Klopp drog längsta strået mot Diego Simeones Atletico Madrid efter en målrik och händelserik tillställning.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 9

Chanslös på båda målen från Griezmann. Stod däremot för en vass frilägesräddning från Griezmann och gjorde några andra svettiga räddningar efter skott från Felix, Lemar och Carrasco – för att nämna några. Nyckelspelare till de tre poängen ikväll.

Trent Alexander-Arnold 6

Många kreativa passningar och en stor anfallslusta. Fick också efter lite instruktioner från Klopp upp ögonen för att vända över oftare mot Robertson. Blev lite exponerad i defensiven emellanåt vilket gav varning och blev utbytt av Klopp mot slutet för säkerhets skull.

Joel Matip 6

Kändes inte helt trygg eller positionssäker mot Atleticos snabba spelare. Fick älga på bra för att hänga med i omställningarna.

Virgil van Dijk 6

Hade även han problem med intensiteten från de rödvita. Stod också för ovanlighetens skull för ett defensivt misstag när Griezmann hittade ett stort hål i mittförsvaret och kunde pricka in sitt andra mål för kvällen.

Andrew Robertson 6

Upphävde offsidefällor defensivt och fick inte riktigt till sista passningen i offensiv tredjedel. Fram dit så fanns det annars flera fina intentioner.

Jordan Henderson 6

Fick inte lika mycket tid med bollen som han är van vid, och kändes stundtals lite stressad av Atleticos presspel som sista gubbe på mittfältet. Fabinhos intåg i matchen gjorde att hans position ändrades till att spela mer mot kanterna istället, vilket gav ett litet lyft.

James Milner 7

Smart styrning på Salahs skott vilket gav Liverpool ett fint inledande grepp om matchen. Använde annars bollen väl och höll igång samspelet med Henderson primärt. Varnad och utbytt.

Naby Keita 6

Stod för ett väldigt vackert volleymål inledningsvis, men gjorde också några alltför enkla misstag i defensiven vilket ledde fram till inte bara ett utan två mål. Byttes ut i paus för att få till bättre defensiv stabilitet.

Mohamed Salah 7

Hjärnan bakom första målet efter en vass individuell prestation utanför offensivt straffområde återigen. Hade ett övertag på Carrasco utan att för den sakens skull vara lika dominant som vanligt.

Sadio Mané 6

Fullt upp i en internfight tuppfight med Trippier och tappade lite fokus på rätt saker offensivt i och med det. Utbytt.

Roberto Firmino 6

Intryckt i mitten där ytorna var små och tighta mest hela tiden. Lyckades annars sticka fram huvudet så Griezmann träffade honom och fick syna det röda kortet.

Fabinho (in istället för Keita minut 46) – 7

Gav lite nödvändig defensiv stabilitet och bolltrygghet framförallt.

Diogo Jota (in istället för Mané minut 62) – 6

Vann en straff men var också på vippen att dra på sig en straff en stund senare efter minst sagt riskfyllt försvarsspel.

Alex Oxlade-Chamberlain (in istället för Milner minut 63) – 7

Testade Oblak med ett bra skott och skötte faktiskt sin roll i presspelet på ett riktigt bra sätt.

Joe Gomez (in istället för Alexander-Arnold minut 85) – N/A

Fokuserade på sina defensiva uppgifter primärt och knöt ihop säcken som högerback.

Neco Williams (in istället för Salah minut 90+2) – N/A

Hann med att bomba framåt och skjuta bollen högt upp på läktaren.


Vår Man of the Match: Alisson Becker

1 kommentar
  1. Trents varning var inte direkt i defensiven. Får nog kortet för han sköt efter signal. Sjukt larvigt. Domaren klara sig undan till slut men hade en hel del missar. Klart påverkad av trycket. Upp med korten! när det klagas på det där sättet rakt igenom.
    Jösses vilket grisgäng Atletico är. Pinsamma återigen. Klagar på allt och alla. När dom får frispark och när dom får frispark. Suarez skämmer ut sig när han får en smäll genom att inte gå mot boll och gör en Kane tackling där det i själva verket hade kunnat gå illa för VvD.
    Så skönt att vinna denna:)

Kommentarer är stängda.