Liverpool är klara för sin tredje CL-final på fem säsonger.

Villarreal gick verkligen ”all-in” i gårdagens andra semifinal mot Liverpool. Allt stämde för spanjorerna första 45. De fick sitt tidiga mål, de spelade med en enorm energi och publiken var med på noterna. I halvtid var ställningen 2-0 till hemmalaget, vilket innebar sammanlagt oavgjort.

Det var svårt att inte få Liverpool-vibbar av Villarreals första halvlek. Vibbar från svunna tider då vi var enorma underdogs mot mycket bättre lag, men ändå lyckades hämta in till synes omöjliga underlägen mot omöjliga motståndare inför ett galet Anfield. Neil Mellor gjorde avgörande mål, Scott Carson stod på huvudet mot ett stjärnspäckat Juventus, Jamie Carragher var beredd att offra vad som helst för att undvika baklängesmål och Steven Gerrards bössa kunde göra att Liverpool gjorde mål som en blixt från klar himmel.

* * *

Om Liverpool hade varit ett sämre lag, med mindre mental styrka och svagare ledarskap, hade den här säsongens CL-äventyr kunna tagit slut igår. Lyckligtvis är man ett ruggigt starkt lag med enorm mental styrka och ett tryggt ledarskap.

Liverpool kom ut på ett helt annat sätt i andra halvlek. Man var mer påkopplade och tog omedelbart kontroll över matchen. Luis Diaz kom in som en virvelvind och rörde om rejält i grytan, och Villarreal kunde inte hantera honom, men hela laget höjde sig avsevärt.

Samtidigt, när man berömmer Liverpool, kan man inte bortse från att Villarreal bara orkade spela ett högintensivt spel under 45 minuter. Deras prestation i första halvlek var bra, men de var inte ens nära att orka följa upp den i andra. Det gav Liverpool en enklare resa, men vändningen hade naturligtvis inte skett utan lagets uppryckning.

Liverpool vann rättvist över 180 minuter. Man var klart bättre än Villarreal i tre av fyra halvlekar.

* * *

Nu är Liverpool framme i sin tredje CL-final på fem år. Det är en enorm bedrift. Det ska till något alldeles extra för att besegra detta LFC-lag, men å andra sidan har de båda de potentiella finalmotståndarna någonting alldeles extra. Manchester City är ett lagbygge i klass med Liverpool och Real Madrid har en makalös offensiv spets i form av Karim Benzema och Vinicius Junior.

Jag håller med Mohamed Salah om att man helst ser Real Madrid som motståndare i finalen. Det är alltid lite roligare att ställas mot ett icke-engelskt lag och vi har revansch att utkräva på Real Madrid. Därför hoppas jag att de vinner mot City ikväll.