Liverpool FC status

Frånvaroläge: Firmino(skadad), Thiago(skadad)
Trolig startelva (4-3-3): Alisson Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Fabinho, Keita, Henderson- Salah, Mané, Diaz

Tankar om elvan: Det finns inga anledningar att ändra speciellt mycket på det lag som tog hem cuptiteln för en knapp vecka sedan. Att Alisson kliver in mellan stolparna är självklart, även om Kelleher gjort det bra är brassen solklar etta och kommer såklart att fortsätta vara det. Backlinjen är snudd på lika given, även om Konate gjort det bra när han spelat är Matip/van Dijk fortsatt förstaval. Keita fick kliva in när Thiago skadade sig på uppvärmningen mot Chelsea och gjorde det så pass bra att han bör få fortsätta, men precis som vanligt numer finns det många alternativ för Klopp att välja mellan i den här lagdelen. I anfallet finns det angenäma problem för Klopp, där vi har de tre första i skytteligan och ett nyförvärv som imponerat stort, men bara kan spela tre av dem. Jag tror att Jota får börja bredvid den här gången, han var den som spelade mest mot Norwich och då kan det vara läge att ge honom lite mer vila här, för att sedan starta honom mot Inter. Det säger en hel del om den kvalitet vi besitter i offensiven, när tvåmålsskytten från cupen, Minamino, inte känns i närheten av en startplats.West Ham status
 – Jesper Nilsson(@JesperWHU)

 1. West Ham fortsätter att hänga med i kampen om Europaplatserna, hur ser du på lagets säsong hittills?
  Det är en okej säsong hittills skulle jag säga. Det är trots allt ganska väntat att vi inte rimligt skulle hålla jämna steg med förra ligasäsongen. Vi gjorde framförallt en riktigt bra höst och har legat bra med hela tiden och städade av gruppen i Europa League väldigt säkert, men någonstans runt slutet på november/början på december började formen dippa och det beror förmodligen på att våra nyckelspelare matchas för hårt i en alltför tunn trupp. Det var tungt att åka ut FA-cupen mot Southampton, en bra möjlighet till framgång försvann där…

  2. Hur har lagets form varit de senaste veckorna?
  Svajig. Vi har tappat viktiga poäng mot lag som vi behöver slå för att vara med i kampen om topp-4/topp-5. Vi har visserligen inte förlorat i ligan sedan vi snöpligt föll på Old Trafford efter ett tveksamt mål i slutminuten 22 januari. Men en knapp 1-0-seger mot Watford och oavgjorda matcher mot Leicester och Newcastle med rätt dåligt spel övertygar inte. Senaste ligamatchen då vi vann med 1-0 mot Wolves var definitivt ett fall framåt, men den följdes upp med en blek insats mot Southampton i cupen så frågan är var vi står i detta viktiga skede av säsongen.

  3. David Moyes har fått mycket beröm för sitt arbete i West Ham, vad har han betytt för ert lag?
  Otroligt mycket. Jag ska inte neka till att jag gärna hade sett att han gjort några värvningar i januari och spelet har svajat på slutet, men han har en vinstprocent under de senaste två åren som vi inte varit i närheten av de senaste 30 säsongerna. För några år sen hade vi förlorat matcher som de mot Newcastle och Leicester och det är trots allt poäng som kan visa sig värdefulla, inte minst är det viktigt för lagmoralen att inte förlora.

  4. Antonio var het inför vårt senaste möte, hur har hans säsong utvecklats sedan dess?
  Sådär, han har sett trött ut på slutet. Nu gjorde han visserligen mål på hörna mot Saints, men annars har han inte gjort mål sedan nyårsdagen och har inte varit bra i spelet heller. Mot Wolves såg han dock ut att vara sitt vanliga jag igen, då var den här urkraften som har förmågan att bara flytta på motståndare och det var också han som la upp för Souceks matchavgörande mål så min förhoppning är att han är på väg att hitta formen igen.

  5. Vilka förväntningar har du på resten av säsongen?
  För en vecka sen hade jag sagt topp-7 i ligan och att utmana ordentligt i FA-cupen och Europa League. Nu är vi ute ur FA-cupen och möter ställs mot riktigt tufft motstånd i Sevilla i Europa League, skulle vi åka ur även där så är min förväntning att vi höjer oss i ligan och ser till att utmana om topp-6 i ligan så att vi kan säkra europaspel även nästa säsong, det är för klubbens utveckling!

  6. West Ham är ett av få lag som slagit Liverpool den här säsongen, vad tror du om era chanser att ta ytterligare poäng mot oss på lördag?
  Sett till att vi vunnit en match på Anfield sedan Bobby Moore ledde laget till seger 1963, att er form är riktigt vass och att ni dessutom börjar få vittring på City så är mina förhoppningar på poäng inte speciellt stora. Vi ska såklart spela om det, men det viktigaste för mig på lördag är att vi gör en bra match så att vi får en positiv känsla inför mötet med Sevilla på torsdag.