WBA bröt en svit på 9 raka utan seger mot Liverpool när de utnyttjade kalabaliken i hemmaförsvaret och kunde vinna med 3-2.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Mignolet, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Moreno, Can(65), Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain(65), Mane(65), Salah, Firmino.

Liverpools bänk:  Ward, Lovren, Milner, Gomez, Henderson, Ings, Solanke.

WBA:s startelva: Foster, Nyom, Gibbs, Dawson, Evans, Livermore, Brunt, Barry, Rodriguez, Krychowiak, Robson-Kanu

WBA:s bänk: Myhill, Yacob, Rondon, Phillips, McClean, Burke, Hegazi.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – WBA 2-3 (1-3, 1-0)
1-0: Firmino 5′
1-1: Rodriguez 7′
1-2: Rodriguez 11′
1-3: Matip 45′ (självmål)
2-3: Salah 78′

Skott på mål: x – x
Bollinnehav: xx,x% – xx,x%
Passningsprocent: xx,x% – xx,x%
Passningsprocent planens sista tredjedel: xx,x% – xx,x%
Vunna luftdueller: xx,x% – xx,x%
Offsides: x – x
Hörnor: x – x
Gula kort: x – x
Röda kort: x – x

* * *

Spelarkommentarer:
Mignolet – Målen var svåra att förhindra, men spred osäkerhet runtomkring sig i vad som kan ha varit hans sista match för klubben.

Alexander-Arnold – Fyllde på i anfallen, dock var hans inlägg plockpotatis för Foster.

Matip – Hamnade i en knepig sits vid 1-3-målet när han dels tvingades till en förflyttning och dels hade flera motståndare runtomkring sig.

van Dijk – Individuellt skicklig även om han spelade lite för svårt ibland. Försattes i svåra situationer i och med att Moreno ofta var spårlöst försvunnen när WBA anföll och Can erbjöd noll skydd.

Moreno – Comeback efter skada. Kan ha varit hans sämsta insats någonsin i Liverpool och det säger ändå ganska mycket. Fullständigt bedrövlig både offensivt och defensivt. Cementerade troligtvis Robertsons plats i startelvan resten av säsongen.

Can(65) – Skulle skydda backlinjen, men var alldeles för seg i både ben och tanke. Även Can gjorde en av sina absolut sämsta insatser i den röda tröjan.

Wijnaldum – Hamnade oftast i fel position, då han inte hjälpte Can tillräckligt mycket (och Can hade verkligen behövt hjälp i denna match) och inte gjorde något konstruktivt med bollen heller.

Oxlade-Chamberlain(65) – Lyckades inte med mycket. Mestadels osynlig vilket är ett negativt omdöme för en spelare i hans tilltänkta offensiva roll.

Mané(65) – Fortsätter att trampa vatten. Utmanar inte längre motståndarna och hans ’instick’ gick sällan fram till medspelare.

Salah – Inte i storform men var envis och blev till slut målskytt.

Firmino – Fick ett tidigt mål lite till skänks, även om avslutet var skickligt utfört. Missade straff. Inte en av hans bättre matcher.

Inhoppare:
Ings(65) – Hungrig och väldigt delaktig i spelet. Kom dock inte till några riktiga målchanser vilket man ändå bör kunna förvänta sig av en anfallare som spelar ca en halvtimme i ett läge där laget för spelet.

Milner(65) – Verkar vara den enda i laget som kan slå bra inlägg. Uträttade inget särskilt men försökte verkligen.

Henderson(65) – Helt okej inhopp. Ljusår bättre än den för kvällen urusle Can.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

16 kommentarer
 1. Aldrig sett Liverpool försvara sämre än vi gör just nu, speciellt med tanke på vilka spelare vi har på banan. TAA spelar okej, Matip och Van Dijk turas om att vara ute och cykla, Moreno är som vanligt väldigt offensiv och glömmer följa med sina markeringar i löpningar. Mignolet visar noll pondus och han måste redan ha bytt klubb k tankarna. Kan vara Cans sämsta insats i Liverpool-tröjan? Han har varit inblandad i ALLA baklängesmål då han tappar sina markeringar och inte följer med WBA-spelarna i deras löpningar. Är ju ett under att vi inte ligger under med mer. Wijnaldum helt osynlig också och gör inte mycket rätt.

 2. Klopp har sålt nyckeln och fjärdeplatsen för den delen också. Vi är inne i en repris från förra säsongen då vi tappade allt januari-februari, denna gång blir det nog mer smärtsamt då både Arsenal och Spurs jagar som vinthundar…

  Kan bli en jobbig säsong detta, vi har ingen kreativ kraft i mitten och smärtsamt att se hur våra 3 där fram verkligen är beroende av det när spelet låser sig… får bara hoppas att det inte blir en jobbig sommar också då ingen vill vara ombord på ett sjunkande skepp

  • Couthinho var ju inte så viktig och passade ju inte så bra i vårt spel hette det. Han gjorde inte det defensiva jobbet, som tydligen Mané, Salah, Ox, Can mfl gör fantastiskt?

  • Precis. Alla ”experter” gick upp i falsett efter vår vinst mot City och sa att Coutinho behövs inte… Vi har egentligen inte behövt Coutinho i dessa matcher, se bara överkörningen av Arsenal tidigare i augusti. När vi har en motståndare som spelar som vi vill, då har vi ett system som mördar och då spelar det nästan ingen roll vilka som spelar (nästan). Men när vi möter låga försvar så hade vi i Coutinho en gubbe som både kunde lägga instickare och skjuta utanför straffområdet. Detta fick försvararna att stötbryta, vilket öppnade upp för våra anfallare så att vi åtminstone skapade chanser. Nu är det bara 90 minuters väntan på att motståndaren ska göra mål på fasta situationer…

   Coutinho hade så klar inte alla svar i dessa matcher heller, men det fanns i alla fall svar. Nu har vi bara frågor…

   Intressant fakta som är väldigt talande för dagens Liverpool: In the 11 matches that Liverpool had more than 62% possesion their record is: W2 D5 L4

  • Håller med, men tittar man på dessa trötta matcher vi haft sista 1-2 åren så har Coutinho gjort poäng i typ 2/3 vilket jag tycker är talande, lika så som din statistik.

 3. Såg inget av matchen igår, så skriver mer generellt. Mycket har redan blivit bättre under Klopp, och saker kommer fortfarande att förbättras. Däremot ska vi inte förvänta oss att vi kommer att få ett försvarsspel som vi önskar. Jag vet inte om det är så enkelt att det inte går att kombinera det tillsammans med den offensiv ju ändå har (och som även Dortmund hade). Det kanske inte går, jag vet inte och det känns ju tyvärr lite som att ingen annan heller verkar veta det, för ingen som håller på Liverpool borde ju vilja ha det så här.

  Bättre skulle det så klart bli om vi hade bättre spelare, så är det ju (för hur det än är, någon Hummels har vi ju inte direkt). För även om det är West Bromwich vi möter, så är det ju så att vi bara har två spelare som håller klass när det gäller att försvara sig på planen (även om vare sig Matip eller Van Dijk tydligen gjort sina bästa matcher i karriären igår). Vårt försvarsspel hänger helt enkelt inte ihop och tyvärr tror jag det är så vi kommer att få ha det, men även om Henderson, Gomez, Robertson och Clyne är bättre alternativ som vi redan har i klubben än de som spelade igår, så vet i tusan om någon av dem är så bra/kan bli så bra, att de kan uppväga ett svagt försvarstänk. Vi har ingen organisation när det gäller att försvara oss, vi har ingen som håller ihop försvar och mittfält, och vi har målvakter som inte direkt kliver in och gör matchavgörande räddningar särskilt ofta heller (för även om jag tror att det är ett riktigt svårt jobb att vara målvakt i Liverpool, så inbillar jag mig att det inte kan vara SÅ svårt som de vi har ibland får det att se ut som).

  Min uppfattning är helt enkelt att vi kommer att fortsätta få slita vårt hår för enkla misstag som leder till baklängesmål, men att vi också kommer få njuta av svepande kontringar, en härlig offensiv och förhoppningsvis fler mål framåt i matcherna än vad vi släpper in bakåt.

  • Jodå, det går. Men vi behöver andra spelare framförallt på mittfältet. Tänk dig om vi hade haft mittfältet som vi hade under Rafa i Alonso, Mascherano och Gerrard samt två dugliga ytterbackar.

   Har inte sett mycket av Keita men som jag förstår det är det en Verrati-typ, sliter i alla ändar och är fysiskt jobbig. Det lär bli ett jävla lyft. På det skulle vi behöva en ny Coutinho och en Alonso-typ… Henderson håller inte. Då skulle vi få ordning på mittfältet och försvaret tror jag, det är för lätt för motståndarna att få spela ostört mellan backlinje o mittfält.

  • Jag tor att det är farligt att tänka att bara Krita kommer så kommer allt att lösa sig, precis som jag läst att många trodde att bara Van Dijk kommer så kommer det lösa sig. Jag tror tyvärr att våra försvarsproblem är större än att vi bara har för svaga spelare defensivt. Sen att vi har svaga spelare bakåt och att det skulle bli bättre om vi hade bättre spelare är så klart en självklarhet. Däremot är jag tveksam till om det går att kombinera defensiven som vi hade under Rafa, med offensiven som vi har under Klopp. Och om det nu går att kombinera dessa är jag tveksam till om vår organisation är byggd för det, oavsett spelare. Det känns inte som att defensiven prioriteras på det viset som krävs för det. Sen att det går att få en bättre defensiv än vad vi har nu är självklart, men jag är mer tveksam till om det går att få en så bra defensiv som vi önskar, om vi samtidigt ska ha den offensiv vi har.

  • Jag hävdar att vi saknar spelartyper för att sy ihop den defensiven vi behöver. Att köpa VVD var för att helt enkelt få en bra mittback. Jag tycker att det var fel att vi sålde Lucas t.ex. med utgångspunkt att ibland behöver man den spelaren som kan röja framför backlinjen. Jag tycker inte uppställningen är nödvändigtvis fel men de mittfältare vi har är inte tillräckligt bra defensivt, tänk dig bara vilken skillnaden det hade varit på vi haft Mascherano som han var för oss på planen istället för Can.

   Mascherano var i mitt tycke likvärdig Can offensivt om än inte lika benägen att ta avslut, visst har Can några pärlor men kan knappast vara den rollen hans position ska fylla.

   Veratti skulle vara perfekt i den rollen som sittande, nu verkar vi få något likvärdigt i Keita.

   Ingen av de mittfältarna vi har i truppen håller måtte skulle jag säga. Coutinho var så bra han behövde för sin position, Wijnaldum o Henderson är dugliga. Just nu står vi dock utan Hendo som är viktig och Coutinho har dragit. Så nog fan behöver det kritas.

   Sedan sa jag inte att vi skulle spela som Rafa men att jag hade velat ha de tre mittfältarna som vi hade då, eller de typerna. Tror inte att Klopp hade bytt ut någon av dessa heller om han haft dem.

  • Jag håller med dig i det du skriver. Vi har alldeles på tok för dåliga mittmittfältare, så är det, och det är klart att bättre spelare skulle hjälpa. Keita kommer förhoppningsvis att bli ett lyft, han verkar vara en spelartyp vi inte är i närheten av att ha i laget idag. Däremot så anser jag inte att han och Mascherano är särskilt lika spelare. Båda är väldigt bra, men jag ser ändå Keita som bra mycket mer offensiv än vad Mascerano någonsin varit. Jag skulle gärna se att vi fick in en riktig Mascheranotyp också, att ha bredvid Krita, men det är där jag tror att det kommer skita sig. Klopp har inte varit känd för att vilja ha den där balansspelaren mellan mittfält/försvar. Förmodligen för att han anser att det ”kostar” för mycket offensivt, och det kommer också innebära att vi aldrig kommer att få till den här balansen som vi efterfrågar.Men jag hoppas att jag har fel, jag skulle gärna se en sådan på planen för oss.

  • Det är möjligt, tycker dock att det isf är ett riktigt svaghetstecken från Klopp.. För Mascherano kunde det offensiva också. Ska han dessutom spela med två så pass ”offensiva” mittbackar som i Matip och VVD är det naivt. Tycker att det är väldigt märkligt av Klopp att han inte sätter större värde vid att vinna boll på mittfältet med tanke på att han sätter så stort värde i att vinna den högt upp i plan (Firminio är nog vår bästa försvarsspelare..).

   https://www.youtube.com/watch?v=VhmGvJSOw-Q

   Stefan Schwarz i form hade varit lika fin 😀

 4. Jag hoppas det var första och sista gången vi fick se VAR i en match med LFC. Det är helt horribelt att se flera spelare stå runt domaren och tjata samtidigt som han står med fingret i örat och lyssnar på en annan domare som tittar på reprisen. Om nu FA inte gör ett skit åt filmningar i efterhand som det är sagt så ska vi inte behöva stå ut med den här skiten, det kan dom hålla på med i ishockeyn. Och matchen, det är som det är. Nu hoppas jag att vi går rent i ligan och tuggar oss förbi CFC och MU, det är trots allt inte många poäng upp.

 5. Blir så trött och förbannad på alla uppgivna fans. Ut med klopp, in med Lemar and so on.
  Alltså först och främst. Liverpool har spelat bra i år, men inte i cuperna. Vi ligger 4 och har avancerat i CL det är bättre än på flera år.

  Sen matchen igår, vårt problem var knappast offensiven, vi hade lägena men igår ville dom inte gå in, vi hade fan t.om. VAR på vår sida. Problemet låg i att vi hade världens sämsta kapten på plan Emre Can (2/2 förluster som kapten) samt ytterbackar som inte vet ett smack om att försvara. Många angriper Moreno (som inte spelade bra) men TAA var ju helt jävla värdelös. Kollade nogrannt på hans spel, han var feg och vågade nästan aldrig trycka på sin spelare. Flera gånger som han bara följer med spelaren medans Oxen jagar WBAs spelare. Varje gång vid ett inlägg så vågade han aldrig blocka och då blir det farligt mot WBA. Sen gjorde ju Moreno det som han är så fantastisk på, och var aldrig på rätt position.

  Båda dessa spelare borde spela mittfältare, för de är fan inte några backar. Sen undrar jag inte om Lovren och Klavan är ett bättre alternativ än Matip. Känns som vi har två likadana spelare i Matip och Van Dijk, bara att Matip är en vekling.

  Sen istället för att ropa efter Klopps huvud tycker jag att en ny försvarstränare samt målvaktstränare är nog de två intressantaste värvningarna vi skulle kunna göra.

  Nu kör vi vidare mot topp 4 och en final i CL! YNWA

  • Vem vill ha bort Klopp? Har inte märkt något av det på flera forum. De flesta verkar anse att det behövs flera spelare in och ut men inte att man vill ha bort Klopp.

  • Cdeuf- är det någon som på allvar bryr sig om vad folk häver ur sig på sociala medier? Sen på LFC.nu gnälls det väll alltid på något. Kolla bara på skribenten Bylund som verkar vara någon slags husskribent , det gnälls alltid på något från honom. Tragiskt var ordet.

Kommentarer är stängda.