Liverpool avslutade helgen med match på Anfield, och det med publik. Bara en sån sak. Spelet på planen var också sig likt när Wolves städades undan med klara siffror.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Kelleher, N.Williams(68), Matip, Fabinho, Robertson, Henderson(81), Wijnaldum, Jones, Mane, Salah, Firmino(73)

Liverpools bänk: Adrian, Keita(81), Minamino, Jota(73), Tsimikas, Phillips, Alexander-Arnold(68)

Wolves startelva: Patricio, Boly, Coady, Dendoncker, Semedo, Moutinho, Neves(62), Marcal, Traore, Neto(79), Podence(71)

Wolves bänk: Ruddy, Hoever, Ait-Nouri(71), Silva(62), Vitinha(79), Saiss, Kilman

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Wolverhampton 4-0 (1-0, 3-0)

1-0: Salah 24′

2-0: Wijnaldum 58′

3-0: Matip 67′

4-0: Semedo (självmål) 78′

Skott på mål: 6 – 3
Totalt antal skott: 11 – 9
Skott utanför: 4 – 5
Bollinnehav: 60,8% – 39,2%
Passningsprocent: 90,2% – 84,4%
Vunna luftdueller: 46,7% – 53,3%
Offsides: 1 – 3
Hörnor: 4 – 6
Gula kort: 1 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Kelleher – Bra insats av Kelleher – igen. Några bra räddningar, men framförallt stabil, kom rätt in i situationer och tog inga onödiga risker i spelet med fötterna.

N.Williams(68) – Efter ett tidigt gult kort blev man lite orolig hur det skulle sluta. Dock så lyckades Neco skaka av sig starten och stod upp bra mot både Neto och senare Adama i andra halvlek. Stöttades även av publiken vid upprepande tillfällen. Kul att se.

Matip – Väldigt bra på att stötta upp sin yngre ytterback bredvid sig mot snabba motståndare. Väldigt stabil och smällde även in en kanonnick bakom Patricio efter ett perfekt inlägg från Salah.

Fabinho – Ingen megamatch egentligen, dock så gjorde han vad som krävdes för att stoppa Formel 1-bilen Traore. Mycket bra på att läsa spelet återigen och ett starkt samarbete med Matip. Hållen nolla igen.

Robertson – Kunde springa i en nästan helt ren löpbana ute på vänsterkanten. Wolves hade verkligen svårt att stänga till ytorna på kanten. Annars hade Robbo en match där i stort sett varje motlägg studsade rätt väg. En kul match att spela (och även titta på skotten) helt enkelt.

Henderson(81) – Dominerade verkligen mittfältet och satte både tempo, taktpinne och allt det där. Resten hängde med av bara farten. Fick en välförtjänt applåd från The Kop och tilläts vila sista tio.

Wijnaldum – Svar på tal efter jag i helgen skrev att Liverpool inte bör förlänga, och gjorde det med säsongens bästa insats såhär långt. Täckte enorma ytor och verkade till synes fått extra raketbränsle av publiken på läktaren. Avrundade en fantastisk insats med ett utsökt skruvat avslut i bortre nätmaskan.

Jones – Blir bara bättre och bättre för varje insats. Det som imponerade mest var dock spelintelligensen och att 19-åringen ständigt hittade rätt lösningar. Står såklart fortsatt för några mindre misstag, dock så har beslutsfattningen och agerandet i försvarsspelet förbättrats kolossalt senaste månaden. Just nu är Jones faktiskt given i startelvan oavsett skadesituation.

Mane – Gav Semedo en ordentlig åktur. Den grymma förstatouchen var tillbaka tillsammans med de målsökande löpningarna. Enda minuset var den dråpliga straffsituationen där han med lite otur kunnat åkt på en VAR-straff. Lyckligtvis så drog han däremot bort foten från Coady som ramlade alldeles för lätt. Audition-lätt.

Salah – Vaken som både nosade upp och tog tillvara på Coadys otroliga miss. Spelade även fram till Matip med en perfekt avvägd boll, och inblandad i Wolves självmål. Han var helt enkelt på rätt ställe mest hela tiden, och det är ett bra betyg för en offensiv spelare.

Firmino(73) – Firmino var tillbaka i storslag när Klopp återigen spelade med den 4-3-3 där brassen är som allra mest nyttig och utslagsgivande för laget. Försvarsinsatsen var utmärkt och vi fick även se någon löjlig karatepassning här och läcker tunnel där. En insats som bådade gott för framtiden helt klart. Publikeffekten?

Inhoppare:

Alexander-Arnold(68) – Comeback efter skada. Lite utsatt på bortre stolpen när Wolves slängde in långa höga inlägg som Trent inte hade stenkoll på. Störde dock tillräckligt i ryggen för att avvärja dessa. Sedan dröjde det inte länge innan han presenterade sig med en patenterad assist. Välkommen tillbaka.

Jota(73) – Lite väl vänskaplig emellanåt mot sina forna lagkamrater när han gav iväg bollen enkelt. Var dock inblandad i en hel del omställningar.

Keita(81) – Även han comeback. Hade en tydlig uppgift att addera energi i presspelet och gjorde det på ett godkänt sätt i slutminuterna.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

1 kommentar
  1. Det är förvånansvärt hur vi kan vara så bra med så många skador. Klopps bygge verkligen genomsyrar hela truppen och det är nästan som att det inte spelar något roll vilka som startar.

    Markant skillnad mot tidigare upplagor av Liverpool som berott nästan helt på någon fältherre så som Coutinho, Suarez eller Gerrard.

    Laganda!

Kommentarer är stängda.