Trots en tidig ledning av Adam Lallana så lyckades Liverpool inte att besegra krislaget Sion på Anfield.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Mignolet, Clyne(46), Toure(76), Gomez, Can, Lallana, Rossiter, Allen, Ibe, Origi, Ings(61).

Liverpools bänk: Bogdan, Coutinho(61), Sakho(76), Moreno(46), Brannagan, Randall, Chirivella

Sions startelva: Vaņins, Ziegler, Lacroix, Zverotic, Kouassi, Salatic, Pa Modou, Fernandes, Carlitos, Konate(89), Assifuah(86)

Sionss bänk: Fickentscher, Vanczak, Ruefli, Ndoye(86), Mujangi Bia(89), Zeman, Follonier

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Sion 1-1 (1-1, 1-1)

1-0: Lallana 4′

1-1: Assifuah 17′

Skott på mål: 8 – 4
Bollinnehav: 65.6% – 34.4%
Passningsprocent: 86.3% – 71.4%
Passningsprocent off. planhalva: 68.4% – 50.6%
Vunna luftdueller: 52.9% – 47.1%
Offsides: 4 – 5
Hörnor: 8 – 1
Gula kort: 1 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

Brendan Rodgers fina resultat i Europaspelet fortsätter att lysa med sin frånvaro efter svaga 1-1 hemma mot Sion. Detta var matchen då Liverpool skulle visa vart skåpet skulle stå och Rodgers skulle efter sitt kaxiga utspel efter Aston Villa-matchen visa att skutan var på väg i rätt riktning. Tyvärr blev det inte riktigt så och frågetecknen kvarstår kring vad spelidén framåt egentligen är och varför Liverpool har så förbannat svårt att göra mål just nu.

Det började dock bra efter att Divock Origi ryckt sig loss från sin markering och som med ett väl avvägt inspel snett inåt bakåt hittade en fristående Lallana som kunde sätta till bredsidan och raka in 1-0 efter dryga fyra minuters spel. Några minuter senare kom dock repliken som en blixt från klar himmel efter att Ibe fuskat i defensiven och Mignolet lämnat en hel kanaltunnel att placera in bollen på. Man skall dock inte ta något ifrån den i övrigt duktige Assifuah i Sion som gjorde allt rätt i både nedtagning och avslut.

Hemmalaget förde spelet från minut 1 och skapade flera heta chanser, men när man väl fick läget att sätta dit bollen så var Origi, Ings och Lallana alldeles för tama och därför slutade den här matchen ”bara” 1-1. Trots en på pappret tydlig b-uppställning är det såklart givet att ett lag som Sion ska besegras alla dagar i veckan och resultatet kan inte ses som nånting annat än ytterligare frustration i supporterled och två tappade poäng. Vi hoppas dock på bättre lycka i nästa match där a-uppställningen förhoppningsvis kan skjuta hål på Evertons möjligheter på söndag…då vi hörs igen.

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Stod kanske inte för den mest lysande utrusningen när Sion kunde kvittera och var även ute och lekte Superman ett par gånger. Skall dock sägas att belgaren stod för ett par viktiga räddningar, men hade i övrigt lite att göra.

Clyne(46) – Vårdade bollen bra och hade fin fart på kanten innan han byttes ut för att vilas inför Everton-matchen.

Toure(76) – Cykelsparkade(!) nästan in en boll och hade hyfsat koll på läget förutom några läskiga fasta situationer där linjemannen felaktigt vinkade offside. Utgick skadad, var det cykelsparken som slog upp skadan möjligtvis?

Gomez – Indirekt inblandad i baklängesmålet, men stod i övrigt för en stabil defensiv insats.

Can – Stod redan för den 50:e matchen i Liverpooltröjan och flyttades i vanlig ordning runt av Rodgers – från höger mittback, till central mittback, till central mittfältare inom loppet av 90 minuter. Tysken är nästan för mångsidig ibland och gjorde det bra vart han än hamnade.

Lallana – Bergodalbanan Adam Lallana stod för både mål och obegripliga missar. Man blir aldrig klok på den mannen.

Rossiter – Redan så mogen och vårdad i sitt spel, och slår ju knappt en passning fel. Jordan Rossiter kan bli en stor resurs i Liverpooltröjan framöver.

Allen – Kreativ och var stundtals briljant i kombinationsspelet där han hittade fram till flera lägen som borde resulterat i några mål. En väl utförd insats om man summerar kvällen för Joes del.

Ibe – Som många gånger tidigare så utmanade Jordon mycket, men stod i 9 fall av 10 för fel beslut i det avgörande läget. Dessutom kostade hans tjuvande i defensiven oss två pinnar i slutändan.

Origi – Fart, styrka och obefintlig kyla framför mål. Origi är en spännande spelare med stor potential, men änsålänge är han inte tillräckligt distinkt när chanserna väl dyker upp. Han låg dock bakom det första målet på mer eller mindre egen hand och ska ha stor cred för det.

Ings(61) – Inte särskilt lyckosam när lägena väl dök upp. Det känns ofta som att Danny sätter för hög press på sig själv och han grämer sig för mycket över en missad chans – så tolkar jag hans kroppsspråk i all fall. Hoppas på bättre skärpa på söndag.

Inhoppare:

Moreno(46) – Mycket fart och flärd på sin kant och borde ha fått ett assist i protokollet, men Lallana lyckades missa chansen med stort C.

Coutinho(61) – Hade några aktioner då han nästan hittade rätt. Tyvärr så kändes det som att han kom in på chans med förhoppningen att hitta på lite magi – idag lös den extra lilla magin med sin frånvaro.

Sakho(76) – Försökte driva på sina mannar i slutminuterna efter att den vikarierande Kolo Toure kaptenen fick utgå skadad.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/IndigoLFC/status/649690520210538496

16 kommentarer
 1. Can the real Rodgers-fans please stand up?!

  Ni som inte fattade för 6 månader sedan att BR och Liverpool inte bör gå skilda vägar.
  Ni som inte fattade för 5 månader sedan att BR och Liverpool inte bör gå skilda vägar.
  Ni som inte fattade för 4 månader sedan att BR och Liverpool inte bör gå skilda vägar.
  Ni som inte fattade för 3 månader sedan att BR och Liverpool inte bör gå skilda vägar.
  Ni som inte fattade för 2 månader sedan att BR och Liverpool inte bör gå skilda vägar.
  Ni som inte fattade för 1 månad sedan att BR och Liverpool inte bör gå skilda vägar.
  Ni som inte fattar nu.


  Menar inte att låta ”like a smart ass”…
  Men fy faaaaasen vad uppenbart det är att ägarna bör (borde) agera.

  Vill absolut inte höra någon argumentation om att vi; ”ju spelade med B-laget” eller så.
  Eller argumentera på ni.
  Mitt svar är: VEM ÄR ANSVARIG?!

 2. Oh shit!

  Haha,
  Skrev fel.
  Skrev fel då jag ändrade slutet på meningen.

  Läs: Inte ”inte”.
  Läs: Ni som inte fattade för 6 månader sedan att BR och Liverpool bör gå skilda vägar.

  Haha, tar på mig dumstruten.

 3. ”It’s not a disaster, it is a point.”

  Åååå han är en sådan pajas den där Ow*n!

 4. Tråkigt att se andra halvlek. Under pausen fick vi chansen att börja om matchen, att återigen komma tillbaka ut på planen stärkta. Men mentalt så ser vi oerhört svaga ut. Och offensivt så hade absolut inget att byta in som inte istället stjälpte oss (att spela Cotuinho och Lallan ihop, med en anfallare är en dödssynd, något vi sett tidigare). Tro, glädje och passion finns inte i detta pool längre.

 5. Så jäkla tråkigt… Visst vi har våra lägen men vi möter ett lag som ligger sjua i Schweiziska ligan! Det ska vara en 4-0 seger o gott självförtroende. Bort med BR nu, laget behöver en förändring och den måste starta med tränarbyte

 6. Kommit ut någon: ”I think young Mignolet was brilliant” ännu eller?

  (Dvs, efter-matchen-intervju med Rodgers.)

 7. Europas 8e rikaste klubb och nr 65 på europarankingen. Tragiskt och ofattbart.

 8. Efter att ha sett highlights från gårdagens match så fattar jag inte hur vi bara kunde göra ett mål, kunde räkna till 3-4 en mot en med målisen. Men skjuter man rakt på målisen i 100% av lägena så är det väldigt svårt att göra mål. Är vi så jäkla beroende av Sturridge, som brukar ha en stor förmåga att missa sina chanser han med. Tränar vi avslut över huvudtaget, eller är det bara
  ”passa bollen utan att göra mål” som vi tränar på?

 9. Är det bara jag som tycker att målet som uppkom är för att Gomez får för sig att störta framåt och lämna ”sin gubbe” till Jordon Ibe som får en hopplös uppgift? I en trebackslinje så måste våra tre backar plocka upp deras tre anfallare, då är det inte Ibes uppgift att ligga djupt som en ytterback i uppspelsfasen och plocka upp deras högerytter. Helt klart Gomez mål enligt mig.

  Dock gjorde Ibe en dålig insats överlag vilket han bör kritiseras för, men målet tycker jag inte är hans.

  • Skulle snarare lägga det mesta av skulden på Clyne som slog en felpassning rakt in i banan när Liverpool var på väg upp från försvarspositioner.

 10. Nu har vi en seger på de senaste nio i europaspelet. Visst att två av dem är mot real Madrid, men förutom den är det superlag som Basel, Ludogorets(mot vilka vi tog den enda segern efter ett sent straffmål), Bordeaux och nu senast sion. Visst att det inte har varit första prioritet med europaspelet, men samtidigt med icke-satsningen på Europa har vi åkt ur fa-cup och carling cup, för att som grädden på moset dessutom spelat uselt i ligan (vilket kanske är det vi satsar på, eller?)
  Vi måste tyvärr inse vad som har hänt. 2009 rankades vi i topp av alla lag i Europa, nu är vi på 65 plats, efter lag som Gent och Salzburg, som ju två år i rad blivit utslagna av MFF. Det här är viktigt att tänka på när någon kommer med kommentarer att Rodgers kom in som en frälsare.

 11. Hur kommer det sig att Ings inte ens har en kommentar runt sig?

  Jag personligen gillar honom. Sliter som ett djur, jobbar konstant hårt. Lite Borini kommentar, jag vet, men tycker ändå man ser mer i Ings.
  Han blev bra mycket gladare än Lallanas mål än Lallana själv. Älskar den glädjen.

  Ibe gjorde en av de sämre matcher jag sett ett fotbollsproffs göra.
  Jag lider med grabben, ingenting fungerar just nu.

  Allen var kul att se, hade många bra auktioner. Gillar nya looken också, ser inte ut som en j*vla pojkspoling.
  Rossiter fantastisk!

  MEN med dessa j*vla resultat, Rodgers måste få gå. Kan inte se hur ägarna kan sitta såhär passivt.

  Tack.

  • .. och med auktioner menar jag sekvenser.. Kaffeskalle.

  • EL kommer inte ha en inverkan på BRs jobb överhuvudtaget. EL är en b-turnering i Engelska ögon, Ligacupen har mer prestige.

  • @PJ
   ”EL kommer inte ha en inverkan på BRs jobb överhuvudtaget.”

   Det där är en verklighetsfrånvänd överdrift – för att inte säga lögn.
   Givetvis spelar även det resultatet in.
   Med det sagt, jag säger inte emot dig att de engelska lagen behandlar EL som en ”b-turnering”.

Kommentarer är stängda.