Liverpool FC status

Frånvaroläge: Elliot(långtidsskadad), Thiago(skadad), Jones(skadad)
Trolig startelva (4-3-3): Alisson Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Keita – Salah, Firmino, Mané

Tankar om elvan: Det är långt mellan tisdag och söndag, så vi ska inte behöva vila några spelare inför United-matchen. Matchen mot Watford kan inte heller ha slitit så mycket på spelarna att de inte ska vara redo för den här matchen. Jag tror vi kommer att få se samma lag som i helgen, med de förändringarna att våra brassar kommer tillbaka in i startelvan. Den eviga frågan om Jota eller Firmino ska starta i anfallet är som vanligt svår, men med hattricket i lördags i färskt minne faller ändå mitt val på Firmino. En liten outsider till att starta är James Milner, hans fysik skulle kunna vara nyttig mot det här motståndet och insatsen i lördags var ett kvitto på att han fortfarande är en riktigt bra spelare när han får spela på rätt position.Atlético Madrid status
– Alexander Ivanovski(@ivanovski_)

1. Liverpool och Atlético möttes i CL alldeles innan pandemin släckte ner fotbollsvärlden, vad har hänt i ert lag sedan dess?
Man har behållt stora delar av laget, speciellt försvaret och mittfältet och samtidigt värvat in Rodrigo de Paul från Udinese som gett en extra dimension, framför allt när det kommer till den offensiva biten. Annars har anfallsbiten ändrats en del då Luis Suárez ersatt en Álvaro Morata som inte hade sina bästa dagar i Atlético. Att ha Suárez längst fram gör att laget har flyttat upp mycket då han inte springer lika mycket nu som tidigare, av förklarliga skäl. Generellt har det gett laget ett lyft och känns mer offensivt.

2. Diego Simeone har varit er tränare i många år, hur ser du på hans framtid? Är han rätt man att fortsätta leda klubben eller skulle du vilja se någon förändring på tränarbänken inom de kommande åren?
Diego Pablo Simeone sitter väldigt säkert i Atlético. Han själv säger att han kommer att stanna i klubben så länge han känner att han har spelarna och fansen med sig, något han utan tvekan har. Jag personligen skulle inte vilja se någon annan tränare på Simeones post då jag tycker att han är helt rätt man för jobbet. Det må inte ha gått allt för bra i Champions League under de senaste åren men i La Liga har man skördat framgångar. Fansen är väldigt nöjda med honom och ser honom tillsammans med Luis Aragonés som en av de absolut största i klubbens historia. Simeone är levande historia.

3. Har Simeone ändrat någonting i lagets sätt att spela den här säsongen?
Som nämnt ovan har Simeone till följd av värvningen av Suárez flyttat fram laget för att uruguayaren ska få mer support och stöd i anfallet. Han har även börjat skifta mellan det tidigare så solida 4-4-2 och 3-5-2 där den sistnämnda formationen har blivit allt mer vanlig på senare.

4. Luis Suarez har haft en stor roll i ert lag de senaste säsongerna, vilken nivå skulle du säga att han håller idag?
Då Suárez blivit äldre har han tvingats ändra spelstil till viss del. Han är inte längre den spelare som maxlöper längre sträckor eller kan ta sig förbi sin motståndare i situationer där han kommer man-mot-man. Han är dock, precis som innan, en smart spelare och står väldigt ofta rätt i straffområdet, vilket resulterar i att han fortsätter att göra mål. Han är fortfarande en otrolig avslutare och även om han nu behöver ett par fler chanser för att göra mål blir det en hel del.

5. Griezmann kom tillbaka till er i somras, efter en sejour i Barcelona, hur togs han emot av fansen och hur har han presterat?
Majoriteten av fansen har varit negativa till Antoine Griezmanns återkomst i Atlético Madrid men det fanns även de som applåderade när han blev inbytt i den första hemmamatchen. Det känns dock som en process där fansen vill visa fransmannen att det han gjorde, enligt dem, var fel. Nu är det hans tur att övertyga fansen om att det är i Atlético han verkligen vill vara, och det har inte börjat allt för bra. Många förväntar sig den Griezmann som man såg i Atlético innan flytten till Barcelona, han är dock inte visat allt för mycket att det skulle vara så. Han har inte heller fått allt för mycket speltid då Simeone endast använt honom hälften av den tid som han varit tillgänglig. Om det har något med låneavtalet med Barcelona (där övergången blir obligatorisk om Griezmann spelar mer än hälften av tiden han är tillgänglig) eller inte är oklart. Målet mot AC Milan i Champions League var viktigt men förutom det Griezmann inte övertygat.

6. Hur är formen för laget inför matchen mot Liverpool?
Man må ha vunnit majoriteten av matcherna i ligan och slagit AC Milan på San Siro. Det har dock inte varit allt för övertygande och mot lag med stark defensiv har man svårt, något som sågs i hemmamötena med FC Porto och Athletic Club. Argentinaren jobbar med en väldigt stark defensiv (som gått ner sig lite på senaste) och med snabba spelare längst fram för att kontra. Där har bland annat Thomas Lemar spelat en väldigt viktig roll. Vinsten mot FC Barcelona var dock väldigt viktig för laget som börjar hitta rytmen då João Félix är tillbaka efter operation.

7. Hur tror du att man kommer ställa upp mot Liverpool och vilken typ av match tror du vi kommer att få se?
Trots att Atlético växt ut till en toppklubb i Europa under Simeone har man spelat ganska likt under hela perioden, speciellt i stora matcher. Taktiken är att backa hem ganska rejält och kontra när man erövrar bollen. Namn som João Félix, Thomas Lemar, Ángel Correa, Marcos Llorente och Rodrigo de Paul blir viktiga för att offensiven ska fungera i denna match.

 


Totaal reflektion: Bortamatchen mot Atlético är den på förhand svåraste matchen i gruppspelet och skulle vi få med oss poäng härifrån är våra chanser att vinna gruppen mycket stora. Det är dock ett enormt svårspelat lag vi ställs mot, vi kommer inte att få något gratis och får verkligen akta oss för att slappna av i försvarsspelet, då kommer vi bli straffade. På förhand känns ett kryss här klart godkänt, men vi är i bra form och kan utan tvekan lämna Spanien med alla tre poängen om vi får matchbilden dit vi vill. Suarez är obehaglig att möta, även om han passerat sitt bäst före-datum, där har van Dijk och Matip ett viktigt jobb att göra.