[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Det är vida känt att Glen Johnsons kontrakt med Liverpool går ut efter säsongen. Hans nuvarande lön ligger på enorma £120 000 i veckan och det är ingen vild gissning att han kan hamna utanför Englands gränser i sommar.

På frågan om en eventuell utlandsflytt svarade Johnson: “I do like the idea of going abroad. There have been talks. I’m still young and it would be great for the kids. But I’m not thinking about that at the moment, We will have to wait and see,” uppgav högerbacken till The Liverpool Echo.

I januari sa Brendan Rodgers at than gärna ser att Johnson blir kvar, men Liverpool Echo menar att detta kompliceras av hans enorma lön samt det faktum att han numera har en begränsad roll.

Johnson startar sällan matcher nuförtiden. Starten mot Blackburn var hans sista sedan FA-cupmatchen mot Bolton i januari. Han har förvisso haft skadeproblem, men det har även varit tydligt att Rodgers har föredragit andra spelare istället.

Jag skulle även vilja tillägga att det nya spelsystemet kanske inte passar Johnson särskilt bra. Han har inte längre den löpstyrka som krävs för att spela på någon av kanterna. Samtidigt har han heller aldrig varit den positionssäkra och defensivt stabila spelaren som man gärna ser i en 3-backslinje, även om jag skulle vilja poängtera att han gjorde en positionsmässigt gedigen insats mot Blackburn.

Liverpool har som bekant flera andra alternativ till 3-backslinjen. Martin Skrtel, Mamadou Sakho och Emre Can har spelat bra under året, medan Kolo Touré aldrig gör bort sig. Och så finns förstås även Dejan Lovren att tillgå… Och var ska egentligen Jon Flanagan matchas när han är i toppslag igen? Borde inte även Flanagan passa bättre i 3-backslinjen än på kanten i det nuvarande systemet?

3 kommentarer
 1. Min förhoppning är att André Wisdom tar över den högra innerbacksplatsen. Flanagan hade jag nästan glömt bort, men han var väl en av våra bättre spelare förra året om jag inte missminner mig. Finns säkert någon plats för honom i truppen.

  • Wisdom är inte bra nog för att starta hos oss, och jag tror inte han kommer att bli det på sikt heller. Ilori hoppas jag blir kvar nästa säsong och får lite speltid som mittback. Stor potential hos honom.

  • Vad är det som gör att du tycker Iliori har så stor potential?
   Många här verkar tro att han är en supertalang som kommer bli en världsback.
   Han platsar inte ens som utlånad till Bordeaux trots att en av deras ordinarie mittbackar har gått skadad.
   Han är snabb, men inte så mycket mer. Är väl bättre så fall att använda Wisdom som är van vid PL spel?
   Eller ännu bättre vore att köpa en ny bra mittback!

Kommentarer är stängda.