Match: Liverpool – Besiktas
Plats: Atatürk Stadium
Tid: 19.00
TV-sändning: TV4 Sport

* * *

På torsdagen återvänder Liverpool till Atatürk Stadium för att ta sig an Besiktas i den andra matchen lagen emellan.

Innan den första matchen var Besiktas ett lag i medvind. De ledde ligan och hade formstarka nyckelspelare. Det var då. I och med förra söndagens 0-1-förlust mot Eskişehirspor blev de passerae av Galatasaray i Süper Ligs absoluta topp, samtidigt som de har tappat flertalet spelare inför returmatchen mot Liverpool. Besiktas kommer till spel utan förstamålvakten Tolgay Zengin, samt de avstängda backarna Ersan Gülüm och Ramon Motta. Både Demba Ba och Gökhan Töre dras med småskador, men rapporteras kunna komma till spel på torsdagskvällen.

Liverpool saknar flertalet spelare. Via den officiella hemsidan meddelar klubben att Jordan Henderson och Mamadou Sakho är skadade, medan Glen Johnson är sjuk. Det verkar dock inte vara någon större fara med någon av de tre. Enligt Liverpool Echo är Steven Gerrard på väg tillbaka, men det är mer realistiskt att han gör comeback mot Manchester City än mot Besiktas.

Sky Sports rapporterar att Lucas Leiva (höft), José Enrique och Jon Flanagan (bägge knä) också dras med skador. Sedan tidigare vet vi att Lazar Markovic är avstängd.

Ytterligare information från Sky Sports är att Philippe Coutinho tränade på Melwood på onsdagsmorgonen. Brassen är skadefri, men kommer att vilas mot Besiktas. Coutinho har startat 19 matcher i rad sedan december, och vilan är troligtvis välbehövlig.

Noterbart är även att matchen är slutsåld. Således förväntas hela publikkapaciteten på 79 000 personer vara på plats på Atatürk Stadium imorgonkväll.

1 kommentar
  1. Vilken blir lagkapten med de spelarna väck?

Kommentarer är stängda.