Startelvan: Kelleher, Bradley-Konaté-van Dijk-Gomez, Mac Allister-Gravenberch(56)-Jones, Elliott(56)-Jota-Diaz

1-1: Curtis Jones (Nunez) 68′
2-1: Cody Gakpo (Nunez) 71′

* * *

Om matchen:

Eftersom Liverpool har 11 dagars vila efter matchen mot Fulham valde Jürgen Klopp att matcha en stark startelva i det första ligacupsemifinalmötet mellan lagen. Kelleher fick visserligen plats mellan stolparna istället för Alisson, men annars var startelvan mer eller mindre starkast möjliga. Att Bradley fick förtroendet på högerbackspositionen berodde på att Trent var skadad och att Gomez behövde fortsätta täcka upp på vänsterbackspositionen i Robertsons och Tsimikas skadefrånvaro.

Den första halvleken var… sådär. Liverpool hade svårt att skapa konkreta chanser på ett välorganiserat Fulham, som dessutom hade vassa anfallsförsök. Fulham gjorde också halvlekens enda mål när van Dijk slarvade och Willian stod för en fin individuell prestation.

Den andra halvleken var desto bättre från Liverpool sida. 1-1-målet kom aningen turligt när Jones skott styrdes in i den 68:e minuten. Därefter öste Liverpool verkligen på framåt och Fulhams tidigare så fina defensiva organisation kunde inte hantera Liverpools tempoökning och rörelse.

Några minuter efter 1-1-målet gjorde Liverpool också 2-1 efter att inhopparen Nunez gjort sin andra assist för kvällen. Fler mål hängde verkligen i luften och inte minst nämnde Nunez hade chanser att utöka till 3-1, men en kombination av lite för svaga avslut och skickligt målvaktsspel av Leno gjorde att Liverpool fick nöja sig med 2-1.

Det var naturligtvis skönt att vinna med 2-1, men mötet är i allra högsta grad fortfarande levande inför returen i London.