På planen tog laget en övertygande seger – men den största njutningen var ändå ljudet från läktarna.

Efter ett antal månader utan publik har man nästan vant sig med spel inför tomma läktare. Oftast har jag valt den vanliga TV-sändningen utan det fejkade publikljudet, mest för att det har känts mer äkta att trots allt höra spelarna kommunicera och inte höra ett publikljud som inte finns i verkligheten. Det går inte att hitta en äkta känsla med tillagd ljud, det blir lite som ett FIFA-tv-spel snarare än en riktig matchupplevelse.

Jag hade inga överdrivna förväntningar på att de 2000 personerna som fick plats på Anfield läktare i matchen mot Wolves skulle skapa ett jättetryck, men jag hade fel. Det kändes som att se en match inför fullsatta läktare och publiken skapade en fantastisk stämning som gör denna match till solklar etta bland mina favoritmatcher den här säsongen.

2000 personer sjöng fram Liverpool, jublade åt mål, applåderade åt prestationer och utbytta spelare, och buade välförtjänt ut Coady efter dennes filmning. Normalt sett struntar nog spelare fullständigt i om de blir utbuade, men för just Coady måste det kännas lite i hjärtat att bli utbuad på Anfield. Det förtjänade han dock, inte minst eftersom domaren obegripligt nog inte gav honom gult kort för filmningen.

Matchen då? Jo, det var en fin insats av Liverpool. Första halvlek var ingen walk in the park, men Coady slarvade, Salah förvaltade och Kelleher räddade. I andra halvlek var det klasskillnad och LFC vann till slut med klara 4-0.

Positivt var också att Naby Keita och Trent Alexander-Arnold gjorde comeback efter skador. Jones utveckling gör att Keita har fått ännu tuffare konkurrens på mittfältet, men han bör få en hel del speltid, särskilt tills Thiago är tillbaka. Trent är förstås given om han är skadefri, där kan man inte påstå att Neco Williams har tagit chansen på samma sätt som Jones gjort.

Angående Wolves. För första gången sedan de gick upp i Premier League verkar de ha tagit steg bakåt. Det var naturligtvis olyckliga omständigheter som gjorde att Jimenez blev svårt skadad, men även innan dess hade de problem med ett uddlöst anfallsspel. Adama Traoré är heller inte lika vass som förra säsongen, och med facit i hand borde de förmodligen ha sålt honom förra sommaren.

2 kommentarer
  1. Neco får man ändå ge att han spelat upp sig dom två senaste matcherna. Sen vet man inte vad man ska förvänta sig av Keita längre, han måste hur som helst ligga långt ner på listan nu. I min bok går Oxen , och självklart Curtis, före när han är fit för spel.

    • Vi får väl se hur lång tid det tar för Ox att komma i form, hans form är ju väldigt oklar just nu.

      Visst har Neco blivit lite bättre men min känsla är att det fortfarande är enstaka aktioner han gör bra, som inlägget till Jones, snarare än att han verkligen har lyft sig. Han tillför fortfarande för lite kvalitet framåt och är väldigt osäker bakåt. Vi får hoppas att han lyfter sig med all speltid, skadorna har ju gjort att han har fått mer speltid än han förtjänat. Han måste nog höja sig mer om han ska bli kvar i truppen till nästa säsong.

Kommentarer är stängda.