På torsdagskvällen ställs Liverpool FC mot FC Sion. Matchen börjar klockan 21.05 och visas på Eurosport 2.

Champions League har blivit Europa League. FC Basel har blivit FC Sion. Den schweiziska ligaettan har blivit den schweiziska ligasjuan. Med tanke på att Basel slog ut Liverpool kanske vi krasst och bittert kan konstatera att Sion är en lämpligare motståndare än Basel.

Sion är väl egentligen inte kända överhuvudtaget, men om de är kända för något så är det för att sparka många tränare. De har ett lag med många olika nationaliteter där några namn sticker ut. Somliga kanske minns att Moussa Konaté levererade mål efter mål för Senegal i 2012 års OS i London. På något sätt har även flyttfågeln Reto Ziegler hamnat i Sion. Jag minns att Ziegler ryktades till Liverpool när Roy Hodgson var manager men att han istället flyttade till Juventus. Därefter blev Ziegler utlånad till Fenerbahce (två svängar), Lokomotiv Moskva och Sassuolo innan han alltså hamnade i Sion av alla ställen.

På tal om vänsterbackar. Liverpool Echo uppmärksammar att José Enrique spelade 45 minuters U21-fotboll häromdagen, men påpekar att han inte är med i Europa League-truppen och därmed inte kan spela mot Sion. Däremot, menar lokaltidningen, kommer många ’squadplayers’ att luftas imorgonkväll. Kolo Touré, Joe Gomez, Joe Allen, Jordan Rossiter, Adam Lallana, Jordon Ibe och Divock Origi förväntas starta. Ett antal spelare kommer troligtvis att vilas, det handlar om Daniel Sturridge, Philippe Coutinho, James Milner, Lucas Leiva, Nathaniel Clyne och Mamadou Sakho, skriver Liverpool Echo.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.