Liverpool tog revansch mot West Ham i en svängig tillställning på Anfield.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 8

Fick hålla sig vaken när West Ham stack upp med sina sylvassa kontringsspelare där Antonio inte tvekade att avsluta på ett tillslag. Hanterade också bortalagets tre spelare på honom vid varje hörna på ett betryggande sätt.

Trent Alexander-Arnold 8

Snabbtänkt nog att få fram bollen till Salah som kom helt fri med Fabianski tidigt i matchen och skottpassade fram Mané till matchens enda mål. Dessutom räddare i nöden på mållinjen och allmänt väldigt aktiv i defensiven.

Ibrahima Konaté 8

Visade imponerande snabbhet och styrka mot Antonio. Gick vinnande ur merparten av duellerna.

Virgil van Dijk 8

Tappade koncentrationen vid några tillfällen vilket inte tillhör vanligheterna. Rättade dock till sina misstag på egen hand med lätthet, och vann i stort sett allt i luften.

Andrew Robertson 7

Borrade ner huvudet och fick ofta läge att sätta in bollen i straffområdet med sin vänsterfot. Valde ofta den låga bollen mot första stolpen med varierad lycka. Satte dessutom in en grym brytning mot Bowen efter paus som räddade baklängesmål.

Fabinho 6

Missade lite osedvanligt några brytningar vilket skapade hål mellan mittfält och försvar. Annars stabil med boll.

Jordan Henderson 7

Täckte stora ytor med sina många och fina löpningar. Satte upp en massiv press mot West Ham och drev på sina lagkamrater att göra detsamma.

Naby Keita 7

Använde bollen väl och gick fram på offensiva utflykter för att skapa oreda i bortalagets väldrillade försvar. Lyckades dessutom bryta bollen i ett avgörande kritiskt läge som sista kvarvarande försvarsspelare mot Antonio, och dragit iväg Robertson på en åktur sekunden innan.

Mohamed Salah 6

Brände ett friläge och fortsatte sen att leta efter skottläge när det egentligen fanns bättre läge att släppa bollen vidare. Lite för självisk matchen igenom och besviken över att bli utbytt.

Luis Diaz 8

Återigen en riktig virvelvind i Liverpools offensiv som gick direkt mot mål på ett väldigt målinriktat sätt. Det enda som saknades var att skruva in en boll i nät. För den individuella klassen var det inget fel på.

Sadio Mané 7

En rejäl arbetsinsats på topp återigen och påpassligt framme för att raka in bollen framför mål. Täckte väldigt stora ytor och droppade kontinuerligt ner i planen för att bygga upp Liverpools anfallsspel.

Diogo Jota (in istället för Salah minut 79) – N/A

Kom in på högerkanten och bidrog framförallt med en cynisk tackling som motverkade en farlig kontring.

James Milner (in istället för Keita minut 90) – N/A

Brottades några minuter på mittfältet.

Curtis Jones (in istället för Diaz minut 90+6) – N/A

Fick sekunderna att gå ute vid hörnflaggan.


Vår Man of the Match: Trent Alexander-Arnold