Liverpool tog sig vidare i Carabao Cup efter ett supermål av Szoboszlai.

Det dröjde bara 129 sekunder innan Leicester tog ledningen mot Liverpool via Kasey McAteer, som för övrigt inte är släkt med den tidigare LFC-spelaren Jason. Det var lite av en ”chocköppning”, men på något sätt har LFC blivit så vana att hamna i tidiga underlägen att man verkar ha lärt sig att hantera den situationen.

Liverpool hade ett massivt spelövertag, men tack vare oskärpa i avsluten och ibland otur (ramträffar) hade Leicester fortfarande ledningen med 1-0 i paus. Trots underläget var känslan att Liverpool skulle vända matchen – vilket man också gjorde.

Tidigt i andra halvlek kvitterade Gakpo, som gjorde en bra match, till 1-1. Man fortsatte att trycka på, och det var egentligen bara en tidsfråga innan man skulle ta ledningen. Detta skedde i den 70:e minuten, då Szoboszlai dunkade in ett skott vars like Anfield förmodligen inte har fått beskåda sedan Steven Gerrards glansdagar.

Segern var aldrig hotad, men i den 89:e minuten satte Jota definitivt spiken i kistan genom att snyggt göra 3-1.

Liverpool stod för en klart godkänd insats över 90 minuter, i synnerhet med tanke på att många av spelarna aldrig spelat tillsammans tidigare, och kan vara nöjda med hur man tog sig vidare i Carabao Cup. Leicester blev kraftigt tillbakatryckta under stora delar av matchen, men nye managern Enzo Maresca stod fast vid sina principer och hade tydligt instruerat laget att spela sig ur pressade situationer. Leicester har fått en väldigt bra start i the Championship och gissningsvis var det bra för laget att Maresca inte ruckade på sina principer mot LFC, då de nog hade förlorat på Anfield oavsett taktiskt upplägg.