Liverpool vill värva en ny mittback – och verkar ha hittat en het kandidat.

Den numera 24-årige Jean-Clair Todibo har redan hunnit med mycket i sitt fotbollsliv. Todibo slog igenom tidigt i Toulouse, skrev på för Barcelona, som lånade ut honom till Schalke 04, Benfica och Nice.

I den sista klubben på lån – Nice – hittade Todibo tillbaka till det spel som gjorde honom intressant för Barcelona från första början. År 2021 skrev han också på för Nice på permanent basis.

Sedan den permanenta övergången till Nice har Todibo stegvis etablerat sig som en av franska ligans absolut bästa mittbackar. Förra året kom också A-landslagsdebuten för Frankrike, vilket ju är mycket meriterande, med tanke på hur många duktiga mittbackar de har till sitt förfogande.

* * *

Enligt lokaltidningen Nice-Matin har Todibo en prislapp på €60m, men han vill stanna i Nice tills i sommar, eftersom han vill försöak spela till sig en plats i Frankrikes EM-trupp.

Nice-Matin skriver att Liverpool ligger närmast till hands att signa Todibo i sommar, då han är nära vän med en viss Ibrahima Konaté.

Samtidigt är Manchester United också ute efter Todibo och deras ägarsituation gör att många drar slutsatsen att mittbacken kommer att hamna där till slut. Sir Jim Ratcliffe köpte som bekant nyligen 25% av Manchester United och äger sedan tidigare Nice, men samtidgt ska man inte förringa betydelsen av spelarens preferenser.