Liverpool visade var skåpet skulle stå nere i Portugal och har skaffat sig ett fint utgångsläge inför returen.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Behövde stå för ett par rejäla räddningar som var viktiga för laget i avgörande skeden av matchen. Hade självförtroende nog att dra en Cruyff-fint vid läge 1-2.

Trent Alexander-Arnold 8

Tillbaka från start. Visade stor mognad och imponerade i både sitt försvarsspel och passningsspel. Luckrade upp Benfica med ett hockeyassist fram till andra målet. Fick vila i slutminuterna.

Ibrahima Konate 7

Fightades på bra mot både Darwin och Everton där han omfamnade sina motståndare men också fartmässigt när det behövdes. Nickade in sitt första mål i Liverpool-tröjan men stod också för ett grovt försvarsmisstag.

Virgil van Dijk 7

Fick vara ute och flänga betydligt mer ut mot kanterna än i helgen. Nosade upp faran och var lagom brysk för att sätta Benfica-anfallarna ur balans.

Andrew Robertson 8

Tänder alltid till när det vankas Champions League och så även ikväll. Bra på att värdera när det var läge att gå fram och fylla på. Assistläggare på ett av målen och var nära att utöka protokollet vid ett flertal tillfällen utöver det.

Fabinho 7

Hade sina moment under matchen i sin defensiva roll där han var en jäkel på att få en fot på bollen. Stora ytor att täcka när Keita och Thiago gick iväg på offensiva utflykter för jämnan.

Thiago 7

Mycket bra på att läsa spelet och sätta in hög första press. Inte lika pigg och effektiv efter paus, åkte på en varning och fick därför vila sista halvtimmen.

Naby Keita 8

Inflytelserik spelare för bortalaget. Väldigt fin rörelse på mittfältet och poppade upp lite här och var där ytorna öppnade upp sig för respektive tillfälle. Visade prov på många bollvinster, använde bollen riktigt väl och spelade fram Diaz till ett fint mål.

Mohamed Salah 7

Mer uppumpad med självförtroende efter en blek insats senast. Var verkligen där och nosade till sig målchanserna men fick inte riktigt ordning på bollen i det avgörande läget. Fortsätter han såhär är det bara en tidsfråga tills målet kommer däremot.

Luis Diaz 8

Förde stor respekt med sig från Benfica-spelarna redan från start och blev tydligt utvisslad av hemmapubliken matchen igenom. Svarade med ett väldigt direkt spel med assist och mål när slutsignalen ljöd. Vilken värvning.

Sadio Mané 7

Fick spela längst fram återigen och en starkt bidragande orsak till Liverpools dominanta fina anfallsspel. Visste precis vad han behövde ta för löpningar för att dra isär motståndet och skrev in sig i historieböckerna genom att kliva förbi Gerrard i antal Champions League-mål.

Roberto Firmino (in istället för Mané minut 61) – 7

Höll bollen inom laget, höll trycket uppe i presspelet och vann boll.

Jordan Henderson (in istället för Thiago minut 61) – 6

Lite svårt att komma in i tempot initialt men krigade sig in i matchen och gjorde sitt bästa för att stänga butiken.

Diogo Jota (in istället för Salah minut 61) – 6

Mycket energiska löpningar och ville ta sig an Benfica-laget på egen hand stundtals, med blandat resultat. Missade ett friläge i slutsekunderna som kunde avgjort mötet definitivt.

Joe Gomez (in istället för Alexander-Arnold minut 89) – N/A

Fick ge Trent något fräschare ben tills i helgen.

James Milner (in istället för Keita minut 89) – N/A

Rutin i slutminuterna. Gammal är äldst.


Vår Man of the Match: Naby Keita