Med två omgångar kvar att spela kan inte Chelsea gå om Liverpool i PL-tabellen.

De senaste tio åren har Liverpool oftast kommit efter Chelsea i ligatabellen. Den här säsongen kommer man definitivt att placera sig framför Chelsea, trots att säsongen har varit allt annat än bra. Detta beror naturligtvis på att Chelsea inte heller har haft en bra säsong. Tvärtom, de regerande mästarna har nog underpresterat nästan lika mycket som Leicester har överpresterat. Mourinho fick gå och laget har ärligt talat inte rosat marknaden under den rutinerade Hiddinks ledning heller. Räkna med att huvuden kommer att rulla under Chelseas silly season.

Liverpool slåss om platserna i nästa säsongs Europa League. En potentiell bonus vore att komma före Manchester United. Det är dock den här säsongens Europa League som är Liverpools absoluta huvudfokus för tillfället, det är nog alla beredda att hålla med om. Kvällens match mot Chelsea samt söndagens ligaavslutning mot West Bromwich känns i princip mest som uppladdning inför EL-finalen mot Sevilla, som ju spelas om en vecka. Jürgen Klopp kommer säkerligen att vila en och annan spelare i de avslutande ligamatcherna – allt för att spelarna så ska vara så fräscha som möjligt i finalen nere i Basel.

Alla som har följt Liverpool under den senaste månaden vet nog att Klopp har roterat friskt sedan de fortsatta avancemangen i Europaspelet. Tidigare gavs spelare som Stewart, Brannagan, Ojo, Smith, Ward och Randall endast speltid i de inhemska cuperna, men nu på slutet har de även figurerat i ligasammanhang.

På skadefronten noterar vi att Henderson och Origi fortfarande har skadeproblem, men att Klopp inte utesluter att de kan vara tillbaka mot Sevilla. Också roligt att Ings är med för fullt på träningarna, även om man förstås inte kan förvänta sig att han ska kunna hinna tillbaka i matchform med så här lite kvar av säsongen.

Kvällens match blir säsongens sista på Anfield. Förhoppningsvis kan laget vinna utan att dra på sig skador. Det skulle även vara trevligt om några bänknötare imponerar. Kanske får vi se en ny assist av Ojo?

3 kommentarer
  1. Blir det matchrapportering idag? Jag märkte att det inte blev någon i söndags.

  2. Undrar samma som föregående talare.

  3. Tror inte det är många som vilas idag då det är en vecka kvar tills finalen och det är knappast som dom bästa i laget inte ska spela öht på två veckor då senast man hade sitt bästa lag va för just en vecka sen. Nä, har svårt att se något annat än att det blir den näst intill den bästa elvan idag med kanske Coutinho på bänken och Firmino i startelvan då det va tvärt om förra veckan. Mot WBA tror jag det kommer roteras friskt med kanske korta inhopp för Origi, Henderson och/eller Ings för att testa dom inför finalen.

    Tror på Mignolet – Clyne, Lovren, Kolo, Smith – Milner, Can – Lallana, Firmino, Ojo/Ibe – Sturridge
    Moreno och Coutinho börjar nog på bänken då dom spelade i helgen.
    Visst ska man ha blicken riktad mot Finalen men man kan ju inte vila sina bästa spelare i två veckor för då kan de bli ett dipp i matchformen. Can kommer nog bara spela runt 60min och Firmino får nog kliva av tätt efter det. Sturridge kanske får hela 90min och står över helt i helgen.

Kommentarer är stängda.