Liverpool var helt överlägset Manchester United, men Anfield fick vänta med att fira tills övertid, då Salah stängde tillställningen.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain(66), Salah, Mane(83), Firmino(83)

Liverpools bänk: Adrian, Fabinho(83), Minamino, Lallana(66), Origi(83), Matip, Jones

Man Uniteds startelva: De Gea, Wan Bissaka, Lindelöf, Maguire, Williams(74), Fred, Matic, James, Pereira(74), Shaw(87), Martial

Man Uniteds bänk: Romero, Bailly, Jones, Mata(74), Lingard, Dalot(87), Greenwood(74)

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Manchester United 2-0 (1-0, 1-0)

1-0: Van Dijk 14′

2-0: Salah 90+3′

Skott på mål: 5 – 4
Totalt antal skott: 16 – 9
Skott utanför: 6 – 4
Bollinnehav: 53,3% – 46,7%
Passningsprocent: 78,8% – 79%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 66,2% – 77,4%
Vunna luftdueller: 55,2% – 44,8%
Offsides: 2 – 3
Hörnor: 11 – 5
Gula kort: 1 – 3
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Grymt trygga handskar idag på brassen. Lite slarvigare än vanligt i spelet med fötterna, innan han såklart tjongade en magisk utspark till Salah på övertid. Becker får även ett plus i kanten för att ha studerat Reinas målfirande mot United innan match.

Alexander-Arnold – Otroligt giftig med sina fasta situationer och assisterade Van Dijk till ledningsmålet. Stod även för många maxlöpningar som gav ytor både i offensiven och hjälpte laget erövra boll högt upp i planen.

Gomez – Släppte ingen förbi sig och och kändes väldigt trygg med bollen. Riktigt proffsig insats.

Van Dijk – Läste spelet utmärkt, gjorde mål, vann nickdueller och avstyrde farligheter innan dom hann uppstå för United. Calm as you like, Virgil Van Dijk.

Robertson – Slängde iväg en del passningar på höjden i början av matchen innan han hittade tillbaka till sitt trygga grundspel via marken igen. Fanns lite mer att önska vid offensiva fasta och kunde kanske behållit kylan för att ge Mane några bättre läge på kanten. Hade däremot James under kontroll och släppte knappt till en enda chans mot sina snabba motståndare.

Henderson – Trots två man mindre på mittfältet så kändes det som kaptenen hade övertaget från första minut. Vann massor av 50/50 dueller åt sitt lag och såg sitt skottförsök med vänstern styras i stolpen av De Gea. En av matchens stora giganter.

Wijnaldum – Agerade grovjobbare och finlirare i samma match. Oerhört svår att ta bollen av och hittade några tunnlar för att både ge yta åt sig själv och skapa offensiva lägen. Utmärkt insats.

Oxlade-Chamberlain(66) – Nyttig för Liverpools mittfält även fast det oftast resulterade nästan i en brytning och nästan till en målchans. Såg frustrerad ut när han klev av men på det stora hela kändes detta som ännu ett steg framåt för ”Ox”.

Salah – Väldigt stark i duellspelet mot Shaw som till slut fick dela ut en bamsekram för att få stopp på egyptiern. Missade en gyllene möjlighet i matchen innan han till slut avgjorde på tilläggstid. Ett mål som fick Anfield att explodera.

Mane(83) – Inte riktigt vän med bollen i den avgörande touchen eller skottläget. Kunde och borde nog ha fått minst en boll i nät av de tre lägena han skaffade sig själv. Insatsen i sig går annars inte klaga nämnvärt på. Oerhört svår att hålla reda på för United-försvaret och dessutom nyttig i defensiven. Förtjänade varenda applåd när han klev av.

Firmino(83) – Hade svårt att hitta ytor till en början men började få mer boll när han droppade av i planen. Vände ut och in på ett par United-gubbar och kändes allmänt livsfarlig med bollen vid fötterna. Köpte dessutom en korv med ketchup och senap till Wan Bissaka. Klev av till en stående ovation av Anfield.

Inhoppare:

Lallana(66) – Drog på sig lite onödiga frisparkar i en del kluriga lägen mot slutet av matchen. Var kanske lite övertänd när han klev in. Cruyff-finten satt däremot där den skulle.

Fabinho(83) – Välkomnades varmt tillbaka av The Kop och fick mer fokusera på att stå rätt i position än att faktiskt röra bollen särskilt mycket.

Origi(83) – Säkrade ytterligare en go vinstbonus.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

4 kommentarer
  1. Shaqiri på väg bort ? Inte med och inte hört något om nån skada

    • Ryktas om att Liverpool har tackat nej till Romas förfrågan om att få låna Shaqiri resten av säsongen. Vet inte vart han är idag, kommer nog framgå efter matchen, men han brukar ju ofta få småskador.

  2. 64P på 22 spelade matcher…

    Sug på denna karamellen, länge länge länge!!!

    Förstår fortfarande inte VARför VVD’s mål blev bortdömt, gör han någonting som är otillåtet?

    • Det enda jag kan komma på är att DDG har blivit en taffligare målvakt och behöver all hjälp han kan få.

Kommentarer är stängda.