Liverpool föll i sista sekunden mot Spurs – trots att man spelade med 9 man stora delar av andra halvlek. Det var en minst sagt kontroversiell domarinsats, med 2 LFC-utvisningar och ett bortdömt ”offsidemål” som blev felaktigt bortdömt.

* * *

Matchfakta:

Tottenham – Liverpool 2-1 (1-1, 1-0)
1-0: Son Heung-min (Richarlison) 36′
1-1: Cody Gakpo (van Dijk) 45+4′
2-1: SJÄLVMÅL 90+6′

Bollinnehav: 64,7% – 35,3%
Totalt antal skott: 24 – 12
Skott på mål: 8 – 4
Skott utanför: 4 – 5
Blockade skott: 12 – 3
Passningsprocent: 91,2 – 78,1
Hörnor: 12 – 5
Offsides: 4 – 1
Gula kort: 5 – 4
Röda kort: 0 – 2

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Gedigen insats. Kom upp med några bra räddningar i första halvlek. Hade inte särskilt mycket att göra i andra, även om han behövde vara på tårna när Spurs hade bollinnehav på LFC:s planhalva.

Robertson – Slet som ett djur. Både tog och gav smällar. Flera bra offensiva löpningar, men blev tvungen att fokusera på försvarsspelet när utvisningarna kom.

van Dijk – En murbräcka i mittförsvaret. Hann dock inte med Son vid 1-0-målet.

Matip – Fin insats. Fick slita hårt. Blev tyvärr syndabock genom att göra självmål på matchens sista spark.

Gomez(73) – Begränsad offensivt, men krigade på bra och gjorde överlag en OK insats.

Mac Allister(80) – Riktig krigarinsats utan boll, lite ojämn i passningsspelet. Orkade nog helt enkelt inte fullfölja matchen, fick slita något oerhört.

Szoboszlai – Blev åter igen som två spelare när LFC tvingades spela med 10 man. Den överlägset bästa mittfältaren på planen, kanske den bästa spelaren överhuvudtaget.

Jones(utvisad i 26e) – Bra i presspelet så länge han fick vara på planen. Det gick att förstå utvisningen när bildernas kom upp i slow-motion, men han hade verkligen oflyt i den situationen.

Salah(74) – Gjorde mycket av lite i kontringsspelet. Fick gult kort efter att ha klagat på ett felaktigt domslut där han blev rånad på ett jätteläge. Inte ens Salah klarade sig från domaren den här gången.

Gakpo(46) – Lite upp och ner. Kvitterade alldeles i slutet av första halvlek och blev skadad på kuppen. Förhoppingsvis inget allvarligt.

Diaz(73) – Försökte verkligen. Blev bestulen av VAR-domaren på ett mål och missade ett jätteläge. En av väldigt många LFC-spelare som blev ”utsatt” för en dålig domarinsats, tyvärr.

* * *

Inhoppare:

Jota(46, utvisad 69e) – Fick ett uppenbart felaktigt gult kort och drog på sig ett uppenbart korrekt gult kort bara 80 sekunder senare. Med en opartisk domarinsats hade det bara blivit ett gult, men han måste spela mer disciplinerat när han redan är varnad.

Konaté(73) – Kom in för att försvara straffområdet, vilket man måste säga att han lyckades bra med. Spurs skapade i stort sett ingenting innan Matips självmål.

Trent(74) – Kom in när Gomez knappt orkade stå på benen. Hittade några offensiva situationer, men naturligtvis svårt med 9 man.

Endo(73) – Slog någon enkel felpassning, annars helt ok. Fick en öppen handflata i ansiktet, men valde att inte filma. Om han hade gjort en stor sak av den situationen så hade nog Spurs-spelaren inte fått varit kvar på planen, dock moraliskt rätt att inte filma.

Gravenberch(80) – Kom in med uppdraget att försvara men också försöka hitta någon typ av spelvändningar när laget inte längre hade anfallsspelare på planen. Lyckades helt okej, dock svårbedömt med tanke på förutsättningarna.

2 kommentarer
  1. Hur kan man som VAR-domare tro att målet har givits på planen och sen när de märker att så inte är fallet inte säga till? Allt är ett jäkla skämt..

    • Det går egentligen inte att hitta ord för hur dåligt det var. Borde inte kunna inträffa.

Kommentarer är stängda.