Liverpool tog ledningen två gånger mot City i en riktigt högkvalitativ match, men fick till slut nöja sig med en poäng på Anfield.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Tog två högklassiga lägen av Foden innan han besegrades med ett distinkt otagbart avslut. Hade lite otur som inte fick lägga händerna på De Bruynes skott som gav slutresultatet.

James Milner 5

Hade en riktigt tuff match mot Foden på sin kant. Drog på sig en varning tidigt och kunde med en annan domare faktiskt ha blivit utvisad. Desto bättre pump i offensiv riktning, men på det stora hela underkänd.

Joel Matip 6

Fick agera playmaker från sin mittbacksposition vid flera tillfällen och gjorde det faktiskt förvånansvärt bra. Solid defensivt på det stora hela, men styrde lite oturligt och onödigt in den sista kvitteringen när han försökte blocka skott. Väl tänkt och agerat, utfallet blev dock inte särskilt lyckat.

Virgil van Dijk 6

Kändes lite orolig över farten som City bjöd upp till, och kändes inte helt säker på sin egen snabbhet. Redde dock ut dom flesta situationerna men spelade också lite statiskt och utan risk. Ibland hade man önskat mer initiativ likt de som kom från Matip.

Andrew Robertson 6

Gick in hårt i närkamperna till Anfields stora lycka. Däremot lite halvtaskiga hörnor från skottens sida och slängde bort lite bollar genom att ofta vara lite för het.

Fabinho 6

Inte lika lyckosam med att försvara ytan framför backlinjen och kämpade mot ett förvisso högklassig motstånd. Varnad efter en klumpig fast välbehövlig brytning. Fick också en kanonchans att avgöra men där han tyvärr blev lite för saktfärdig i avslutningen.

Jordan Henderson 5

Mycket vilja från kaptenen som satte pressen högt, ofta alldeles för hög. Det skapade nämligen stora ytor när City lyckades spela över honom och gav Milner en desto tyngre uppgift på sin ytterbacksposition.

Curtis Jones 6

Kämpade lite med att komma med i matchbilden och kändes stundtals tagen av stundens allvar. Lyfte sitt spel och visade större mod i andra.

Mohamed Salah 9

Väldigt isolerad första 45 minuterna och kunde inte vaska fram de riktigt stora chanserna. I den andra däremot så presenterade han sig ordentligt både genom assist och ett individuellt mål i absolut världsklass.

Sadio Mané 6

Fick egentligen en chans på hela matchen och satte den med en grym beslutsamhet och övertygelse. Insatsen i övrigt handlade dock mest om att lyckas ge bort bollen i olika positioner.

Diogo Jota 5

Sprang mest runt i cirklar och försökte sätta in press inledningsvis. Fick nytt liv av paussnacket och testade Ederson med en snabb finurlig vändning. Det var i princip det enda som vi fick se av portugisen i chansväg tyvärr.

Roberto Firmino (in istället för Salah minut 68) – 5

Fick ingen riktig effekt i varken pressspel eller strukturerat anfallsspel. Gjorde dock sitt bästa för att visa sig spelbar gentemot Salah framförallt så denne kunde hitta nya positioner. På det stora hela inte tillräcklig.

Joe Gomez (in istället för Milner minut 78) – 6

Bidrog med defensiva egenskaper och lyckades avvärja en av Citys hetare lägen genom att befinna sig på rätt ställe.


Vår Man of the Match: Mohamed Salah