Laget:

Startelvan: Mignolet, Toure, Skrtel, Lovren, Allen, Can, Moreno, Ibe(76), Sterling, Balotelli(82), Sturridge(106).

Bänken: Ward, Manquillo(76), Williams, Brannagan, Lallana(82), Lambert(106), Borini.

* * *

Matchfakta:

Besiktas – Liverpool 1-0 (0-0, 1-0, 0-0, 0-0) 5-4 på straffar

1-0: Arslan 72′

Totalt antal skott: 21 – 7
Skott på mål: 6 – 4
Bollinnehav: 55.5% – 44.5%
Totalt antal passningar: 727 – 547
Långa passningar: 73 – 80
Passningsprocent: 83% – 75%
Vunna luftdueller: 12 – 23
Offsides: 4 – 3
Hörnor: 6 – 2
Gula kort: 0 – 2
Röda kort: 0 – 0

*Statistiken hämtad från Whoscored

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Gjorde några vassa räddningar som räddade kvar bortalaget i matchen. Iskall i straffläggningen där han i ärlighetens namn aldrig var riktigt nära även fast straffarna var bra.

Toure – Stabil återkomst i startelvan efter afrikanska mästerskapen.

Skrtel – Kanske hamnade lite på efterkälken vid baklängesmålet, men var i övrigt alert och stabil defensivt.

Lovren – Olycklig syndabock, inblandad i baklängesmålet och missade straff. Tungt, tyngre, Dejan Lovren.

Allen – Stabil utan att briljera eller sticka ut.

Can – Levde inte upp i Hendersons frånvaro. Energilöst.

Moreno – Den enda spelaren som visade stor vilja, hade energi och stundtals faktiskt var riktigt bra. Man of the match.

Ibe(76) – Efter de senaste matchernas gränslösa hyllningar så gjorde unge Jordon för en gång skull en ganska slätstruken insats utan toppar eller dalar.

Sterling – Totalt osynlig. 100k i veckan?

Balotelli(82) – Svårbedömd insats då han gjorde vissa bra saker, framförallt i första halvlek då han bland annat släppte bollen i exakt rätt ögonblick till en fri Sturridge, men där Sturridge snurrade bort läget genom att snurra bort sig själv.

Sturridge(106) – Hade en sån där dag då han petade både en, två, tre och fyra gånger för mycket. En riktig usel insats.

Inhoppare:

Manquillo(76) – Inledde darrigt på en arena som kokade. Hämtade sig aldrig riktigt från det.

Lallana(82) – Kom nästan fram till några chanser. Nästan.

Lambert(106) – Slog straffen i mål. Ungefär så.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

22 kommentarer
 1. Detta kommer bli riktigt kul att se hur samarbetet mellan sturre och ballo blir. Hoppas ballo piskats hårt så att han börjar kämpa genom hela matcherna. Det är givetvis tråkigt när spelare blir skadade. Men när det öppnar upp för spännande händelser som att ta in lovren från start, sätta upp Can på mittfält, Ibe på kanten och ballo uppe i en tvåa…då blir man ju väldigt peppad på att se hur det kommer gå 🙂

 2. Kul att Brannagan får plats på bänken men har ingen koll på Williams så är det någon annan som har koll på honom?

 3. Någon som tittar via TV4play? Visar de inte förlängningen på webben?

 4. Brutalt dålig inställning!! Inte en löpning och inte en helhjärtad närkamp. Avgå alla!

 5. Pär: Gå ur sändningen helt och starta appen igen. Då dök matchen upp igen. Missade dock 13 min pga av det

 6. Lovren som siste straffskytt… Brendan Genius!!

  • Ja, det kan man kalla genidrag av vår ”demontränare”. Vem ska jag välja som sista straffskytt… Hmm, jo vänta det finns ju en kille i truppen som har sämst självförtroende i klubbens historia, jippo, honom ska vi ha, det blir bra..
   Inte undra på att han drog upp bollen på nittonde bänkrad, tänk vad han hann fundera på promenaden från mittlinjen, efter den säsong han har haft.
   Det var inte bara utomordentligt dåligt coachat att sätta Lovren som sista straffskytt, det var obarmhärtigt elakt gjort.

 7. Alla kan missa en straff men så nonchalant han la upp bollen på straffpunkten gör mig riktigt irriterad. Redan då anade jag att han skulle missa, jag trodde moreno el manquillo skulle ta den sista.

 8. Otroligt dålig inställning över hela planen från alla spelare. Dåliga passningar och lite löpningar.. Hoppas dem lär sig att vi inte är så bra att vi bara kan spela av en match… vi måste kämpa i 90 minuter för att få det resultatet vi vill ha….

 9. Ni får tänka på att det kanske inte var ngn annan som ville/våga lägga en straff och Lovren erbjöd sig, behöver ju inte vara Brendans fel.
  Nej stötta laget i alla lägen ist för att gnälla så for det inte går som det vill, tycker Lovren visa hjärta om det är så, ala Mellberg mot Holland

  • Visst, så kan det vara, men då låter man väl honom inte lägga den sista straffen. Det är ju det som är generalfelet.
   Plus att jag tror inte att Skrtl skulle backa ur om han fått frågan, eller Toure heller. Dom hade tagit den för laget.

 10. Äh! Lägg av! Hade Lovren satt straffen hade han varit tillbaka och BR varit ett geni! Sånt som händer.. Ta nya tag.

  • Det hade varit ett konstigt beslut i alla fall, om än med ett bättre slut.

 11. Kändes redan innan matchen att ligan är nummer ett, tyckte detta syntes ganska väl ju längre matchen gick. När man inte ”chansar” med spelare som säkert hade fått spela en viktig ligamatch (Coutinho, Henderson, Sakho och eventuellt Gerrard) så vet man vart ribban är lagd. Tror detta smittade av sig på laget, som inte verkade bry sig nämnvärt av uttåget.

  Tror dock att detta kan visa sig bra i slutänden, vi har haft otroligt många matcher senaste tiden och torsdagsmatcher i Ryssland hade inte varit optimalt på något sätt.

 12. Knappast Lovrens fel vid baklängesmålet. Han försökte täcka skottet så bra som möjligt efter att Skrtel gjort bort sig.

  Sen att han tar straffen är nog mer att han va villig att steppa upp. Tvivlar på att Brendan valde ordningen då det oftast är spelarna som bestämmer ordningen sinsemellan.
  Olyckligt för honom men han gjorde en okey match i övrigt.
  Bortsett från dom fyra längst bak samt Moreno och Allen så va resten av laget helt jävla värdelösa. Balotelli va offensivt bäst i Liverpool och Sturridge va helt horribel, tätt följt av Sterling.

  • Hur vet du att spelarna för upp rangordningen sinsemellan?

 13. Rodgers är så sjukt usel som matchcoach ibland… Hur kunde Sturridge få vara kvar på planen? Han gjorde varken ett bra jobb eller kändes giftig när han fick lägen. Brutalt dålig. Kan bara anta att Balo blev utbytt pga sin varning och att han var lite för het…
  Håller inte med om Can och Allen. Tycker Can vann mycket boll och visade energi, även om han slarvade en del också. Allen håller tyvärr inte måttet, för många dåliga beslut enligt mig.

 14. Inte direkt så att man blir jätteupprörd efter att ha åkt ur nu.

  Men lite förbannad blir man över hur lite hjärta och vilja Liverpool som lag visade idag. Ännu en sjukt tråkig match och inte bara det utan även rent usel spelmässigt.

  Tycker vårt försvar gör en godkänd match, Allen kan väl summeras som ”OK”. Can blandade och gav, såg lite ovan ut på mittfältet tyckte jag, men så spelade vi med 4 där också så kan vara därför det såg extra tomt och förvirrat ut ibland.

  All heder åt Lovren som åtminstone vågade ta en för laget. Tror inte många var sugna på att ta en vilket egentligen återspeglar min första paragraf, hjärt- och motivationslöst.

  Håller dessutom med andra här att Balotelli var hetast på plan i offensiven och då var han inte ens bra. Sterling och Sturridge var ruggigt jävla usla idag, fy fan.

  Lallana hade kanske kunnat producera något om han kom in på plan innan hans lagkamrater var helt slut och tömda på energi och vilja….

  Jaja – mot ligan och F.A.-cuppen.

 15. Straffläggning är 50/50 så är det bara. Många är inne på det i tråden och det är att inställningen var brutalt dålig. Ingen glöd och skärpa överhuvudtaget…

  Förluster gnäller jag aldrig på men inställning ska alltid vara på topp.

 16. Är egentligen mest glad över att vi åkte ur. Jag anser att vi bör lägga all fokus på ligan. Sen ser man med all säkerhet att vi inte ska betala Sterling en £ mer i lön än han har nu. Det är löjligt att han ska ha 1,5 m skr i veckan.

 17. Det värsta jag sett på väldigt länge. Helt absurdt. Fruktansvärt.

Kommentarer är stängda.