Liverpool förväntas renovera truppen i sommar. Den dyra mittfältaren Jude Bellingham är den överlägset hetaste spelaren som kopplas ihop med klubben, men vilka free agents kommer att finnas tillgängliga?

Vi listar 10 intressanta. spelare som blir free agents i sommar.

* * *

1. Evan N’Dicka, 23 år, mittback, Eintracht Frankfurt
Kommentar: Den vänsterfotade mittbacken har utvecklats stegvis tillsammans med Frankfurt under de senaste åren. Fransmannen har visat framfötterna i såväl Bundesliga som Europaspelet, och har visat att han håller mot alla typer av motstånd. Är duktig på att täcka stora ytor och borde passa in i Liverpools spelsystem. Skulle kunna bli Klopps nya Matip.

* * *

2. Daichi Kamada, 26 år, mittfältare, Eintracht Frankfurt
Kommentar: I tider då Liverpool behöver värva ett antal mittfältare framstår Kamada som ett ypperligt breddalternativ. Han är en bra atlet, spelar i båda riktningarna och har en helt okej passningsfot. Påminner lite om Matheus Nunes, men prisskillnaden vore enorm.

* * *

3. Marcus Thuram, 25 år, forward, Borussia Mönchengladbach
Kommentar: En snabb och stark spelare som kan spela längs hela anfallslinjen. Saknar lite kvalité i avsluten, men skulle naturligtvis kunna vara en bra breddspelare i vilket lag som helst.

* * *

4. Alejandro Grimaldo, 27 år, vänsterback, Benfica
Kommentar: Spanjoren har länge varit allmänt betraktad som en av de bästa vänsterbackarna utanför de allra största ligorna. Bra ålder, besitter en spännande offensiv arsenal och gedigen rutin. Skulle normal sett kosta £30-40m och vore förstås ett kap för vilken klubb som helst. Med tanke på att Klopp allt mer sällan ger Tsimikas speltid vore det kanske ingen dum idé att ersätta greken med Grimaldo.

* * *

5. Wilfried Zaha, 30 år, forward, Crystal Palace
Kommentar: Naturligtvis aningen gammal och därmed inte idealisk för ett lag under pågående generationsväxling, men det finns uppsidor. Zaha är ’homegrown’, kan spela längs hela anfallslinjen, explosiv och kapabel att dribbla bort vilken motståndarback som helst. Dessutom är Zaha förmodligen revanschsugen efter misslyckandet i Manchester United; han vill nog visa att han kan leverera i en storklubb innan han lägger skorna på hyllan.

* * *

6. Youri Tielemans, 25 år, mittfältare, Leicester
Kommentar: Tielemans aktie har dalat de senaste åren. Parallellt med lagets nivå har hans egen dito sänkts, men han är fortfarande en otroligt skicklig mittfältare som fortfarande är i bra ålder och har samlat på sig mycket PL-erfarenhet. Nackdelen är långsamheten och en viss slapphet i spelet utan boll, det kan mycket väl vara avskräckande för LFC och en del andra topplag.

* * *

7. Adrien Rabiot, 27 år, Juventus
Kommentar: Rabiot har blivit lite av en vattendelare hos fotbollstyckare, de flesta tycker antingen att han är över- eller underskattad. Faktum är att han är en väldigt erfaren allroundmittfältare i sina bästa år och han skulle naturligtvis bredda Liverpools mittfältsuppsättning på ett okej sätt. Däremot kanske han inte är den intensiva mittfältstypen som man helst av allt skulle få in i detta läge.

* * *

8. Ramy Bensebaini, 27 år, vänsterback, Borussia Mönchengladbach
Kommentar: Relativt och gedigen vänsterback som skulle kúnna backa upp Robo på ett okej sätt. Grimaldo är dock klart bättre och måste vara ett hetare spår om Tsimikas flyttar.

* * *

9. N’Golo Kanté, 31 år, Chelsea
Kommentar: Klubblegend som redan har vunnit allt. Ett ungt lag med behov av rutin hade verkligen mått bra av att få in denna duktiga men skadedrabbade spelare. Liverpool är dock inte det laget och därmed borde han inte vara jätteintressant. Samtidigt behöver LFC så pass många mittfältare att det säkert kan dyka upp något överraskande namn.

* * *

10. Ron-Robert Zieler, 34 år, målvakt, Hannover
Kommentar: Zieler är lite av ett skrällnamn på listan, men faktum är att han vore en logisk ersättare till Kelleher, om denne bestämmer sig för att lämna Liverpool. Den tyska veterankeepern har ett förflutet i Manchester Uniteds akademi och är därmed kvalificerad som ”homegrown” i England, vilket vore en stor uppsida, samtidigt som han troligtvis skulle kunna göra ett okej jobb mellan stolparna. Allt talar för att Adrian lämnar LFC, men jag tror inte att Zieler skulle acceptera att vara trea, det krävs nog att Kelleher säljs för att han ska kunna bli aktuell på allvar.

8 kommentarer
 1. På vänsterback positionen känns det inte som vi behöver någon. Däremot till höger på backsidan, där behöver vi ordna upp det. Jag tror vi är många som är ordentligt trötta på Trents nonchalans i framförallt hemjobb. Sen Bellingham, är han värd dom summor det pratas om? Han imponerade inte på mig i nationsleague i sommras , VM kan jag inte uttala mig om då jag inte såg en sekund av det. Det skulle inte göra ont med en dm som är snabbare i både tanke och handling än Fabbe.

  • Vänsterback vore enbart om Tsimikas lämnar.

   Tror Bellingham är värd pengarna, men då krävs nog ägarbyte/investering för att truppen ska kunna renoveras på riktigt. Går ju inte att renovera om truppen om man bränner alla pengar på en spelare.

 2. Inga Scums-föredettingar tack!

  Vi är INTE den klubben! Värna om det!

  • Håller med på ett sätt, men Zieler har aldrig spelat en tävlingsmatch för United, om jag tolkar statsen rätt. Scott Carson är rena Liverpool-ikonen i jämförelse.

 3. Ser även att spelare som Skriniar, Laimer, Auoar och Traore blir free agents i sommar. Kanske inte dom som ligger på högsta hyllan, men både Laimer och Auoar har ju varit väldigt bra tidigare. Skriniar är väl bound till en större klubb, men hade ju annars passat mumma bredvid Van Dijk. Sen är ju Traore en spännande spelare, får man ordning på hans beslutsfattande så är han guld. Men tyvärr efter misslyckande i Wolves och i Barca så känns det mer som att han går till en mindre klubb.

  • Jepp, Skriniar och Laimer platsar såklart på listan. Tog inte med dom eftersom Skriniar uppges vara klar för PSG och Laimer för Bayern.

   Aouar och Traoré har ju häftiga egenskaper, men tror inte det väger tyngre än deras svagheter. Kan tänka mig att många managers är sugna på Traoré, det råämnnet skojar man inte bort.

  • Snacka om snabbt förfall på både Traore och Aouar. Traore hade sin stora chans att lysa i Barcelona men blev bara fiasko och Aouar som var aktuell för Real och Arsenal stannade kvar och är väl tyvärr inte ens startspelare längre i OL. Spelat 9 matcher i år och gjort 1 mål… Kan ju vara skador som spökar, men känns som han dalat hårt.

   Hade varit en ”billig” chansning att få in Traore som backup till Salah, men hade förmodligen krävt en del arbete från Klopp då han inte känns som en ”smart” fotbollsspelare.

  • Det är någonting skumt med Aouar, det finns något där som avskräcker alla intressenter. Antagligen någon som inte handlar om han skills på planen.

   Traoré är ju ligans överlägset största ”Buster-spelare”. Bara en sån sak är värd något.

Kommentarer är stängda.