Tiden håller på att rinna ut för Keita. 

Naby Keita är en av Liverpools dyraste värvningar genom tiderna. 26 år gammal borde han vara en av nyckelspelarna i Jürgen Klopps bygge, men så är inte fallet. Istället verkar Keita mest få speltid i brist på andra alternativ när medspelare är skadade.

Gårdagens match mot Atletico Madrid är precis den typen av tillställning där Keita måste ta chansen. En stormatch mot en tuff motståndare. En bra insats där och du kan vinna Klopps förtroende. Allt började så fint med ett klassmål, men därefter vi fick se tydliga prov på svagheterna i spelet utan boll. Det var Keita som Lemar klev förbi i samband med 1-2-reduceringen och det var Keita som Felix dribblade bort i samband med 2-2-kvitteringen. Jag tror inte att Henderson, Milner, Thiago eller Fabinho hade sålt sig så billigt som Keita gjorde.

Inte mycket talar för att Keita kommer att vinna över Klopp och sin andra kritiker den här säsongen. Under inledningen föredrog Klopp en tonåring (Elliott) och ytterligare en spelare som nyligen lämnat tonåren (Jones) verkar också gå före i rangordningen, likaså mer etablerade spelare som Hendo, Thiago, Fabinho och Milner. Det ser inte ljust ut för Keita, och som några av er kanske minns var hans agent ute och kritiserade Klopp i sociala medier för några veckor sedan. Det är ingen vild gissning att det finns ett stort bakomliggande missnöje hos både spelaren och agenten.

Liverpool har förlängt massvis med kontrakt på sistone och jobbar på att förlänga flertalet av de som går ut sommaren 2023. Keitas kontrakt går också ut då, men man hör ingenting om en eventuell förlängning där. Gissningsvis avvaktar alla inblandade, men om Elliott och Jones fortsätter att gå före Keita tror jag att det bara är en tidsfråga innan han börjar pusha för en flytt bort. Liverpool vill nog inte rea ut honom till vilket pris som helst, men samtidigt gör kontraktssituationen att han kan lämna på free transfer efter nästa säsong, och kanske är det dags att börja kolla på en försäljning nästa sommar.

Precis som i fallen Shaqiri och Origi har Klopp på ett tydligt sätt visat att han rankar andra spelare före Keita. Nu är det inte längre tal om att Keita kan bli en nyckelspelare utan snarare om han kan bli en okej rotationsspelare. Det är nog inte en situation som varken han eller klubben är särskilt nöjd med.

4 kommentarer
    • Ja, det var ett fint mål av Keita och det är väl lite av hans grej – göra briljanta saker – men ha tillkortakommanden i spelet utan boll.

  1. Är sällan jag haft ett sådant hopp på en spelare som när vi signade Keita, han hade käkat upp motståndare i Bundesliga och kändes som en hand i handsken signering för Klopps Liverpool. Men ack vad besviken man har varit. Dels så har han sällan gjort några bra matcher, men när han väl kommer in och gör ett par fina insatser så går han och blir skadad och borta i veckor….

    Klopp lär väl använda denna säsong till att utvärdera Keita och ge han en del regelbunden speltid för att se om det lönar sig att ha kvar honom. Samtidigt så ryktas Keita vara en av Saudicastles första köp i januari, vilket kan ge ett dilemma. Casha in så mycket som möjligt och tappa en duglig truppspelare.

    • Håller med om dina tankar, men extremt många spelare ryktas till Newcastle nu och de bör väl inte köpa någon som ska iväg på AFCON? Även om de bygger långsiktigt så måste de köpa bort det kortsiktiga nedflyttningshotet.

Kommentarer är stängda.