[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Känsliga läsare uppmanas att blunda nu…

…För den normalt sett pålitlige Ben Smith från BBC svarar på sin Twitter att det inte verkar troligt att det blir någon värvning för Liverpool i januari. På frågan om han kunde se Liverpool signa någon det här fönstret så gav han det något deprimerande svaret att det inte ser troligt ut. Dock så ska det väl i ärlighetens namn sägas att det knappast kommer som en chock.

@CallumPierce: Can you see Liverpool signing anyone this month? Rodgers doesn’t seem confident?

@BenSmithBBC: Very tricky market. Possibly (not probably) one. Will be quiet.

* * *

Hellas Verona-mittfältaren Jorginho kommer imorgon lördag att resa till Napoli för att genomgå en läkarundersökning. Rafa Benitez och company köper hälften av italienbrassens kontrakt för 5 miljoner euro nu, och ytterligare 5 miljoner för att få honom helägd i slutet av säsongen. Jorginho deltog inte i Hellas träning under fredagen och kommer inte att bli spelklar för sin nya klubb förrän nästa helg. (Di Marzio, Sky Sport Italia med flera)

Manuele Baiocchini som jobbar för Gianluca Di Marzio rapporterar att Napoli i princip har nått en överenskommelse med Rubin Kazan över Yann M’Vila. Den syditalienska har föreslagit ett lånbyte där Chilespelaren Edu Vargas går i andra riktningen medan Rubin får 2-3 miljoner euro. Fransmannen har som bekant länkats samman kraftigt med Liverpool den senaste tiden, men just nu gör Anfield-klubben inget som förändrar situationen.

* * *

Har ni tröttnat på Fabrizio Romano? Såklart ni inte har. Romano twittrar ju så gott som dagligen om eventuella Liverpooltargets, och här är nattens analys av M’Vila-situationen och hans vara eller icke vara på Anfield..

He wants to leave Rubin. He would like premier but if the only club who makes right proposal is Napoli, he can go there.

* * *

p-diago-de-girolamo135-535812_231x264

Liverpool, Manchester United, Everton och Manchester City scoutar och håller koll på Sheffield United’s 18-årige anfallare Diego De Girolamo (Daily Mail).

David Moyes har sagt till Wilfried Zaha att han kan glömma att lämna Manchester United på lån i januari. Den förre Everton-managern förnekade även på sin presskonferens att de två varit osams vid träningsanläggningen (Daily Mail).

Interytterbacken Alvaro Pereira har ryktats till en rad klubbar det här fönstret, nu ser det dock ut som att han kommer hamna i Brasilien och närmare bestämt Sao Paulo (Football Italia).

Borussia Dortmund har tagit kontakt med Inter för att låna in den italienske landslagsmittbacken Andrea Ranocchia. Budet sägs ligga på 1 miljon euro i lånesumma plus en köpoption på 7 miljoner euro i sommar. Nerazzurri vill dock ha närmare 11 miljoner euro för sin mittback (Football Italia).

Arsenal har lämnat ett lånebud för Juventusanfallaren Mirko Vucinic (Di Marzio).

Arsené Wenger har kommenterat de intensiva (och påhittade) ryktena om att Schalke 04’s Julian Draxler har synts vid Arsenals träningsanläggning.

‘That’s like a non-identified flying object (UFO). Some see them everywhere.’

14 kommentarer
 1. Är delad i detta. Tycker man måste ta tillvara på chansen vi har och förstärka i januari, men å andra sidan tycker jag inte heller vi ska göra panikköp. Det är väl så att den rätta spelaren inte finns tillgänglig för rätt pris helt enkelt.

  • Det verkar som att så är fallet ja. Man måste ha lite flyt i januari, som LFC hade med Coutinho och Sturridge ifjol. Rätt typ av spelare tillgängliga för ett relativt billigt pris.

 2. Förvånad någon? Missar vi CL i år när vi har detta drömläget kommer det nog att dröja länge innan vi får chansen igen. I år har vi chansen på riktigt , då är det tjänstefel att inte göra en klassvärvning i januari. Enligt mig borde det redan gjorts , men bör göras senast nästa vecka. Nu tror jag iofs, inte det blir någon när Moses blir kvar , och om det värvas blir det någon junior. Är det som jag tror så struntar FSG om vi går till CL eller inte. Dom har med all säkerhet ställt in siktet på att sälja Suarez i sommar för att finansiera värvningar. Med dom pengarna vi får in då 70-100£ räknar dom nog in 3 nya utvecklingsspelare som säljs vidare om 3 år.

  • Så, vem ska vi värva för rätt pris, som är en klassvärvning och går rätt in i elvan?

  • Det är ett mättat transferfönster och panikvärvningar vore inte ett bättre alternativ. Varför skulle FSG strunta i om vi hamnar i CL? Det är ju där pengarna finns. Vad grundar du ditt resonemang i? De har ju pumpat in pengar när det behövts och de har ju en budget för detta fönster med. Förstår inte riktigt kritiken. De drar samtidigt in en massa pengar på suarez också, i tröjförsäljning osv.

  • Ta inte i så att du spricker.. något pumpande av pengar kan du väl knappast påstå ha förekommit?

  • Det beror väl på hur man tolkar att pumpa in pengar. För att vara Liverpool har vi en haft en bra summa att röra oss med de senaste transferfönstrena. Vi kan ju inte jämföra oss med city budgetmässigt.Det är orealistiskt.

  • För att vara Liverpool, vad menar du med det? Relativt slutet på Humle och Dumle? 20-30 miljoner plus försäljningar tycker inte jag är att pumpa in, det är vad mittenklubbarna sitter med..

  • inte för att summan är dålig.. men vi ska inte överdriva hur villiga de är att investera.. sedan sköter de helt klart klubben bra i övrigt men man kunde önska lite mer pengar som alltid..

  • Du har ju uppenbarligen ingen aning vad du snackar om, finns inte rätt spelare tillgängliga så ska vi inte värva. Rodgers har pengar så det är inte FSG som sätter käppar i hjulen…

 3. Att Fsg skulle strunta i Liverpool tror jag inte ett smack på! Allt som hänt sen de tog över är positivt. De tog redsox till deras första titel på hur många år som helst. De vill vinna!

  Sen denna januari så är de klart att vi fans vill se två nya coutinho och sturridge! Eller kanske en ny suarez. Men de verkar kallt överallt tycker jag!

 4. Jag börjar undra lite över våra scoutade targets. Jorginho och Salah.. det är liksom inga monstruösa summor det ryktas om. Jag antar att det är potentiella köp som är tänkta att ställas på plan relativt omgående eftersom att det är januari vi pratar om. Det är här jag inte får ihop ekvationen, är spelarna så pass bra att de kan gå in i ett lag som krigar om CL så är ju dessa summor små i jämförelse med vad andra lags spelare värderas till, då kommer vi mer eller mindre redan efter 2-3 matcher ha sett en ordentlig värdeökning. Då undrar jag om det verkligen ligger utanför ramarna att hamna kring 17-18 totalt istället för 12.. speciellt när det initialt verkar ha funnits 20.

  Är det verkligen januari-värvningar som scoutas.. känns allt för långsiktigt i hur det sköts.

 5. Vi köper inget å blir inget cl. Sen säljs suarez så vi kan glömma cl de kommande 5 åren

Kommentarer är stängda.