När man för första gången denna försäsong ställdes mot ett tufft motstånd, så var man inte redo.

Jürgen Klopp gjorde en del ändringar i uppställningen sen senaste matchen; Matip, Origi och Fabinho gjorde sina första starter sedan semestern.

Trots en pigg inledning med mycket bollinnehav för Liverpool skapade Dortmund matchens första chans. Vid ett inkast för motståndarna stod flera rödklädda-spelare och halvsov och den spanska forwarden Paco Alcacer kunde göra 0-1.

Första halvleken bestod av en del chanser för båda lagen. Men det syntes att det inte var ett Tranmere eller Bradford City på andra sidan planen. Det tog tid innan Liverpool insåg att det krävs mer kvalité för att bryta ner ett bra Dortmund. Kvitteringen kom i den 35:e minuten av Harry Wilson efter en fin framspelning av Fabinho.

Inom loppet av 5 minuter gjorde Dortmund både 1-2 och 1-3 där vi återigen visade upp ett passivt försvarsspel. Dortmund gjorde visserligen alla sina byten i halvtid medans Klopp väntade till den 60:e minuten. Det tog tid innan Liverpools byten gav effekt. Woodburn blev nedriven i straffområdet efter att Lewis stod för ett inlägg av hög klass. Brewster visade självförtroende och klev fram med ren vilja och gjorde absolut inga misstag från elva meter. Det blev tyvärr inga fler klara chanser efter det.

* * *

Det var skönt att se Van Dijk återigen styra på mittbackspositionen sista 30 minuterna. Diggar också Brewsters inställning och där finns det utvecklingspotential. Sedan undrar jag över varför inte Liverpool också gjorde sina byten i halvtid.

Liverpools lag i första halvlek: Mignolet, Clyne, Matip, Gomez, Larouci, Fabinho, Milner, Oxlade-Chamberlain, Wilson, Kent, Origi

Liverpools lag från minut 60: Mignolet, TAA, Lovren, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Lewis, Jones, Woodburn, Brewster