Tungviktskampen slutade oavgjort efter en högoktanig match som svängde fram och tillbaka.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 8

Fick verkligen steppa upp och spela på sin högsta nivå för att hålla siffrorna nere och gjorde några storartade aktioner. Räddade poängen åt sitt lag, och vägde faktiskt tungt i ett lag som annars vägde ganska lätt under stora stunder i denna fight.

Trent Alexander-Arnold 6

Fint assist till första målet och även inblandad i spelsekvensen innan det andra. Så offensiven var det verkligen inget fel på. Utöver det blev han utpekad som en tydlig måltavla av Guardiola och sattes på konstant hårt prov av Foden och Cancelo defensivt. Ömsom vin, ömsom vatten.

Joel Matip 7

Styrde oturligt in första målet efter en halvresolut block. Hade inte snabbheten med sig för att hantera Citys rappa spelare men vägde upp det med bra speluppfattning. Nickade dessutom bort diverse hörnor på första stolpen och tog offensiva initiativ för att bryta mönster.

Virgil van Dijk 6

Verkade inte lika lugn och sansad som vanligt och satte lagkamrater under press med sitt tveksamma passningsspel. Blev bättre ju längre matchen gick och stod för några bra brytningar mot slutet av matchen.

Andrew Robertson 6

En av spelarna som sattes under hård press och fick hantera diverse svaga passningar och samtidigt få en bisvärm av City-spelare runt sig. Fick ta ett taktiskt gult kort efter att ha blivit bortsnurrad av De Bruyne. Mer utrymme för offensiva utflykter efter paus vilket gav viss positiv effekt.

Fabinho 4

Tappade och slarvade bort bollen återkommande och var steget efter sina motståndare i både tanke och ben. En säkerhetsrisk som inte hade sin bästa match men ändå fick förtroendet matchen ut.

Jordan Henderson 5

Helt anonym i matchinledningen och hjälpte inte direkt sin lagkompis Fabinho med att komma fel in i förstapressen gång på gång. Höjde intensiteten efter paus och kom då mer rätt in i situationerna och fick utrymme att bygga upp anfall.

Thiago 6

Den enda som hängde med i tempot av Liverpools mittfältstrio. Fick kompensera med ett tufft närkampsspel och hade lite flyt som inte drog på sig fler kort än ett.

Mohamed Salah 6

Fick jobba hem mer än han normalt sett behöver göra men gjorde det som krävdes för att hjälpa Trent som sattes på hårt prov. Svårt att få till något i anfallsväg där han inte kunde rycka förbi sin försvarare, men levererade en grym assist till Mané som var en riktig godbit.

Sadio Mané 8

Fick jobba med hopplösa bollar stundtals och lyckades på något mirakulöst sätt ändå göra något med dom i första halvlek. Inledde andra halvlek med ett oerhört kliniskt avslut, vilket var starten på ett av flera fina individuella aktioner.

Diogo Jota 6

Smällde in en boll i nät bakom Ederson med Liverpools första riktiga chans i matchen. Kunde och borde nog ha passat vidare till Salah för ytterligare ett mål. Inte särskilt inblandad i spelet men sprang mycket och under långa stunder på egen hand i sin roll på topp.

Luis Diaz (in istället för Jota minut 70) – 7

Gav med sin fart och direkta spel ett problem extra för City att ta hand om.

Naby Keita (in istället för Henderson minut 78) – N/A

Fräscha ben på mittfältet.

Roberto Firmino (in istället för Mané minut 84) – N/A

Gav lite behövlig syrgas till laget som gick på knäna orkesmässigt.


Vår Man of the Match: Sadio Mané