PremierLeague

Lagen:

Liverpools startelva: Mignolet, Johnson, Lovren, Skrtel, Can, Gerrard(79), Coutinho, Henderson, Lallana(71), Sterling, Lambert(68).

Liverpools bänk: Ward, Toure, Moreno, Lucas(79), Allen, Ibe(71), Sinclair(68)

Chelseas startelva: Courtois; Ivanovic, Zouma(35), Terry, Filipe Luis; Mikel, Loftus-Cheek(60); Willian, Fabregas, Hazard; Remy(84)

Chelseas bänk: Beeney, Azpilicueta, Cahill(35), Ake, Matic(60), Cuadrado(84), Drogba

* * *

Matchfakta:

Chelsea – Liverpool 1-1 (1-1, 0-0)

1-0: Terry 5′

1-1: Gerrard 44′

Skott på mål: 3 – 4
Bollinnehav: 47.8% – 52.2%
Totalt antal passningar: 431 – 466
Långa passningar: 15.8% – 8.2%
Passningsprocent: 79.1% – 85.8%
Passningsprocent off. planhalva: 70.7% – 81.1%
Totalt antal inlägg: 16 – 19
Lyckade inlägg: 18.8% – 36.8%
Vunna dueller: 50% – 50%
Vunna luftdueller: 52.6% – 47.4%
Offsides: 1 – 3
Hörnor: 6 – 4
Gula kort: 4 – 3
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:
Mignolet – Sattes medvetet under stor press vid fasta situationer av Chelsea. Belgaren lyckades dock klara detta bra och gick oftast vinnande ur striden.

Johnson – Bara två matcher kvar i Liverpooltröjan.

Lovren – Bör vara en av spelarna som får ta på sig markeringen på det inledande baklängesmålet. Gjorde dock utöver denna blunder en riktigt bra match.

Skrtel – Slet och rev i Chelseaspelare och stod även för några matchavgörande tacklingar. Slovaken vet hur man tänder till mot just Chelsea.

Can – Blandade och gav på sin kant med några hopplösa avslut från egentligen döda vinklar, men ändå ett fall framåt gentemot de senaste matcherna.

Gerrard(79) – Fick en ovation av Stamford Bridge när han klev av, men visade med sitt mål att han håller än.

Coutinho – Försökte ständigt hitta skottläget som kunde öppna för en het målchans, men kom aldrig riktigt nära det läget.

Henderson – Hade några fina passningar fram mot straffområdet som kunde slutat i mål om anfallaren inte hetat Lambert och varit kvick som en gråsten. Var även den spelare som oftast klädde av Eden Hazard på egen planhalva.

Lallana(71) – Visade som under hela säsongen små glimtar av fina touchar och schyssta moves, men får ju inte till det förbannade sista avslutet eller passningen.

Sterling – Fick ett litet övertag på Ivanovic och lyckades faktiskt komma fram till ett flertal chanser på sin kant.

Lambert(68) – Stod för väldigt lite i anfallsväg på sina 68 minuter på planen. Defensivt så missade han markeringen på Terrys 1-9. En match Rickie nog helst vill glömma.

Inhoppare:

Sinclair(68) – Inte särskilt involverad i spelet efter sitt inhopp, men fick å andra sidan inte särskilt mycket att jobba med.

Ibe(71) – Lyckades ta sig förbi två av tre gubbar. Tyvärr så skjuter nära ingen hare.

Lucas(79) – Kom in och spelade enkelt.

* * *

Highlights:

Klicka HÄR

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

15 kommentarer
 1. Redan spelarkommentarer? 😉

  Nej men skämt åsido, tycker Brendan gör så extremt konstiga laguttagningar och är sjukt trött på dem vid det här laget. Dags att börja ställa upp med grabbarna vi tror på inför nästa säsong så att dem får lira ihop sig, och sedan gärna ge chansen åt några av de yngre grabbarna nu när säsongen ändå är körd.

  Glen Johnson som vänster wingback före Moreno som uppenbarligen är tilltänkt att vara vår framtida vb i många år framöver? Fram med Emre Can på mittfältet istället för Gerrard (lär få en del skit, men tycker att vi ska satsa på framtiden, oberoende av hur mycket fantastiskt han gjort för klubben). Ser ärligt talat hellre Cameron Brannagan istället för Gerrard på plan, spännande med dessa unga killar!

  Mignolet
  Manquillo – Skrtel – Sakho – Moreno
  Henderson – Emre Can
  Coutinho
  Markovic – Yesil(Sinclair) – Ibe

  Så hade jag ställt upp resten av säsongen, där Sterling kan få nöta lite bänk pga hans usla form. Det verkar som om han redan har huvudet någon annanstans.

 2. Förstår inte folk som klagar på Gerrard. Han håller väldigt hög klass fortfarande. Visst inte den vi är van vid från förr men fortfarande platsar i vårt kära lag. Nej mitt folk njut nu de sista matcherna med Gerrard…

  • Är inte det att han inte platsar, är väl mer att man ska skola in framtidsnamnen som kommer lira i framtiden istället för Gerrard som faktiskt lämnar nu i sommar.

  • Skola in kan man göra på preseason och EL nästa år

  • Löjligt ”krav” när vi de facto fortfarande var kvar i kampen om CL. I de två återstående matcherna kan vi lika väl hylla vår största spelare vi haft de senaste 25-30 åren genom att ge tillbaks på samma sätt som han gett. Gerrard sällar sig till den lilla skaran som varit trogna sin klubb hela karriären, skillnaden mot många andra är att han var yttersta världsklass men LFC var aldrig under hans tid en seriös titelutmanare, i några få bra fall var vi uppstickare. Gerrard som gått in på mitten i vilket lag som helst i hela världen åsidosatte det sportsliga, nu ska han respekteras genom att klubben gör det samma. Någöö

 3. Kan han snälla byta ut lambert…. Kan vara den sämsta spelaren i premier league

 4. Framtiden : Cotten , Ibe, sterling å Sinclair

  • Sinclair ser riktigt intressant ut! Håller med till fullo men kan lägga till Can och kanske Rossiter i den ligan.

 5. Spelar inte Rodgers med Sinclair från start i de sista två matcherna så blir jag riktigt besviken på honom.

 6. Tycker att Lallana är en av höjdpunkterna denna match. Han förtjänade definitivt 90 min mer än Sterling. Att det blev lika känns ok men det som stör mig är att det känns som det finns en loosermentalitet i klubben. Spelarna kändes lite nöjda med lika. Vi hade fortfarande chansen på cl spel om än minimal men om inte tron finns hos spelarna så känns det ju meningslöst. Vad hände med

  “I believe a young player will run through a barbed wire fence for you. An older player looks for a hole in the fence, he’ll try and get his way through it some way, but the young player will fight for you.”

 7. Hur i helvete får Lovren ta på sig skulden(igen) när det inte är hans gubbe som gör målet? Lambert skulle hålla Terry. Letar folk alvarligt talat fel när det kommer till Lovren? Enligt mig gjorde han en riktigt stabil match och det börjar se riktigt lovande ut med honom. Kanske han behövde ett år på sig att komma till rätta då dom senaste matcherna har han spelat bra.

  I övrigt en helt ok match av Liverpool. Tycker dock att dom spelade lite dåligt i slutet när dom jagade mål. Av någon anledning så hade dom spelare bereda att springa in bakom Chelseas försvar men hade inte en enda spelare mellan Chelseas mittfält och försvar. Dom gjorde det otroligt svårt för sig själv att komma fram till chanser genom att ha en otroligt stor lucka mellan Steling, Sinclair, Ibe och resten av laget.

  • Håller med, Lovren hade två gubbar vid målet. Inte hans markering som målar.

 8. Håller med om Lallana även om han blandar och ger fruktansvärt mycket, tycker också att BR borde ha plockat Sterling istället. Visst, Sterling gjorde sin gubbe några gånger men jag tycker hans beslut vääldigt ofta är fel. Man kanske stör sig extra mycket bara för att han (eller hans agent) verkar vara så jäkla girig.

  Tycker att Lambert SJÄLV får ta på sig målet. En löjligt enkel block och han var över en meter ifrån Terry, då är det svårt att hinna dit och vinna duellen. För dåligt!

  Spela Ibe, Markovic och Sinclair från start sista nu, då kan det iallafall bli lite roligt att se Liverpool.

Kommentarer är stängda.