Liverpool FC status

Frånvaroläge: Alla friska!
Trolig startelva (4-3-3): Alisson Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Thiago- Salah, Mané, Diaz

Tankar om elvan: En av säsongens häftigaste matcher står på schemat under söndagen, givetvis ska vi då ställa det bästa vi har på benen. Frågan nu är bara vad som är det bästa vi har? Konkurrensen på flera positioner är knivskarp, men jag skulle ändå säga att nio av platserna är solklara. Backlinjen ska vara självskriven, Konate må vara väldigt bra, men Matip är en av ligans bästa mittbackar och ska såklart in från start här. På mitten är Fabinho och Thiago väldigt viktiga att få in, frågan där är vem som ska komplettera dem. Keita gjorde en bra match mot Benfica och kan mycket väl vara ett namn för förstaelvan, personligen både tror och föredrar jag dock att Jordan Henderson startar. Han är vår kapten och har haft en uppåtgående form, jag tror dessutom att han kommer passa bättre in i matchbilden än Keita. I anfallet är Salah och Mané givna, även om egyptierns form svajat de senaste veckorna. Den tredje platsen kan egentligen gå till vem som helst av Firmino, Jota och Diaz, men med tanke på hur fint vårt senaste nyförvärv presterade i veckan tror jag han kommer att få chansen igen.Manchester City status
 – Petter Landén(@petterlanden), @Kick_andRush

1. City gör återigen en stark säsong, hur står sig den här upplagan av City jämfört med de tidigare ni haft under Guardiola?
Hade du frågat mig i november hade jag kanske svarat ”den bästa”, men idag är synen nyktrare. City saknar uppenbart en striker och klarar inte riktigt att på samma maskinella sätt som förr bryta ner lag – eller alla lag i alla fall.

2. Ni är i ett bra läge även i Champions League, finns det en risk(eller chans sett ur vår synvinkel) att fokus hamnar där och inte på ligaspelet?
I teori hade det kunnat vara så, men verkligen inte i praktik. Det är en final som spelas på söndag. Allt fokus ligger där.

3. Det är svårt att hitta några svagheter i City, vad skulle du säga är era förbättringsområden?
Det behövs en anfallare och ett vettigare defensivt alternativ på vänsterbacken (även om Zinchenko har bra stats).

4. City är ett av lagen som nämns kring Erling Braut Håland, vad tror du om era chanser att värva honom och hur ser du på att i sådana fall få in honom i laget?
För varje dag som går känns det mer och mer som att det kommer hända. Och om Håland kommer så är det en spelare man bara ser till att hitta en plats till. En skadefri Håland är ju en world beater av guds nåde.

5. City och Liverpool har mötts många gånger de senaste åren, vilket av alla möten minns du med störst värme och vilket möte får dig att må mest illa?
Jag mår givetvis bäst av 2-1-segern säsongen 18/19 sanslöst mål av Agüero och Sané prickskjuter in målet som avgör hela säsongen. Jag var tokig av glädje då. Värst är nog den CL-kvart (är det va?) där ni kör över oss fullständigt. Oxlade gör ett drömmål bland annat. Minns vilken klasskillnad det var den dagen. Korpen mot allsvenskan.

6. Vilken spelare i Liverpool skulle göra mest nytta om han kom till City? Vilken av era spelare tror du skulle lyfta Liverpool mest?
Väldigt många hade gjort väldigt stor nytta. Men Virgil van Dijk är min etta. Ingen hade gjort några mål på City med honom som ankare. På andra håller hade Bernardo Silva var en tvåvägsspelare som hade gjort underverk i Liverpool.

7. Vad kommer att bli avgörande i det här mötet?
Koncentration. En miss och du kommer straffas obönhörligt. Det är en match där alla måste vara den bästa versionen av sig själva.