Vi kan konstatera att det gick bättre den här gången på Vitality Stadium. Övertygande 4-0 och några välkomna tre pinnar in på kontot.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Mignolet, Gomez, Lovren, Klavan, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Coutinho(87), Salah(71), Firmino(77)

Liverpools bänk: Karius, Milner, Mane, Lallana(71), Ings(87), Solanke(77), Alexander-Arnold

Bournemouths startelva: Begovic, Smith, Francis, Ake, Daniels(56), Ibe, Cook, Surman, Pugh(46), King(30), Defoe

Bournemouths bänk: Boruc, Cook(56), Gosling, Arter, Fraser(46), Stanislas(31), Afobe

* * *

Matchfakta:

Bournemouth – Liverpool 0-4 (0-3, 0-1)

0-1: Coutinho 20′
0-2: Lovren 26′
0-3: Salah 44′
0-4: Firmino 66′

Skott på mål: 2 – 7
Bollinnehav: 44,1% – 55,9%
Passningsprocent: 81,1% – 87,9%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 70,5% – 71,8%
Vunna luftdueller: 52,9% – 47,1%
Offsides: 2 – 4
Hörnor: 2 – 3
Gula kort: 1 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Hade sin stolpe att tacka för Defoes chans vid läge 0-2. Kunde utöver det inkassera några räddningar på kontot och i slutändan hålla nollan intakt.

Gomez – Ser mer självklar ut som försvarare för varje match som går.

Lovren – Målskytt med en springnick och försvarade sig mycket bra. Julen kom tidigt i år.

Klavan – Solid insats över 90 minuter. Hade relativt bra koll på läget.

Robertson – En av hans bästa insatser i den röda tröjan. Robertson var överallt, till och med nere vid offensiv höger hörnflagga för att rädda bollen från att rinna ut över linjen. Där snackar vi commitment.

Henderson – Har haft sina kritiker, det ska gudarna veta. Men i dagens match var Henderson mycket bra. I regel bra passningsspel, bra driv och felfri i positionsspelet. Fortsätt så.

Wijnaldum – Knäpptyst och i det dolda merparten av matchen. Gjorde säkert något bra. Idag var det däremot flera andra före honom som stal rubrikerna.

Oxlade-Chamberlain – Klev på med bra fart från mittfältet och visade stor offervilja i defensiven med några grymma brytningar. Ska vi ta fram något på minuskontot så vaskade han däremot ett par avslut mot mål där hans lagkamrater borde fått den istället. Känslan är dock att Ox börjar få ordentlig fart i LFC-tröjan.

Coutinho(87) – Lirkade en frispark i insidan av stolpen som verkligen var värt ett bättre öde. Men räddade upp eftermiddagen med en magisk soloprestation där han nog var den enda som såg luckan mellan alla möjliga Bournemouth-ben längs vägen fram. Löjligt bra verkligen.

Salah(71) – 20 mål på 26 matcher! Brände några heta chanser längs vägen, men till slut blev det som det numera alltid blir, nämligen mål.

Firmino(77) – Ville inte vara sämre än sina kollegor i anfallstrion och nickade vackert in fyran. Även fast det nog var offside.

Inhoppare:

Lallana(71) – Nästan löjligt att det går lägga till Lallana till det här anfallet. Började att dra på sig en varning och sen kom den obligatoriska Cruyff-finten i eget straffområde. Kom in i tempot ju fler bolltouch han fick och är ett hyffsat sparkapital för Klopp i vinter.

Solanke(77) – Fick inte ordning på fötterna.

Ings(87) – Hade läget att trycka dit sin moderklubb ytterligare med ett femte mål, men kunde inte hålla kylan och satte bollen tätt utanför stolpen.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

2 kommentarer
  1. Vitalt på många sätt att vi vinner idag ….

Kommentarer är stängda.