Det var aldrig något snack om vilket lag som skulle lämna planen med tre poäng i den här drabbningen. Liverpool tog en tidig ledning mot Watford och sedan handlade det mest om hur stor segern skulle bli, innan domaren blåste av hade Liverpool passerat Foster i målet fem gånger och det hade kunnat bli ännu större siffror.

#1 – Brassarnas ersättare Eftersom Brasilien spelade landskamp bara dagarna innan den här matchen saknades både Alisson och Fabinho i vår startelva, det här tvingade Klopp till att göra några ändringar. I stället för Alisson klev Kelleher in och än en gång visade han att han är backupmålvakt att lita på. Han hade visserligen inte speciellt mycket att göra, men när väl Sarr fick en chans i slutskedet stod vår unge målvakt för en mycket fin räddning. Kelleher känns stabil, han gör det inte svårt för sig med fötterna, vilket Adrian kunde tendera att göra, och visar att han kan hålla fokus även i matcher där han får stå sysslolös. Det är en svår sits att vara andremålvakt, speciellt bakom en världsspelare som Alisson. Hur bra Kelleher än gör det kommer han aldrig kunna ta platsen som etta, så länge Alisson är kvar och frågan är hur länge han nöjer sig med att spela en handfull matcher per säsong? I stället för Fabinho fick Jordan Henderson ta den mer defensiva positionen på mittfältet och gjorde det bra. Även här är det kanske svårt att dra för stora växlar, då motståndet inte var det bästa, men vår kapten gjorde sin bästa insats på länge och det lovar gott inför den kommande veckan.


#2 – Anfallstrion Att Salah varit i bra slag under hela säsongen behöver vi nog inte betona igen, igår visade han återigen att han kanske är världens bästa spelare just nu och målet han placerade in i den andra halvleken underströk bara hans klass. Igår fick vi se vår klassiska fronttrio med Salah, Firmino och Mané från start och de hade verkligen vaknat på rätt sida. Mané gjorde det första målet och var med i uppbyggnaden till det andra, Firmino gjorde hattrick och fick dessutom en assist på Salahs mål. Vår egyptiske superstjärna hann, förutom målet, med att göra en fantastisk assist till vårt ledningsmål under matchinledningen. Det har funnits en del kritik mot Mané de senaste månaderna och Firmino har fått se sig förpassad till bänken till förmån för Jota under de flesta matcherna hittills, men om någon tvivlat på deras kvalitet fick de se sig motbevisade igår. Våra tre anfallare har nu gjort sexton mål tillsammans under de inledande omgångar, om vi lägger till Jota tre mål i statistiken kan vi nog vara på det klara med att vår offensiv är precis lika bra som vi hade hoppats.


#3 – Nya Watford Trots en relativt bra inledning av säsongen, åtminstone poängmässigt, valde Watford att sparka sin tränare innan landslagsuppehållet. Igår var det första matchen under Claudio Ranieris ledning och att italienaren har en del att göra är det ingen tvekan om. Sarr är vass i offensiven, Sissoko har en hel del kvalitet på mittfältet, men sen ser det tunt ut, i alla fall om man ska använda matchen igår som måttstock. Att Danny Rose ses som det bästa sättet att stoppa en Salah i sitt livs form säger en hel del och jag tror vi var många som gnuggade händerna av förtjusning när vi såg hur enkelt det gick för Salah redan i matchens första minuter. Jag har svårt att se hur det här laget ska kunna hänga kvar i Premier League, om de inte fyller på sin trupp rejält i januari.

2 kommentarer
  1. Sarr hade varit spännande att se i Liverpool. Känns som det finns stor potential där som bara vill komma ut och med bättre spelare runt omkring sig så kanske det kommer.

    • Ja, jag tror också att det hade kunnat vara en bra värvning för oss. Han har stor potential och skulle kunna ta ytterligare kliv hos oss, en spelartyp som borde kunna passa bra in i Klopps spel också.

Kommentarer är stängda.