Passningsprocent planens sista tredjedel: 45,8% – 75,2%

Karius – Hans bästa match i Liverpool-tröjan. Höll nollan.

Gomez – Täckte skott och försvarade bra.

Matip – Studsade tillbaka efter mardrömsinsatsen i helgen.

Lovren – Min man of the match faktiskt. Riktigt bra insats och satte knappt en fot fel.

Robertson – Bra driv på vänsterkanten och cementerade sin plats i startelvan ytterligare.

Can – Fick stora ovationer i både TV och sociala medier, men i ärlighetens namn. Var han så bra? Hade flyt som fick straff med sig och ledningsmålet styrdes via Huddersfield-ben till en perfekt bana.

Henderson(83) – Välkommet tillskott på mittfältet och visade pondus.

Milner – Läste spelet bra och visade lite sisu på mittfältet som saknats de två tidigare matcherna.

Salah(83) – Höll upp bollen bra och inom laget. Passningsspelet var sisådär och missade öppet mål, om än i dålig vinkel. Slet åt sig bollen och slog in straffen som var den definitiva spiken i kistan.

Mane – Inflytelserik och det händer alltid grejer runt Mane. Kvalitén varierar däremot.

Firmino(89) – Fick stångas med tre mittbackar på egen hand och gjorde det bra. Stod för ett utsökt mål på egen hand som gav Liverpool andrum i paus.

Inhoppare:

Oxlade-Chamberlain(83) – Spelade av matchen.

Wijnaldum(83) – Spelade också av matchen.

Solanke(89) – Spelade för kort tid för att bedömas.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

4 kommentarer
  1. Vill inte vara negativ men…
    Henderson måste börja ta avslut också, kan inte bara spela på säkerhet hela tiden.

2. Vilken halvlek, vi gör i stort sett 2 mål på 0 chanser. Huddersfield backar hem med hela laget och låter oss ha bollen, var det 90-10 där en 10 minuters period med bollinnehav?

Fortsätt hålla i bollen och bjud inte på några dumma frisparkar eller hörnor så borde detta gå vägen.

3. Ni kanske inte vill vara kritiska när vi vinner med 3-0. Det förstår jag, men.
    Kanske att det var Karius bästa match i Liverpooltröjan, men han gjorde EN räddning. Inte en särskilt svår heller.
    Plockade ner ett eller två inlägg/inkast och slog bort en enkel pass på minussidan. Han var 2,5/5. Urvalet av bästa matcher är kanske iofs inte stort 😉

Gomez – Täckte skott och försvarade bra. Jo visst, men träben hela matchen och tvekar hela tiden i passningsspelet. En bra boll framåt på hela matchen.
    Kan iofs vara direktiv från Klopp då Hendo sa att de skulle hålla i bollen tills lägen kom att penetrera Huddersfields defensiv. Vi behöver en hb med bättre fot. Speciellt mot parkerade bussar.

Mané – Här är ni snälla. Inleder med att missa mottagningen till ett friläge. Sen under en sekvens i första halvlek slår/slarvar han bort bollen fyra gånger på två minuter och avslutar med att missa en mottagning till – vilket resulterar i en klumpig fällning och farlig frispark som nästan blir mål.
    Han har satt två vänsterrökare, men det är det enda vettiga på ca 10 matcher nu. Hade vi haft konkurrens på hans position hade han varit bänkad för längesedan. Hoppas han hittar formen snart.

Can – Jo han var jäkligt bra. Hela tiden där och stör motståndarna i presspelet, vinner boll, styr tempot sliter, la två perfekta mackor som frispelade Mané, gjorde mål (även om skottet styrdes något så är det grym kraft och bra att hålla ner skottet pressat i det läget), och gör det smart vid straffen.

I övrigt håller jag med.
    Gillade speciellt Milners sista 15 då han var en av få som verkligen vägrade släppa in Huddersfield i matchen. Rutinerad grabb som vet värdet av att hålla nollan.