Ännu en europamatch, ännu en besvikelse. Det börjar bli en tråkig vana, varje gång man bänkar sig vid tv:n för att se oss möta lag från andra länder blir man påmind om våra brister. Igår ställde vi upp med ett b-betonat lag, men samtidigt ställdes vi mot ett lag där det inte fanns en enda spelare som ens skulle varit påtänkt för att ta en plats ens på vår bänk. Att vi inte kan slå Sion hemma på Anfield är ett riktigt lågvattenmärke, oavsett vilket lag vi ställde på benen. Utan att ha några belägg för det skulle jag gissa att vår startelva kostade mer än Sion lagt på spelare under hela det här decenniet. Samma symptom som funnits när vi spelat ligamatcher fanns kvar, uddlöshet framför mål och en osäkerhet i försvarsspelet. Visst, vissa av spelarna gjorde godkända insatser under perioder av matchen, men när det inte leder till att laget som helhet höjer sig är det en klen tröst.

 

Ibe

 

Det var en spelare som gjorde mig lite extra besviken igår och det var Jordon Ibe. När man såg honom på försäsongen väcktes ett hopp om att han snabbt skulle få oss att glömma att vi haft Sterling, han var snabb och vågade utmana, han visade dessutom att han kunde avsluta från distans. Även om man tog i beaktande att det var just försäsong och milt uttryckt, mediokert motstånd tyckte jag att det kändes som om det fanns något extra i honom. Det var ingen överraskning att han fick starta i premiären, men sedan säsongen startade har han sett sämre och sämre ut för varje match som gått och den trenden fortsatte igår. Nu känns det som om hans självförtroende är helt kört i botten, han vänder gärna hemåt i stället för att utmana och när han väl utmanar misslyckas han. Det snabba, spännande hot han var tidigare är försvunnet och från sin wingbackposition igår påminde han mer om Glen Johnson än Raheem Sterling. Ibe är ung och måste såklart få ha dippar i sin karriär, men om den här utvecklingen fortsätter kommer det att bli svårt att motivera speltid för honom. I dagsläget skulle jag inte alls ha något emot att släppa iväg honom på ett lån, för att han ska återfå sitt självförtroende igen. Att han ska agera truppspelare i ett mycket haltande Liverpool verkar just nu hämma hans utveckling och en tid under mindre press skulle säkerligen vara nyttigt. Problemet med det är Rodgers trebackslinje, den kräver att vi har två naturliga yttrar på planen. Tittar man på vår trupp är det egentligen bara Moreno och Clyne som klarar de rollerna, även om den senare av de två uppenbarligen trivdes bättre med sina gamla position som högerback i en fyrbackslinje, bakom dem har vi enbart Jordon Ibe. Vi har mängder av centrala spelare, men ytterst få som kan ta en kant, därför kan vi inte låna ut Ibe, så länge vi spelar med en trebackslinje.

Fyra raka hemmamatcher nu, mot Carlisle, Norwich, Aston Villa och Sion. En vinst, en enda vinst, tappade ledningar i tre av matcherna. Att det inte står rätt till i laget nu råder det ingen som helst tvekan om och frågan är om Rodgers överlever ett poängtapp i helgen.

2 kommentarer
  1. Ibe är vår enda yttermittfältare. Märkligt planerat men sant.

    • Fast vi har ju Ibe, Lallana, Firmino och Coutinho som alla kan spela ytter. Men jag håller med dig att vi inte har så många renodlade yttrar och då känns det konstigt att spela ett system som kräver yttrar. Ska de fortsätta med det borde de plocka hem Markovic.

Kommentarer är stängda.