Alex Teixeira vill flytta till Premier League och Liverpool vill ha honom – men kommer man att kunna komma överens med Shakhtar? Det är den stora frågan.

* * *

Teixeira har sagt öppet i en intervju med den brasilianska tidningen Globo att han vill lämna Shakhtar Donetsk i januari: ”Jag skulle vilja flytta det här transferfönstret och det har jag sagt åt de [Shakhtar]. De fick ett väldigt bra erbjudande och de jobbar på att hitta en lösning. Men om jag inte flyttar nu då gör jag det i sommar. Efter sex år i Europa och med Shakhtar är vi redo att flytta, och jag har pratat med min fru och dotter”, sa den av Liverpool jagade offensiva mittfältaren.

”Det är min strävan att flytta till en stor liga och jag vet att den engelska är väldigt stark. Jag är redo och vet att jag kommer att växa mycket där. Jag är medveten om att två stora klubbar som Liverpool och Chelsea är intresserade men jag har inte gett mitt ord till någon.

”Jag utesluter inte andra ligor men jag vill spela i Premier League. Enligt min åsikt är den starkast i världen. Jag vill ha en utmaning och fortsätta min karriär där. Min målsättning är att flytta till en stor klubb där jag kan växa och ta en plats i Brasiliens trupp. Alla vet att det är svårt att uppnå och jag behöver flytta härifrån för att uppnå den målsättningen.”

* * *

Liverpool hoppas fortfarande lyckas värva Teixeira, men förhandlingarna med Shakhtar går inte särskilt bra. LFC-budet på £24,6 miljoner blev nobbat och Shakhtar fortsätter att kräva hela £37,6 miljoner. Liverpool hoppas kunna möta Shakhtar någonstans mittemellan genom att betala £30 miljoner men då är ’add-ons’ inkluderade i den summan. En insiderkälla inom LFC sa: “We haven’t walked away from it, but the valuations of both clubs remain far apart” (The Mirror).

* * *

Klopp vill värva en målvakt som konkurrerar med Mignolet. Liverpool visade intresse för Kasper Schmeichel, men Leicester meddelade att han inte är till salu den här månaden. Det återstår att se hur situationen blir i sommar. Manchester United bevakar också Schmeichels situation (The Sunday People).

Liverpool är fortfarande intresserade av Marc-Andre ter Stegen, trots Mignolets nya kontrakt. Ter Stegen vill lämna Barcelona. Liverpool har blivit ombedda att betala £20 miljoner för ter Stegen och det finns en tro inom LFC att man kommer att försöka signa tysken den här månaden istället för i sommar när det kanske kommer vara hårdare konkurrens om hans signatur (The Mirror).

* * *

Didier Deschamps är en kandidat till att ta över Chelsea i sommar (The Mirror).

José Mourinho har skrivit ett sex sidor långt brev till Manchester United där han förklarar att han gärna vill ta över klubben, att han skulle följa deras principer och vilka beslut han skulle ta (The Independent).

11 kommentarer
 1. Är inte Chelsea också intresserade av Alex Teixeira? De kommer säkert att betala över oss och få honom. Jag räknar med att vi missar den killen tyvärr.

  • Bra att man läser texten innan man kommenterar. Står ju klart och tydligt att de också är intresserade.

  • Är han tillräckligt Bra går han till Chelsea!
   Vi konkurrera på en global marknad, med såväl ryss som arab pengar.. O då tro att vi ska kunna fynda de stora spelarna är bara naivt o löjligt.
   Vill vi leka med de stora elefanterna får vi ju uppträda som en, nåt annat går inte.. Fsg verkar dock leva i nån sagovärld där vi ska fynda oss till toppen utan att hosta upp de cash som krävs……

 2. Undrar hur mycket resurser vi lagt på att scouta spelare och sedan ligga i förhandlingar över dem. Vi tappade Mkhitaryan (stavning?), tappade William och håller kanske på stt tappa Teixeira.

  Självklart måste vi göra en egen värdering av spelaren, men man MÅSTE se ur andra klubbens synvinkel och tänka sig vad de vill ha för spelaren, vilket ofta är överdrivna summor.

  Men ser man till senare årens värvningar i fotbollsvärlden är det just vad som krävs – överdrivna summor. Tycker det är lojt som engelsk storklubb att gå in i tre liknande förhandlingar och inte kunna ro hem någon av dem. Dessa situationer handlar enligt mig mycket om dålig bedömning.

  Man måste kunna räkna med att Schaktar sätter stora prislappar. Kräver dem 50 för Teixeira så måste vi vara beredda att punga ut minst 40, det bara är så. Verkar som att vi lever i en bubbla där våra värderingar är dem som gäller.

  Vad kostar mer: Uteblivna targets eller överpriser?

  Detta är tredje gången vi hamnar i denna situation och jag blir rent ut sagt förbannad om vi inte ror hem Teixeira.

  • Kribba: Skulle tro att alla lag hamnar i den här situationen ganska ofta. Bra spelare är nästan alltid väldigt eftertraktade. Liverpool scoutar ca 350 spelare om året så det läggs tid på många som inte hamnar i klubben.

 3. Kan vi betala £35 mille för Andy Carroll borde vi kunna betala £40 för Teixeira? Jag har dålig koll på honom men om det är en spelare vi verkligen är intresserade av så är det bara att punga upp.

  • Fast i det här fönstret säljer inte Liverpool någon Torres för £50 miljoner. Hade nog inte betalat £35 miljoner för Carroll utan den försäljningen.

 4. Tycker fortfarande att en målvakt nästan borde vara prio ett… Leno, Forster, Butland eller Ter Stegen, någon av dessa måste vi kunna landa

 5. Klart det är konkurrens om alla bra spelare och vi är aldrig ensam om att jag bra spelare.
  Ang Teixeira så klart det blir tuffare å vinna en kamp om han till sommaren än nu… Säga att PSG, City, Chelsea, United väljer å buda då…
  Vet inte hur intreserad Chelsea är i detta fönster utifrån att dom ej har klart med någon manager till nästa säsong. Å är väl ingen snabba lösning för dom då Teixeira redan spelat för Shaktar i CL och isf bara kan spela i ligan och FA cupen för dom …
  Sen känns det ändå som att dom lär vilja sälja ex Oscar eller Pedro innan dom handlar i detta fönster. ..

 6. @TransferSources: Alex Teixeira has agreed to personal terms with Liverpool and the only issue left in the transfer is Shakhtar’s decision.

  En skvallerkälla jag vet men låt oss hoppas lite nu gubbar.

 7. Sky Sports rapporterar att Teixeira har sagt till Shakhtar att han vill lämna för Liverpool för att återförenas med två av sina bästa kompisar inom fotbollen, Lucas och Coutinho.

Kommentarer är stängda.