Liverpool FC status

Frånvaroläge: Henderson(skadad), Oxlade-Chamberlain(skadad), Keita(skadad), Konate(skadad), Kelleher(skadad), Jones(skadad), Carvalho(skadad)
Trolig startelva (4-3-3): Alisson Gomez, Matip van Dijk, Robertson – Fabinho, Milner, Elliott – Salah, Nunez, Jota

Tankar om elvan: Det är svårt att förutspå hur Klopp tar sig an kvällens match i Neapel, men min känsla är att han kommer att göra en del förändringar. Alexander-Arnold skulle må bra av att vila en match och nu när Matip är tillbaka kan gå Gomez gå ut på högerbacken och ge Trent en liten andhämtning. På mittfältet tror jag egentligen att Klopp skulle vilja vila Fabinho, om Arthur eller Thiago är redo att starta skulle det inte förvåna mig om Milner får kliva in i den defensiva rollen, men jag tror nog ändå att vi får se brassen från start. Längst fram har vi helt plötsligt mängder av alternativ och både Diaz och Firmino är såklart möjliga startnamn, men jag vill se Nunez från start igen, så att han får komma in i laget ordentligt. Jota hoppade in senast, borde kunna starta ikväll.Napoli status
– Todd Åkesson(@takesson)
1. Hur har säsongsstarten varit för Napoli?
Både bra och över förväntan. Obesegrade (3 vinster och 2 oavgjorda) efter 5 omgångar där man senast var det bättre laget och bortaslog Lazio med 2-1. Den enda missräkningen hittills kom i 1-1-matchen hemma mot Lecce.

2. Spalletti har varit er tränare sedan 2021, hur ser du på hans gärning hittills?
Jag gillar Spalletii och kan tycka att han till viss del är ganska underskattad. Har inte vunnit så väldigt mycket i karriären men får ofta sina lag att spela en sevärd och bra fotboll. Spalletti har gjort ett bättre jobb än både Gattuso och Ancelotti som satt på tränarbänken före honom.

3. Sedan Napoli och Liverpool senast möttes har flera tongivande spelare lämnat Napoli, vilka är nyckelspelare i dagens lag?
Jag skulle peka på tre spelare. Dels Franck Anguissa som blivit navet på mittfältet såväl defensivt som i uppbyggnadsspelet. Victor Osimhen får klassas som den största stjärnan i nuläget och om Napoli ska gå bra över tid behöver han vara i form och göra 20+ mål. Sist men inte minst måste jag nämna nyförvärvet Kvicha Kvaratskhelia, även kallad Kvaradona, som tagit hela Italien med storm. 4+1 efter fem omgångar för den georgiske yttern som än så länge verkligen ser ut att kunna axla Insignes roll på planen.

4. Hur skulle du beskriva lagets sätt att spela?
Man spelar en 4-2-3-1/4-3-3-fotboll där mycket fokus och stort ansvar ligger hos det centrala mittfältet och yttrarna. Även om det inte är lika sevärt och öppna spjäll som när Sarri tränade klubben ligger mycket fokus på offensiven där man försöker vara rörliga och flexibla både i sid- och djupled. Man försöker kontrollera matchbilden genom att äga bollen och har högst snittprocent i ligan vad gäller just bollinnehav.

5. Är du nöjd med sommarens transferfönster?
När ägare De Laurentiis, som bara tycks bry sig om makt och pengar, helt känslokallt skeppar iväg våra tre största fanbärare (Insigne, Mertens och Koulibaly) och kanske de enda spelarna som fansen på något vis kan relatera till är det svårt att vara nöjd som supporter. Det går att hävda att de i hög utsträckning hade spelat ut sin roll på planen i Napoli men de mjuka värdena, i synnerhet i en sån här klubb, går nästan inte att bortse ifrån. I synnerhet med tanke på sättet framförallt Insigne och Mertens behandlades i slutet givet allt de uträttat och betytt för staden och laget. Den nyss nämnde Kvaratskhelia blev klar tidigt men får ju fram till idag ses som lite av ett wildcard. Den sydkoreanske mittbacken Kim Min-Jae plockades in som Koulibaly-ersättare utan att någon egentligen visste vem han var. Under fönstrets sista veckor knöt man till sig landslagsmannen Raspadori från Sassuolo, provinsstrikern Simeone från Hellas Verona, en norsk mittbacksreserv i Ostigard samt den så svårtyglade men ack så talangfulle mittfältaren Ndombele. Jag har tidigare hävdat att vi har en rätt vass startelva och en bra bredd i truppen men att höjden hos vissa spelare kanske saknas för att Napoli på allvar ska kunna utmana om någon ligatitel.

6. Hur ser du på gruppen man hamnat i i Champions League? Hur goda är lagets chanser att ta sig vidare?
Jag tycker gruppen är bra ur både ett sportsligt och supportermässigt perspektiv. Flera tuffa utmaningar mot roliga lag med mycket fans men att ta sig vidare är absolut ingen omöjlighet. Liverpool är såklart solklara favoriter men de har vi rubbat förut, inte minst på hemmaplan. Hur står sig Rangers i CL och hur bra är ett sönderköpt Ajax utan ten Haag? Det är en intressant, rätt sexig och fullt möjlig grupp i mina ögon.