Klopps beslut att matcha en svag startelva blev inget vinnande recept mot Atalanta, men samtidigt fick många ordinarie spelare välbehövlig vila.

Med tre raka segrar hade Liverpool skaffat sig ett bra utgångsläge inför kvällens match mot Atalanta. 0-2-förlusten innebär att LFC ännu inte är klara för slutspelet, men det ser naturligtvis fortsatt bra ut. Det här var en förlust som man hade råd med – och det märktes på startelvan. Jürgen Klopp valde att matcha ett antal reserver varav somliga knappt har spelat tävlingsmatcher överhuvudtaget för klubben. Det sänkte förstås kvalitén i laget, men samtidigt gjorde det att spelare som Fabinho, Jota, Firmino och Robertson inte behövde starta matchen.

Det fanns inte mängder av ljuspunkter i kvällens match, men jag gillade Tsimikas insats. Hans inlägg var fina, han tog bra offensiva löpningar och han var väldigt envis i duellspelet. Jag förutsätter också att Tsimikas är mentalt stark i och med att han presterat i Olympiakos, som är en väldigt tuff och påfrestande miljö att vistas i. Det är bra egenskaper som sammantaget gör att vi har en bra backup till Robo. Jag kan faktiskt inte låta bli att tycka lite synd om Tsimikas; för Robo är ju väldigt sällan skadad och i hur många av LFC-upplagorna de senaste tio åren hade greken inte varit ordinarie i? Tsimikas hade konkurrerat ut Moreno, han hade konkurrerat ut Riise, han hade varit mindre skadedrabbad än Aurelio.

Tsimikas har inte haft en enkel inledning på sin LFC-karriär, han har varit skadad, haft covid-19 och en omöjlig konkurrent i form av Robo, men ändå kliver han in och ser fräsch ut i en sån här match där inte mycket runtomkring honom fungerar. Det är starkt.

Annars kollade jag mest på ungtupparna med efternamn Williams i matchen mot Atalanta. Neco har tyvärr haft stora problem i alla matcher han spelat den här säsongen och detta var inget undantag, även om han blev bättre och bättre allt eftersom minutrarna gick. Rhys gjorde bort sig vid ett av målen, men var annars helt okej. Jag drar slutsatsen att Milner kommer gå fortsatt före Neco på högerbackspositionen och Phillips före Rhys på mittbackspositionen när Klopp tar ut startelvan till nästa ligamatch.

Slutligen vill jag påpeka någonting uppenbart – nämligen att Tsimikas naturligtvis ska prestera bättre än Williams x 2. Greken en äldre, mer erfaren och dyrare spelare som är mycket bättre rustad för att kunna prestera på LFC-nivå än vad de båda ungtupparna är för tillfället.