Rafa Benitez återvänder till Anfield när Newcastle kommer på besök. Rafa kommer naturligtvis att välkomnas av hemmapubliken.

Klockan 16.00 i eftermiddag är det avspark mellan Liverpool och Newcastle. Det är ett Newcastle som för tillfället parkerar på en nedflyttningsplats och är därmed uppenbarligen i enormt stort behov av att ta poäng. Skatorna kommer att stöta på hård patrull i form av Liverpool, som ju har prickat in formen fint på sistone. Den fantastiska vändningen mot Borussia Dortmund gav verkligen vind i seglen. Efter bragdmatchen slog ett B-betonat Liverpool nykomlingen Bournemouth med 2-1 och därefter var de ordinarie spelarna tillbaka för att besegra Everton med 4-0 i Merseyside-derbyt som spelades för bara ett par dagar sedan.

Dessvärre överskuggades 4-0-segern av Divock Origis skada. En skada som uppenbarligen var en konsekvens av en ful aktion av Funes Mori, som blev tilldelad ett korrekt rött kort. För Origi blev konsekvenserna ännu värre, då han kommer att missa 4-6 veckors spel. Det känns verkligen surt, med tanke på hur bra Origi har varit på sistone. Det är en tung smäll både för laget och spelaren. Kanske kommer han att missa EM-slutspelet. Skadan öppnar upp för Christian Benteke både i Liverpool och landslaget; Benteke har inte spelat sedan den 20:e mars men kommer snart att vara tillbaka i full träning efter sin skadefrånvaro.

En seger mot Newcastle skulle innebära att Liverpool avancerar till sjätteplats i tabellen. Den långsiktiga målsättningen är naturligtvis högre än så, men med tanke på hur den här säsongen har varit med managerbyte och alla skador, skulle det inte vara fy skam om man lyckades komma sexa när säsongen är färdigspelad. Det är dock långt ifrån givet att man kommer att vinna mot ett vilt kämpandes Newcastle, som ju har rekryterat Rafa för att reda ut stormen som de befinner sig i. Rafa kan inte direkt beskyllas för att ha gjort dundersuccé i Newcastle, hittills, men i de sista två matcherna har resultaten varit respektingivande; 3-0-seger mot Swansea samt 1-1 mot Manchester City.

2 kommentarer
  1. Enligt fransk radio:
    Sakho avstängd pga doping (fettförbränning)
    Va stämmer där då?

    • Liverpool har själva gått ut med att klubben tillsammans med spelaren har valt att han inte ska spela några matcher under utredningen. Han är inte avstängd av FIFA/UEFA/FA. Tydligen har han ätit bantningsmedel med förbjudna preparat i.

Kommentarer är stängda.