades med att rensa bollen vid ett flertal tillfällen och var involverad i en hel del baklängesmål. Lär vara en av de som kommer få läxa av Klopp att läsa på mer om försvarsspel vid fasta situationer på bussen hem till Merseyside.

Moreno(90) – Någon föreslog på Twitter att Moreno skulle få löneavdrag för sitt försvarsagerande som ledde till straff och 3-1. Jag är beredd att hålla med – oförsvarbart hjärnsläpp från spanjoren som inte kan få annat än underkänt efter den sekvensen.

Lucas – Vann nog inte en närkamp på mittfältet innan minut 55. Trög, seg och stundtals lat. Växte i skorna något i slutskedet av matchen men i det stora hela bör man kräva mer om vi ser till 90 minuter.

Henderson(76) – Håglös första halvlek då han misslyckades med i stort sett allting. Ryckte dock upp sig och visade vägen med ett vackert mål.

Can – Inte en av Emres finare insatser i LFC-tröjan. Såg riktigt loj ut och vann inga närkamper överhuvudtaget på mittfältet i första. Var även högst inblandad i 4-4 som vilken annan dag som helst hade varit tack och god natt. Nä, skärpning Emre!

Milner – Borde gjort 2-0 i första halvlek men slog till i den andra halvleken istället med ett ytterst viktigt 3-4 mål. Växte in i matchen och visade karaktär mot slutet.

Ibe(59) – En av få spelare som visade något framåt för bortalaget i första halvlek och som slog sin gubbe på kanten. Därför var det något förvånande att just Ibe fick hoppa av. Men Klopps fingertoppskänsla visade sig stämma.

Firmino – Solklar man of the match med sina två mål+ett assist, och även fast Lallana kommer stjäla rubrikerna imorgon så visar nu brassen i stunder vilken klasspelare han är.

Inhoppare:

Lallana(59) – Gav Liverpool en extra dimension i spelet när han kom in. Inflytelserik, energirik och äntligen målskytt tillika matchvinnare. Ett inhopp av högsta klass!

Benteke(76) – Gjorde inga mirakel på fotbollsplanen, men gav åtminstone ett virrigt Norwich-försvar lite mer att hålla reda på i straffområdet, vilket räckte gott idag.

Caulker(90) – Inblandad i både mål bakåt och framåt trots sin extremt korta tid på planen.