Svordomar, några ilskna slag i soffans armstöd, överdrivet bittra tweets. Förlusten mot Crystal Palace igår gjorde mig väldigt upprörd, det kändes verkligen tungt att se Mignolets räddning på hörnnicken hamna mitt framför pannan på Scott Dann och strax därefter förpassas in i nätmaskorna bakom vår chanslöse belgare i målet. Slutsignalen som bekräftade vår förlust sved verkligen. När jag väl hade samlat tankarna insåg jag att Klopp lyckats med kanske det allra viktigaste, han hade fått mig att känna den rätta passionen för laget igen. Under Rodgers sista matcher var jag nästan avtrubbad, visst blev jag besviken över förluster och tappade poäng, men inte på samma sätt som igår. Nu skapar vi chanser, har en spelidé och visar att vi vill vinna matcherna. Matchen mot Crystal Palace förtjänade vi att vinna, vi föll på oförmåga att sätta våra chanser och en oskärpa i förvarsspelet, men vi föll inte på att våra motståndare ville ha poängen mer än oss. Klopp har fått spelarna att visa rätt inställning och med det har jag, och jag tror många med mig, fått en helt annan känsla för matcherna. Jag vill vara arg efter en förlust, för det innebär att jag innan matchen har förväntningar och igår var jag riktigt, riktigt arg.

Trots förlusten igår fanns det glädjeämnen på planen, det största tycker jag var Jordon Ibe, som verkar ha fått sitt självförtroende åter. Han har många goda egenskaper i sitt spel och när han vågar utmana med sin fart är han extremt svårstoppad. Det märks att han har en del kvar att lära, han värderar inte alltid lägena rätt, men vid målet visade han prov på både blick och spelförståelse. Även om han tappade i den andra halvleken gjorde han sin i särklass bästa insats i årets Premier League och kanske är Klopp precis vad han behövde för att ta nästa steg i sin utveckling.

Om Ibe var matchens utropstecken vill jag sätta ett frågetecken för Mamadou Sakho, inte för hans spel, utan för hans skadeproblem. Det skulle inte förvåna mig om gårdagens skada resulterar i en längre frånvaro och precis som med Sturridge är det här något som börjar bli ett problem. För att hitta en bra mittbacksduo behövs kontinuitet, spelarna behöver lära känna varandra och veta hur man ska agera för att fungera bra tillsammans. Daniel Agger var skadad alldeles för ofta för att bli den stora försvarsspelare han hade kunnat bli, jag är orolig för att det ska bli samma problem med Sakho. Han har visat den senaste månaden att han är en väldigt bra mittback, men om han fortsätter att bli skadad med jämna mellanrum är det ohållbart att ha honom som förstaalternativ i försvaret. Ska han vara vår mittbackskugge och vår ledare i defensiven måste han också hålla sig frisk. Carragher och Hyypiä var i stort sett aldrig skadade, de kommer att gå till historien som legender. Mamadou Sakho är redan en favorit hos många fans, men ska han bli mer än det måste han få ordning på sin fysik.

8 kommentarer
 1. Härlig krönika Tomas. Det är stort att skriva om de positiva inslagen efter en förlust.

 2. Härligt med en positiv krönika efter gårdagens match! Visste att en krönika var på gång men hade inte förväntat mig detta.
  Riktigt skönt att någon kan se det positiva. Vilket man ska göra, Klopps era har precis börjat. Han har fullt upp med att reda ut det som Rodgers lämnade, han lämnade ett bra lag men ett lag utan vilja, utan driv. Klopp är på god väg att få igång detta laget. Så det är helt rätt tycker jag att man fokuserar på det positiva.
  Klopp och Liverpool kommer nog vara rejält sugna på att ta revansch på Palace!! Kommer bli kul att se!

 3. #Thomas
  Bra krönika.
  Jag missade första halvlek. Men är det återigen en baksida som rök på Sakoho!?
  Jag och mina bröder samt syster har alla haft problem med baksidan. Det tråkiga är att den alltid slås upp igen…(Div 2 och elitfridrottare).
  Det är samma problem som Ramsey i Arsenal… Baksidan tre senaste gångerna… Jag vill bara bekräfta din hypotes Thomas. Vi behöver en skadefri mittback av klass, typ Hummels(kan dock ej hand skadehistorik).

 4. Sakho borta i 6-8 veckor, tror det var minisken som gick sönder.
  Källa: this is Anfield på facebook

 5. Här är hela listan på klubbarna som avslutar bäst i PL:

  1. MANCHESTER UNITED, 20 procent/skott.
  2. EVERTON, 19.05.
  3. WEST HAM UNITED, 19.01.
  4. LEICESTER CITY, 18.94.
  5. MANCHESTER CITY, 16.67.
  6. SUNDERLAND, 16.46.
  7. TOTTENHAM HOTSPUR, 15.04.
  8. NEWCASTLE UNITED, 14.94.
  9. ARSENAL, 14.47.
  10. CHELSEA, 13.91.
  11. SOUTHAMPTON, 13.57.
  12. NORWICH, 13.11.
  13. CRYSTAL PALACE, 12.73.
  14. BOURNEMOUTH, 11.88.
  15. ASTON VILLA, 11.24.
  16. WEST BROMWICH ALBION, 11.24.
  17. SWANSEA CITY, 10.91.
  18. WATFORD, 10.58.
  19. STOKE CITY, 10.53.
  20. LIVERPOOL, 10.48.

 6. Jag måste ifrågasätta skribentens oro för Sakhos skadeproblem i detta fall då denna skada inte är av den typen som Agger ofta råkade ut för. På reprisen ser man tydligt att Sakhos knä översträcks vid landning och att knät tar emot hela hans tyngd. Det är en skada som vem som helst skulle kunna råka ut för. Aggers skadeproblem var nästa uteslutande muskelskador och likaså Sturridge har ofta muskelskador, det är snarare vid den typ av skada som man kan prata om att personen lätt blir skadad.

  Det är väldigt lätt att hävda att en spelare har stora skadeproblem och blir lätt skadad om man inte kollar specifikt på vilka typer av skador som spelaren har haft. Muskelskador är typiska skador som kommer då en spelare har en tendens att skada sig lätt. Benbrott, ACL och ligamentskador är ofta skador som kommer från yttre våld och kan drabba vem som helst.
  Dock skall sägas att Sakho har haft en del muskelskador men att denna skada inte alls är samma typ av skada.

  • Jag förstår hur du menar och det är mycket möjligt att skadan Sakho ådrog sig var mer otur, men om de siffror jag tagit del av stämmer har han redan nu missat över 40 matcher pga skador sedan han kom till oss och det är för mycket. Nu beräknas han vara borta i sex veckor, har vi tur kanske han spela igen strax efter nyår. Sedan han kom till oss har han fortfarande inte haft en säsong där han inte dragit på sig skador, oavsett typ av skada tycker jag att det är oroväckande. Det är svårt att bygga en backlinje kring en spelare som är skadebenägen, om mina uppgifter stämmer är det här hans femte skada sedan 30 december 2013, av dem har tre av skadorna hållit honom borta i två månader. Kanske är det hans spelstil som gör att han skadar sig oftare än t.ex Skrtel, men oavsett tycker jag hans skador är ett problem som bidrar till att vi inte får en samspelt backlinje. Jag hoppas du har rätt i att min oro är obefogad, men för att jag ska sluta oroa mig vill jag se vår franske best frisk i en längre period.

Kommentarer är stängda.