Liverpool låg illa till mot Bolton på Macron Stadium. Hemmalaget filmade till sig en straff som Eiður Guðjohnsen förvaltade. Därefter tryckte Liverpool mer och mer – och inte blev anstormningen mindre av att Neil Danns blev utvisad i den 65:a minuten.

Jag tycker att Liverpools anstormning med en man mer på planen var fascinerande att se. Det var egentligen bara en tidsfråga innan laget skulle få hål på Bolton, även om de försvrade sig tappert och dessutom hade marginalerna på sin sida de gångerna som Liverpools avslut träffade målramen. Att domaren dessutom tillät hemmaspelarna göra nästan vad som helst mot Raheem Sterling var inte heller något som förbättrade Liverpools chanser.

Den spelaren som ledde Liverpools anstormning var Emre Can, som var en dominant figur i matchen. Han växte verkligen under matchens gång. 21-åringen besitter ett enormt brett register som han till stora delar fick visa upp mot Bolton. Med sitt passningsspel, skott och allmänna driv & pondus ledde han Liverpool till seger. Hans framspelning till 1-1 var delikat, likaså skottet som Andy Lonergan gjorde en kanonräddning på. Emre Can – vilken spelare!

Brendan Rodgers enda bekymmer angående Emre måste vara om han ska placeras i backlinjen eller på mittfältet. Han är duktig i båda rollerna. Med tanke på hur Liverpools backlinje har sett ut utan Emre föredrar jag att han matchas där.

En annan spelare som verkligen har visat framfötterna på sistone är Philippe Coutinho. Den nyligen förlängda brassen blev som bekant matchvinnare mot Bolton med ett fantastiskt skott. Han har tidigare saknat skärpa i avsluten, men satt bollen onekligen där den skulle. Det känns otroligt bra att Liverpool har förlängt kontraktet med Coutinho. Han är en spelare som man kan bygga en offensiv kring; ge honom bollen och ha rörelse framför, och han kommer att servera fantastiska framspelningar. Så enkelt är det.

Jag förväntar mig dock mer från somliga. Varken Steven Gerrard eller Joe Allen kom upp till en acceptabel nivå – och frågan är väl om vår lagkapten kommer att få starta mot Everton? Adam Lallana har inte heller prickat in formen, trots att han ofta får beröm av Rodgers. Liverpool behöver en producerande Lallana när man spelar med 3-4-2-1-formationen. Det är viktigt att de tre längst fram utgör ett hot och producerar poäng – det gör inte Lallana i tillräckligt stor utsträckning, tycker jag. Om Lallana inte rycker upp sig är risken stor att han bänkas när Daniel Sturridge är i tillräckligt bra form för att kunna starta matcher.

Det kanske är lite väl tidigt för Sturridge att starta redan mot Everton, men förr eller senare kommer han naturligtvis att kunna starta – och då ligger Lallana risigt till.

9 kommentarer
 1. Bra krönika! Gillar verkligen Emre Can, han blir bara bättre och bättre för varje match som går (undantaget matchen mot WH). Nu när Lucas är i så bra form, så tycker jag verkligen att Can ska placeras som MB. Men om Lucas nu försvinner i sommar, vilket jag tror är mycket möjligt, så tycker jag att Can vore den perfekta ersättaren där. Dock så behöver man då någon som är lika bollsäker som han i backlinjen.

  Bästa elvan nu, utan Sturre är med Lallana, Coutinho och Sterling som topp tre. Men när Sturre är frisk och 100 igen, så tycker jag nog att Lallana får paseras till bänken alternativt spela som höger wingback.

 2. Ljuv vinst!

  Men det bör ju tilläggas att domarinsatsen från huvud- och linjedomare idag var katastrofal. Fy fan vad arg man blev hemma i soffan. Bör ju inte få blåsa i pipan eller vifta med den flaggan något mer.

  Tror Can kommer få stå kvar i försvaret tills vi har hittat en riktig ersättare där, då kommer han flyttas fram till mittfältet.

 3. Känns som att Can kan användas på samtliga centrala mf positioner samt mb. Riktigt bra! Han har touchen, finessen och speeden. Verlar bli en toppvärvning!

  Som def mf kanske han kan bli det Gerrard var ifjol fast bättre defensivt. So mb är det klockrent att sätta ner honom bredvid de andra träbenen, ger oss det Agger hade i sina bästa stunder. Vore kul att se vad han kan göra i en mer offensiv position, han verkar uppenbart kunna skjuta och är snabb i tanken.

 4. Nu pratas det inte mycket om ”våra dåliga värvningar” längre. De som kom in har varit bra tycker jag. Visst Lambert och Balo har väl inte rosat marknaden men det kanske kommer. Tycker verkligen om Moreno, Can och Lallana men visst är det fortfarande Coutinho, Sterling och Sturridge som är våra stjärnor i offensiven. Emre Can måste förresten vara en av de största 21åringar jag sett!

  • Fast Balotelli och Lovren kan ju knappast räknas som några lyckade värvningar. Med tanke på Lallana och Marcovic prislappar går det inte att säga att de varit lyckade, fast de kan bli. Lambert har ju varit karastrofalt usel. Manquilluo är väl ingen dunderhit heller. Återstår då Moreno som varit bra redan från början och Can som växt och känns som den bästa av de ”nya”.

 5. Bra krönika, instämmer med ovan kommentarer men, ett stort men, om vi vänder på det positiva och fokuserar på det faktumet att vi har svårt att slå hål på motståndet gång på gång?

  Ett Bolton som igår spelade över sin förmåga eller var det dåligt motiverat LFC som gjorde att Bolton fick spela bra, komma igenom mittfältet samt lura vår backlinje några gånger?

  LFC ska slå Bolton alla gånger oavsett lag på pappret (dagens trupp) så varför behövs det en man mindre på planen innan det blev anstormning och fördel LFC?

  Absolut kul med vinst men spelar vi som igår emot bättre motstånd så är det godnatt och Adjö.

 6. Emre Can har verkligen tagit chansen, men om Lovren inte varit så urusel hade Can fått chansen då?
  Det får vi aldrig veta!
  Inget ont som inte har något gott ∅1,,med sig!!
  Hoppas han spelar kvar som MB säsongen ut för att flyttas upp som CM till nästa säsong.
  Tycker att han är en ganska komplett spelare och kommer bara att bli bättre, ju mer erfarenhet han får!!

 7. Tror det är rätt uppenbart vilka som kommer spela när Sturridge kan starta. Tror inte man flyttar på varken Sterling eller Coutinho, mer än behövligt det vill säga.
  Mignolet
  Can, Skrtel, Sakho
  Markovic, Henderson, Lucas, Moreno
  Coutinho, Sterling
  Sturridge

 8. Emre Can ska spela i backlinjen tills dess att den fungerar utan honom. Kan Illori komma tillbaka och ta denna plats mån tro?

  Tycker verkligen vi bör starta som de senaste matcherna och försöka göra en primär elva som där alla känner sig trygga i sina roller. Igår kändes det både som Gerrard och Allen var ute och köpte korv och valde fel kö gång på gång vilket gjorde backlinjen lite svajigare än man sett dem de sista matcherna. Visst ska Sturridge spela men först när han är 100%.

  Sen är väl ytter positionen till höger ett frågetecken om Markovic skall spela eller Lallana men jag tycker ändå Markovic har gjort det rätt bra och bör få fortsätta. Lallana känns mer som en central spelare.

Kommentarer är stängda.