Pressen på Liverpool är stor inför mötet med Bournemouth. Två raka poängtapp, i två matcher som LFC dominerat, gör att Liverpool är piskat att ta tre poäng på sydkusten om man vill fightas om de mest framskjutna placeringarna i Premier League.

Söndag, 17.30.
Viasat Sport Premium/Viaplay.

Till matchen ser Adam Lallana, tidigare i just Bournemouth, ut att ingå i matchtruppen efter sina skadebekymmer. Daniel Sturridge och Joe Gomez uppges testas sent medan vänsterbacksalternativen Andrew Robertson och James Milner, som fått mindre bekymmer under veckan, ska vara spelklara.

Loris Karius höll nollan i Simon Mignolets frånvaro mot Bromwich. Belgaren uppges nu vara redo för spel och väntas överta målvaktsspaden.

Joel Matip, Alberto Moreno och Nathaniel Clyne är definitiva avbräck.

Liverpool har, som tidigare nämnt, tappat värdefulla poäng i de senaste omgångarna. Trots att man dominerade matchbilderna mot Everton och West Brom fick man bara in en boll på de totalt 180 minuterna. Under veckan har LFC tappat en plats i tabellen och ligger nu femma i Premier League, på samma poäng som fyran Tottenham och sexan Burnley.

Bournemouth, som gick bra mot Liverpool förra säsongen och knep fyra av sex möjliga poäng, parkerar på 14:e-plats. De röd-svarta har skrapat ihop 16 poäng på de 17 matcherna och kommer senast från en 0–1-förlust mot Manchester United på Old Trafford.

Eddie Howes lag är utan seger på de fem senaste matcherna, och det hektiska spelschemat gör att managern funderar på att rotera i truppen till helgens fajt. Det återstår att se vilket lag Howe mönstrar, men klart är att laget blir utan Tyrone Mings, Adam Federici och den gamle Liverpoolspelaren Brad Smith.

Även Jurgen Klopp brukar rotera truppen. På fredag väntar Arsenal i en oerhört viktig match i London. Vilken elva vill du se? Och bör Klopp vila några spelare till Gunners?