Klopp gör ingen hemlighet av att han vill ha in en mittback den här månaden.

Liverpools säsong har onekligen kantats av skador. Framförallt långtidsskadorna på de två ordinarie mittbackarna – Virgil van Dijk och Joe Gomez – har satt sina spår på lagets prestationer. Många förväntade sig att Liverpool skulle hämta in en mittback i den här månadens transferfönster, men det mesta talar för att man inte kommer att göra det.

Normalt sett är Jürgen Klopp ganska diplomatisk i sina svar, men när han häromdagen pratade om den uteblivna mittbacksvärvningen kunde han inte låta bli att visa sin besvikelse: “I am not a five-year-old kid any more and if I don’t get what I want I start crying. Most of the time in my life I didn’t get what I wanted, so pretty much used to that. We talk about a centre-half, and yes, it would help 100 percent,” sa Klopp till medierna på den senaste presskonferensen.

Klopp fortsatte: ”We discuss the situation pretty much on a daily basis, and I make recommendations. But I cannot spend the money. I don’t make these decisions. There are people who are responsible for the whole thing, and I cannot make their decisions.”

Vidare betonade Klopp att detta inte bör betraktas som en ursäkt och att det är hans jobb att förbättra den nuvarande truppen.

Det betyder att Klopp kommer att även fortsättningsvis tvingas rotera backlinjen under resten av säsongen. Inte sällan är det dessutom nyckelspelare på mittfältet – Fabinho och ibland även Jordan Henderson – som tvingas ner i backlinjen i brist på andra alternativ.2 kommentarer
  1. Förstår policyn med att endast värva ”säkra kort” som kan ge tillbaka på investeringen men jag förstår verkligen inte hur klubben inte ens kan ha råd med ett mittbackslån.

    Det är inte pengar i sjön om det hjälper oss behålla CL eller till och med titeln.

    • Verkligen, att vi nu tappar ligan kostar mer… kolla bara på vårt tröjavtal som kom till stånd efter att blev framgångsrika igen. Seplarvärvningar runt halva miljarden är skrattretande nog billiga i jämförelse med att tappa momentum/framgång.

Kommentarer är stängda.