En dominant insats banade vägen för kvartsfinal i FA-cupen. Lottning sker imorgon.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Inte bästa vän med bollen inledningsvis. Klev dock fram med en räddning i slutet av matchen som var nödvändigt för att slippa förlängning.

James Milner 8

Vikarierade för dagen som entusiastisk högerback. Det smittade av sig på övriga laget.

Ibrahima Konaté 7

Lugn och kontrollerad. Spelade enkelt och hanterade det lilla Norwich skapade på ett fint sätt.

Joe Gomez 6

Slängde bort några längre krossbollar i gapet på Norwich vilket kändes lite slarvigt. Utöver det sniffade han ofta till sig faran. Där hjälpte hans snabbhet till vid flera tillfällen.

Kostas Tsimikas 8

En av Liverpools bättre spelare. Visade stor fighting spirit och låg bakom de inledande aktionerna som sedan ledde fram till båda målen.

Jordan Henderson 7

Dominant insats på mittfältet, passningskvalitén hög rakt igenom, arbetsinsatsen likaså. Utbytt med en halvtimme kvar för att vara redo mot West Ham i helgen.

Alex Oxlade-Chamberlain 6

Stod för ett lurigt avslut i utsidan av stolpen. Utöver det lite svårt att komma till och var inte riktigt på samma våglängd som lagkamraterna runt vad som skulle hända härnäst.

Curtis Jones 7

Curlade en boll i överkanten av ribban de första inledande minuterna. Visade som vanligt en härlig pondus och självförtroende med bollen. Vågade göra det lilla extra. Utbytt i paus.

Takumi Minamino 9

Väldigt energisk och mån om att sätta avtryck på matchen nu när han fick chansen. Smällde in två bollar i nät, varav ett som höll yppersta klass.

Diogo Jota 6

Det osade målchans flera gånger men portugisen gjorde det lite svårt för sig i sista aktionen framför mål. Hög teknisk kvalité med förmåga att suga ner bollen vid fötterna annars.

Divock Origi 6

Tjusigt att dra på sig markering och sätta fram bollen till Minaminos första mål. Inte involverad så mycket i spelet utöver det men löpte mycket i sin nummer 9 roll.

Harvey Elliott (in istället för Jones minut 45) – 7

Ungdomlig entusiasm och skicklig på att ta sig fram centralt på tighta ytor.

Tyler Morton (in istället för Henderson minut 61) – 6

Inga krusiduller och gjorde det enkelt för sig. Motverkade en Norwich-kontring med en strategisk neddragning som otroligt nog inte resulterade i nåt gult kort.

Luis Diaz (in istället för Jota minut 84) – N/A

Kom in och var nära att curla in en boll i bortre krysset direkt.

Sadio Mané (in istället för Origi minut 84) – N/A

Gav fräscha ben på topp i slutet av matchen.


Vår Man of the Match: Takumi Minamino