Liverpool FC status

Frånvaroläge: Alla friska
Trolig startelva (4-3-3): Alisson Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Tsimikas – Fabinho, Henderson, Thiago- Salah, Firmino, Diaz

Tankar om elvan: Ytterligare en viktig match står på agendan för Liverpool under lördagen, vi tar oss an ett Tottenham som är mitt uppe i striden om den viktiga fjärdeplatsen. Att sia om vilka som startar är svårt, eftersom vi egentligen skulle behöva vila några spelare, men samtidigt inte riktigt har möjligheten att göra det. Nästa vecka väntar en tuff bortamatch med Aston Villa och dessutom FA-cupfinalen, det är också matcher där vi behöver ställa upp med ett så bra lag vi bara kan. Min gissning är att vi kommer att få se en i stort sett ordinarie elva här, men att Tsimikas får chansen i backlinjen och på så sätt ges Robertson lite vila. I anfallet hoppade Diaz in senast och gjorde det väldigt bra, jag tror han startar här. Firmino ska vara redo efter skada och har bra facit i tidigare möten med Spurs, så det skulle inte förvåna mig om han kliver in med Diaz och Salah längst fram. Fabinho och Thiago får köra vidare, den här gången tillsammans med vår kapten.Tottenham status
 – Peter Hecktor(@PeterHecktor), delägare i @FMSweden samt FM-Podden. Skriver om Spurs på svenskafans.
 
1. Det har varit en ganska turbulent säsong för Spurs, med tränarbyte och svajiga resultat, ändå kan det sluta med en CL-plats. Hur skulle du sammanfatta säsongen?
En oerhört märklig säsong som startade i somras med Harry Kane-soppan. Det tog hårt på hela klubben men ändå lyckades truppen kriga till sig tre raka segrar under Nuno vilket såklart inte var välförtjänt alls. Matcherna efter blev ett rent helvete, det sämsta jag skådat under mina 20 år som Tottenhamsupporter. José Mourinho var ett mörkt kapitel men fan vet om inte Nunos tid tar priset.
Efter Contes intåg pekar pilen såklart uppåt. Med Bentancur och Kulusevski in i januari har spelet förbättras ytterligare en nivå. Insatserna blandas fortsatt men det vore konstigt annars. Vi är trots allt Tottenham Hotspur.

2. Hur har Conte förändrat Spurs?
Ett tydligare spelsätt och en mycket bättre tränad trupp. Under Nuno sprang vi minst i ligan, nu springer vi mest. Med Conte får man löpmeter, struktur och offensivt tänk jämfört med portugisen.

3. En spelare som lovordats på sistone är Cristian Romero, hur ser du på honom som spelare?
En mittback som har potential att bli en utav dom bästa. Argentinaren är otroligt aggressiv i sitt försvarsspel och lägger aldrig några fingrar emellan. Detta resulterar såklart i en hel del kort men han har lugnat ner sig sedan flytten till London. Spelet med fötterna håller högsta klass så Spurs har en riktigt spännande mittback för framtiden.
 
4. Dejan Kulusevski har kommit in bra hos Spurs, är han den rätta spelartypen för att komplettera Son och Kane?
Ja, helt klart. Statistiken talar sitt tydliga språk: 14 matcher, tre mål och åtta assist och då har han inte spelat 90 minuter i alla matcher. Lucas Moura är för omständig, Steven Bergwijn för ojämn och Bryan Gil inte redo. Dejan har något annat. Han går direkt mot mål och har hittat en kemi med Kane och Son som överraskat alla i år.
 
5. Vad förväntar du dig av Spurs i sommar? Vilka positioner behöver stärkas?
Först och främst behöver Conte stanna. Blir han kvar så måste man förstärka på båda wingbacks-positionerna. Emerson Royal, Matt Doherty, Ryan Sessegnon och Sergio Reguilón håller inte om man vill vinna titlar.
En mittback till vänster i trebackslinjen och en backupforward till Kane är också hög prio. Flera efterfrågar en central mittfältare också för att öka kreativiteten. Snackas mycket om en viss Christian Eriksen som kan vara sugen på att återvända (även om jag ser det som föga troligt).
 
6. Hur ser du på era chanser att nå CL?
Ganska små. Vi behöver slå Liverpool borta vilket inte kommer ske och sedan måste Arsenal tappa poäng. Visst, vi har ett North London Derby på hemmaplan men jag tror ändå inte att vi håller hela vägen, tyvärr. Man får dock inte
glömma att vi haft Nuno Espírito Santo som manager i tio omgångar, ett klart underbetyg till andra klubbar att vi ens är med och slåss om topp-4. (Inte minst Manchester United)
 
7. Vilken matchbild tror du vi kommer få se på Anfield? Vad blir nyckeln för Spurs för att ta poäng?
Matchbilden känns ganska klar på förhand. Ett Liverpool som sätter hög press och som går för att göra 1-0 inom fem minuter mot ett Spurs som kommer ligga oerhört lågt för att ställa om på Heung-min Son. Nyckel blir att hålla tätt första kvarten och sedan arbeta sig in i matchen. Harry Kane blir såklart viktig då han ofta kommer ner och fördelar boll. Son behöver tajma sina löpningar i djupled bakom van Dijk och grabbarna och sedan måste Lloris ha en bra dag mellan stolparna.
Mina förhoppningar är inte höga men jag ser fram emot en intressant match på lördag!