Alex Teixeira vore klockren för Liverpool. Nu får vi bara hoppas att klubben lyckas genomföra köpet!

För några dagar sedan trodde nog inte många att Liverpool skulle göra en stor värvning den här månaden. Sedan klubbens intresse för Alex Teixeira läckte i medier har många fans, inklusive undertecknad, fått stora förhoppningar om att ro hem brassens signatur. Nu är det väldigt viktigt att Liverpool lyckas genomföra den här värvningen. Liverpool har som bekant åkt på några riktiga käftsmällar på transfermarknaden. Willian och Mohamed Salah flyttade till Chelsea efter långa värvningsförsök från Liverpools sida. Man har även jobbiga erfarenheter från förhandlingar med ukrainska klubbar efter värvningsförsöken av Yevhen Konoplyanka och Henrikh Mkhitaryan som av olika orsaker inte hamnade i LFC.

Att lyckas genomföra det önskade köpet av Teixeira vore viktigt ur flera perspektiv. Det skulle visa att Liverpool fortfarande är med och slåss om riktiga klasspelare. Under sin tid i Shakhtar har Teixeira utvecklats från en talang till toppspelare. Han är både individuellt skicklig och en riktig lagspelare med mycket energi. Det råder inga som helst tvivel om att Teixeira – likt Roberto Firmino – kommer att kunna hantera Jürgen Klopps föredragna presspel.

Jag tvivlar inte på att Liverpool kommer att värva färre spelare under Klopps ledning än vad som var fallet under Brendan Rodgers dito. Att tysken inte kommer att förespråka tio nya spelare i sommar tar jag för givet. Han ser säkert potential i den nuvarande truppen, men klubben ska naturligtvis köpa behövda toppspelare när tillfälle ges. Som möjligtvis i fallet Teixeira. Och det finns även ett symbolvärde i att Liverpool ”ger” Klopp en toppspelare som verkligen behövs.

Många påpekar att Liverpool har många offensiva mittfältare. Det stämmer. Men exempelvis Lallana, som ju har spelat högt upp i banan i många matcher den här säsongen, gör väldigt få poäng. I Teixeira skulle Liverpool få in en målgörande spelare. Teixeira bakom Firmino låter som en sylvass kombination i jämförelse med Lallana bakom Firmino. Nu får vi bara hoppas att Liverpool lyckas värva Teixeira!