[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Laget:

Startelvan: Mignolet, Johnson, Cissokho, Skrtel, Toure, Gerrard, Henderson, Sterling, Coutinho(46), Sturridge, Suarez.

Bänken: Jones, Kelly, Lucas(in bytt 46, utbytt 66), Moses, Allen(66), Aspas, Alberto.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Aston Villa 2-2 (1-2, 1-0)
0-1: Andreas Weimann 25′
0-2: Christian Benteke 37′
1-2: Daniel Sturridge 45′
2-2: Steven Gerrard ’53 STRAFF

Skott på mål: 6 – 3
Bollinnehav: 55,7% – 44,3%
Totalt antal passningar: 451 – 336
Långa passningar: 11,8% – 17%
Passningsprocent: 82,3% – 66,1%
Totalt antal inlägg: 12 – 21
Vunna dueller: 46,6% – 53,4%
Vunna luftdueller: 31% – 69%
Offsides: 3 – 1
Hörnor: 2 – 3
Rensningar: 54 – 28
Gula kort: 1 – 4
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Hade egentligen ganska lite att göra, men gjorde bort sig fullständigt vid 0-2-målet.

Johnson – Fortsätter att leverera svaga insatser. Ser allmänt loj och otränad ut.

Touré – Lyckades verkligen inte i duellspelet mot Benteke den här gången. Det kändes som att ivorianen rensade vid nästan varje bolltouch.

Skrtel – Klart bäst i backlinjen. Den enda backen som kan hålla huvudet högt efter matchen, även om han inte heller gjorde någon av sina bästa insatser.

Cissokho – Planens sämsta spelare, trots hård konkurrens från lagkamrater om den utnämningen. Det är svårt att se ett annat scenario än att Cissokho fastnar i frysboxen efter detta.

Gerrard – Fick spela i numerärt underläge på mittfältet under den första halvleken. Dessutom jobbade Weimann hårt på att få bort Gerrard från uppspelsfasen. Lagkaptenen var verkligen inte bra, men passningen som satte Suarez i straffsituationen förtjänar ett hedersomnämnande, likaså den säkra straffen.

Henderson – Sprang som vanligt för två spelare, men med Rodgers uppställning hade Hendo behövt springa för tre för att balansera upp mittfältet i den första halvleken. Passningen till 1-2-målet var en delikatess.

Coutinho(46) – Såg vilsen ut. Var egentligen inte sämre än sina lagkamrater, men offrades när Rodgers gjorde det enda rätta och bytte in Lucas i halvtid.

Sterling – Tajmar sina snabba löpningar väldigt bra nuförtiden, men idag var hans ’end product’ frustrerande dålig. För många felbeslut vid avgörande offensiva situationer.

Suarez – Domaren tillät som vanligt motståndarna att göra nästan vad som helst på urugyanen, som inte hade någon särskilt lyckad match, men samtidigt satte hans lagkamrater honom sällan i bra lägen. Fixade åtminstone en straff.

Sturridge – Lite ringrostig och lite för många felbeslut, men man kunde se att potentialen alltjämt finns där. Målet som Sturridge gjorde var en smart löpning och bra avslut.

Inhoppare:
Lucas(in bytt 46, utbytt 66) – Mittfältet blev som väntat mer balanserat med Lucas på planen, även om han fumlade vid bollen vid något tillfälle. Utbytt på grund av skada – möjligtvis knät som spökar igen?

Allen(66) – Walesaren kvickhet och förmåga att spela sig ur situationer var en tillgång.

* * *

Pigge:

#1  Jordan Henderson

#2 Raheem Sterling

#3 Daniel Sturridge

* * *

Highlights:

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

24 kommentarer
 1. Kan nog vara den sämsta inledningen på en match på hela säsongen? Gerrard och Coutinho, vad händer?!

 2. Skippa hem Cissokho till Valencia och köp någon som inte är totalt värdelös…

 3. Cissokho måste vara den sämsta spelaren som någonsin spelat i Liverpool… HERREGUD…

 4. Rubriken sammanfattar allt. Varför ändra en vinnande taktik? Hoppas BR lärt sig läxan nu.

  • Så himla rätt! Bara för att vi har två stjärnanfallare ska man inte ändra spelsystem. Första halvlek såg ju ut som under Hodgson. Gerrard var urusel i sin nya position, trots att han sparat skägg för att likna pirlo. Tror inte Pirlo-rollen funkar i PL, då det är helt annat tempo än serie A och mycket mer fysik i spelet.

   Denna förlust får Rodgers ta. Hoppas läxan är nyttig!

 5. Backlinjen är ju skrattretande. Cissokho behöver jag knappast nämna som värdelös men det är ju ingen som är bra? Johnson? Kolo? Skrtel? Katastrofalt dåliga. Sen är det ju inte lättare när Gerrard ska spela sittande mittfältare. Vi blir totalt översprugna.

 6. Måste vara första gången ett lag i Premier League spelar med en enbackslinje. Jag utgår ifrån att de andra tre som på papperet också var backar – Johnson, Toure och Cissokho -tackar Skrtel och går ut offentligt med en ursäkt för bristande kunskap, engagemang och förmåga.

 7. Hoppas Henry insåg att de behöver värva nu…

 8. Brendan gjorde felbeslut i formation. Syntes direkt, trots det här ändrades inget förrän halvtid, bedrövligt..

  • Rogers bytte iofs formation runt 30 minuten och efter det blev ju faktiskt den katastrofala halvleken lite bättre och vi gjorde mål..

 9. Hur mycket skulle det kosta att köpa loss Luiz Gustavo? Han hade passat in utmärkt som den defensiva spelaren som jag kände att vi inte hade idag, när lucas var inne så löste det sig men när han vart utbytt igen så vart det åter kaos. Känns som att det verkligen behövs en extra cdm…

 10. Nån som allvarligt tror vi har i CL att göra med en baklinje med Kolo, Aly & Glen? Gerrard experimentet är ju bara pinsamt, att göra de i detta skarpa läge känns väl sådär?

 11. Skrek verkligen efter att en defensiv mittfältare skulle komma in i första halvlek. kan inte förstå hur coutinho kan spela så pass naivt och dåligt som han gjorde. Visst blev spelet bättre när vi kastade in lucas. Men skulle vi inte ha lugnat oss lite med sturridge (han gjorde visserligen 1-2 målet) och bytt in honom i andra halvlek? Var är Mamadou ”muren” Sakho som skulle vara tillbaka och ev. starta matchen?

  • I höstas fick BR kritik i matchen mot Everton för att han lät Sturridge starta på bänken.. nu är det tvärtom.. Tror det stora problemet var att Lucas inte spela mer än något annat.

 12. Missade första halvlek; kan någon tänka sig att sammanfatta vad tusan de sysslade med där? 🙂

 13. Har nästan och då säger jag nästan djimi traore istället för Johnson ooch cissokho! Toure låg fel i banan i försvarsspelet mer än en gång så Stevie flera ggr var mer mittback än toure. Skicka dem å helvete cissokho Johnson å toure

  • Haha det verkar som du om det är till mig skriver saknar ambition och absolut inte såg samma sak som alla andra såg igår. Förmodligen har du en jobbig bakfylla bara.

  • Nej du uttrycker dig som en idiot. Ditt inlägg är av så låg nivå att Frank Andersson framstår som raketforskare. Kritisera och argumentera för det, men skippa resten.

 14. Haha dem kommentarerna har sedan länge passerat bäst före när det gäller glen bl.a. På det sättet han spelar . Förstår din ilska. Åt helvete är ett för hårt ordval det vill jag hålla med om. Dock är frustration dagens känsla när det gäller försvarsspelet det måste ju varenda kotte hålla med om gode OS

 15. Det sägs att Lucas är out för säsongen..

Kommentarer är stängda.