[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Gårdagens match mot Aston Villa var en frustrerande tillställning, inte alls den typ av match jag tror någon av oss fans hoppats på. Jag skulle vilja påstå att matchen var ett tecken på att vi tagit oss närmare toppen, samtidigt som den var ett tecken på att vi inte riktigt är där än. Alla topplag gör dåliga insatser ibland, Arsenal i matchen innan oss gjorde en sådan, men lyckades ändå städa av Fulham utan att det blev direkt spännande. Vi gjorde också en dålig insats, men till skillnad från Arsenal lyckades vi inte ta hem vinsten trots undermåligt spel. Precis som vi var Arsenal bra i 15-20 minuter av matchen, det räckte, eftersom nivån de höll under resten av matchen var tillräcklig och där brast vi.

Först och främst, jag är övertygad om att vi i fjol hade förlorat den här matchen, ett tidigt underläge, naiv taktik, darrigt spel och dålig fantasi, men vi lyckades kämpa oss tillbaka in i matchen och det ser jag som ett tecken på att vi närmar oss topplagen. Det finns en anledning till att Rodgers påstod att segern mot Hull härom veckan var vår bästa match hittills, att vinna mot de sämre lagen utan att man själv gör en match utöver det vanliga är en konst man måste bemästra om man ska hänga med in i slutet och det lyckades vi med då, tyvärr gjorde vi det inte igår.

Sturridge

Vi har kört över många lag hemma på Anfield, ofta genom ett briljant anfallsspel, men när vi inte får till det offensivt är vi sårbara. Mellan de där utklassningsvinsterna måste vi lyckas med att ta de där 1-0 eller 2-0-vinsterna också, när Suarez inte böjer in frisparkarna i krysset måste vi kunna spela oss till segrarna. Under matchen igår blev det tydligt att vi fortfarande är inne i en uppbyggnadsprocess, Rodgers uppställning var en chansning, som inte gick hem och jag tror och hoppas att det kommer att dröja innan vi spelar med en sådan offensiv elva som igår igen. Till Rodgers försvar ska sägas att han snabbt insåg sitt misstag och redan i halvtid tog in Lucas på planen, trots att vi jagade mål framåt. När han kom in fick vi den balans som vi saknade i första halvlek. Att Rodgers inte körde på med sin nya taktik, för att bevisa att han hade rätt, tycker jag kändes väldigt bra. Det är viktigt att komma ihåg att Rodgers fortfarande är ganska ny på den här nivån, det är andra säsongen han tränar ett lag med ambitioner att nå Champions League, han måste få begå misstag. Vi har inte riktigt det där trygga grundspelet som de andra lagen i toppen har, de har trots allt legat i de där positionerna i många år nu och är vana vid att gå in och göra sitt jobb mot de sämre lagen, de vet vad som krävs av dem i hemmamatcher mot lag som Aston Villa(jag vet att Arsenal förlorade mot Villa, men tror knappast det skulle ske med dagens Arsenal-lag).

Vi behöver spela ihop en backlinje snarast, det får vara ett slut på skadorna i försvaret, det är där vår trygghet ska finnas och det gör den inte. Att Mignolet börjat svaja tror jag hänger ihop en hel del med att vi inte har en backlinje som känner varandra. Lagen som hamnar högst upp vinner många matcher utan att imponera, som vi gjorde under tre första omgångarna, det är inte 5-1-matcher som gör att man vinner ligan, det är uddamålsvinster. För att plocka hem fler fula segrar behöver vi en mer stabil defensiv, vi har i dagsläget släppt in lika många mål som både Hull och West Bromwich och det håller inte. De här problemen var tydliga redan förra helgen, mot Stoke, men då lyckades vår offensiv och gjorde att vi vann trots att vi släppte in tre mål. Vi är inne i ett skede av säsongen då topp tre känns väldigt stabila och antagligen kommer att börja glida ifrån oss där bakom, för vår del handlar det nu om att hålla Everton, Spurs och United bakom oss. Jag är övertygad om att vi har kapaciteten att plocka hem fjärdeplatsen och på något sätt känns det bra att sitta och fundera över vad som gör att vi inte hänger med i serieledarnas tempo, när man i fjol vid den här tiden satt och grubblade över hur vi skulle kunna hålla West Bromwich och Swansea bakom oss. Vi går åt rätt håll, men som supporter vill man ju att det ska gå fort, ibland för fort.

* * *

Ovanstående text är skriven av Totaal Liverpools skribent Tomas, vars twitter du hittar HÄR.

Vanligtvis skriver Tomas på sin blogg Weepingbrother.blogspot.se.

7 kommentarer
 1. Känns förj*vligt att Sp*urs är på samma poäng som vi med tanke på deras säsong…

 2. Spurs placering är oroväckande… De har varit i många ”kriser” & ändå är de lika förbannat lika bra som oss.. Som peakat ordentligt!

  Är obotlig pessismist och tror inte vi håller vägen fram med utd o spurs.. Känns som vår svacka är kvar, medans deras varit..

 3. Jag är obotlig optimist och tror vi kniper tredjeplatsen. Ett av topplagen kommer svaja och vi har hemma matcher mot de flesta topplag. Om vi slår Everton så tror jag vi kan gå ifrån de bakom oss. Tottenham kommer inte heller hålla. En naiv manager kommer det visa sig snart och spelarna kommer ha lite intern bråk. Kom ihåg var ni läste det först.

 4. #Johan

  Tror du vi kommer före city, chelski och Arsenal!
  Tar vi 4:e platsen får vi vara riktigt nöjda när serien är så jämn som den är.
  Speciellt med tanke på att vi inte verka komma värva in förstärkningar som te x en Vb och Dm. Backlinjen känns just nu som en väldigt svag lagdel. Vi måste hitta tryggheten igen. Titta bara på Arsenal…. De har skapat en solid def genom kontinuitet som vi saknar nu. Visst till viss del av skador men vi har ändå mixat för mycket i det backre leden.

  • Nog vore det kul med en bättre DM men tror att det i lördags hade räckt långt om vi använt någon av de vi har för den positionen. Men VB är akut oavsett vad.

 5. Det känns som Brendan behöver fockusera på försvarspelare istället för en ny offensivspelare.
  Man är ju orolig så fort vi har bollen i försvaret skapar inte motståndarna farligheter gör vi det åt dom så prioritera försvaret nu.

 6. ”Vi går åt rätt håll, men som supporter vill man ju att det ska gå fort, ibland för fort.”
  klockren kommentar. Tror den träffar ganska många

Kommentarer är stängda.