Laget:

Startelvan: Mignolet, Can, Skrtel, Sakho, Allen(70), Gerrard, Moreno, Markovic(65), Lallana(53), Coutinho, Sterling.

Bänken: Ward, Johnson, Lambert, Henderson(53), Sturridge(70), Manquillo, Borini(65).

* * *

Motståndarlaget:

Boltons startelva: Lonergan, Moxey, Mills(c), Ream, Feeney, Dervite, Danns(utvisad 66), Gudjohnsen, Vela, Wheater, Clough(72).

Boltons bänk: Fitzsimons, McNaughton, Hall, Trotter(72), Threlkeld, Iliev, Walker.

* * *

Matchfakta:

Bolton – Liverpool 1-2 (0-0, 1-2)

1-0: Gudjohnsen (straff) 56′

1-1: Sterling 86′

1-2: Coutinho 90+1

Totalt antal skott: 9 – 21
Skott på mål: 4 – 9
Bollinnehav: 41% – 59%
Totalt antal passningar: 307 – 576
Passningsprocent: 66% – 84%
Totalt antal inlägg: 12 – 23
Vunna luftdueller: 62% – 38%
Offsides: 1 – 3
Hörnor: 1 – 10
Gula kort: 2 – 1
Röda kort: 1 – 0

*Statistik hämtad från BBC och Whoscored med reservation för ändringar.

* * *

Matchreferat:

Segern satt långt inne, men till slut kunde Liverpool ta sig vidare i FA-cupen efter att Sterling och Coutinho agerat matchvinnare i slutet av matchen.

Matchen var dessförinnan en frustrerande upplevelse där Liverpool till stora delar av matchen dominerande och skapade bra chanser, men där tempot ofta var alltför lågt eller där avsluten gick i målramen. Totalt träffade man stolpen/ribban tre gånger i matchen (Henderson, Sterling, Can) och det kändes länge som att detta skulle bli ”one of those days” då Liverpool inte skulle få hål på ett Bolton som dessutom hade blivit en man mindre efter att Danns stått för en klumpig tackling på Joe Allen och därmed åkt på sitt andra gula kort.

De röda tryckte som sagt på och Brendan Rodgers valde att sätta in allt han hade i offensiv väg genom att byta in Henderson, Borini och slutligen Daniel Sturridge. Men i slutändan skulle det bli Emre Can som skulle kliva fram och slå en underbar passning fram till Sterling som kunde raka in 1-1. I det läget väntade förlängning, men Liverpool fortsatte med en man mer att trycka på och den för dagen briljante Coutinho tog i den 91:a minuten fram bollen och avlossade ett lurigt skott som dök ner precis under ribban och in i mål, 1-2 och game over.

Detta innebär att Liverpool är vidare i FA-cupen och i nästa runda väntar Crystal Palace (borta) på Alla hjärtans dag, den 14:e februari. Förhoppningsvis får vi se lite kärlek från Coutinho och kompani även då.

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Stod för en avgörande räddning när Gudjohnsen skulle nicka in 2-0. Chanslös på straffen därförinnan med gjorde i mitt tycke en riktigt fin insats.

Can – Räddade Liverpool i slutminuterna med sin briljanta assist fram till Sterling. Tog tag i taktpinnen när han flyttades fram som mittfältare och hade dessutom ett skott i ribban.

Skrtel – Straff eller inte straff, det var en klumpig tackling av slovaken som gav domaren chansen att blåsa straff. Den situationen såg länge ut att bli matchavgörande.

Sakho – Allmänt dominant.

Allen(70) – Väldigt mycket alibi på mittfältet. Hade på sig Harry Potters osynlighetsmantel under stora delar av matchen och fick inte igång något tempo.

Gerrard – Försökte få igång laget, men det var andra spelare som fick kliva fram istället för kaptenen. Ingen av hans bättre insatser i de 700 matcher han nu spelat för klubben.

Moreno – Väldigt involverad i matchen, men synnerligen ineffektiv när inlägget väl skulle slås fram till rätt adress. Kan bättre.

Markovic(65) – Syntes inte till särskilt mycket.

Lallana(53) – Synnerligen osynlig och skapade egentligen ingenting av värde.

Coutinho – Magisk framförallt i första halvlek. Inte lika synlig i den andra fram tills brassen blixtrade i slutsekunderna med ett riktigt klassavslut som tog LFC vidare.

Sterling – Länge ineffektiv i matchen med antingen en touch för mycket eller för lite. Trots detta gör han ändå mål i slutet med ett svårt avslut på volley. Bra!

Inhoppare:

Henderson(53) – Kom in och skapade lite högre tempo på mittfältet. Hade även en styrning i stolpen.

Borini(65) – Fick egentligen bara ett läge i sitt inhopp, men sumpade chansen som i så fall hade inneburit 1-3.

Sturridge(70) – Fick ytterligare tjugo minuter och hade framförallt ett fint förspel till Borinis chans i slutminuterna.

* * *

Highlights:

Klicka HÄR

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

14 kommentarer
  • Att dyrka upp Bolton är bevisligen svårt så vi behöver väl ordinarie spelare…

 1. Hendersson också…
  Lallana sätter ju inte en fot rätt.. Bedrövlig första touch också… Ljusår ifrån förra säsongens form!

 2. Byt ut Sterling innan de sparkar ner han på riktigt…

 3. Joe Allen bidrar inte med mycket alltså..

 4. Man får ändå ge Bolton för en heroisk försvarsinsatts

 5. Skaplig stomme vi har inför framtiden med Sterling, Cou, Hendo, Can och Sakho. Några redan världsklass, andra har definitivt potential att bli!

 6. Can är som en bättre version av David Luiz

 7. Tycker att Borini kunde få lite ros iaf, hans löpande öppnade upp en del.

Kommentarer är stängda.