Liverpool FC status

Frånvaroläge: Milner(sjuk), Tsimikas(sjuk)
Trolig startelva (4-3-3): Alisson Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Fabinho, Thiago Henderson- Salah, Mané, Diaz

Tankar om elvan: En av de på papprets svåraste matcher vi har kvar i ligan innebär att vi kommer att få det starkaste vi har att komma med. Vi har en del småskavanker i truppen, där Salah har varit det största frågetecknet. På presskonferensen inför matchen berättade dock Klopp att Salah skulle hinna träna för fullt innan onsdagen och det bör innebära att han kan starta. Vår trupp är väldigt stark nu, så det finns en hel del alternativ till de som jag skrivit in i elvan ovan, men personligen ser jag både backlinje och mittfält som ganska givna till den här matchen. I anfallet kan det kan vara dags för Firmino att starta, i sådana fall i stället för Diaz eller Mané, speciellt med tanke på att vår brasilianske anfallare ofta är bra mot Arsenal. Ser man till formen så har jag svårt att flytta på någon i anfallet, så min gissning är att vi kommer ha både Jota och Firmino på bänken, vilket verkligen inte är fy skam.
Arsenal status
 – Sebastian Mattsson(@SebMattsPL), driver podcasten Bakom ryggen och författare till boken Balladen om Kalle Klick


1. Det verkar finnas en stor optimism hos Arsenals fans just nu, delar du den och vad beror den i sådana fall främst på?
Dels beror den ju på krassa siffror. 28 poäng av 33 möjliga den senaste tiden, den typen av resultatrad föder framtidstro. Att det dessutom uppnås med ligans yngsta startelva… det är fortfarande lååångt upp till City och Liverpool, och jag är fortfarande inte helt såld på Arteta, men just nu är det kul att vara Arsenal-supporter.

2. Ni betalade en hel del för Ben White från Brighton i somras, hur har hans första säsong varit?
Han hade en skakig inledning, men nu känns han och Gabriel väldigt trygga ihop. I senaste matchen mot Leicester gjorde han en helt avgörande glidtackling på Maddison som var så där utsökt som bara ett riktigt vältajmat försvarsagerande kan vara. Jag är väldigt nöjd. Han kostade mycket, men om han ska vara ordinarie mittback i typ sex säsonger framöver, då är det faktiskt en hyfsat rimlig summa.

3. Ni är just nu i en bra situation för att nå Champions League, vad tror du om era chanser att ro hem fjärdeplatsen?
Jag var länge skeptisk, men nu känns det bra. Mycket på grund av att både United och Spurs är hiskeligt ojämna, och West Ham är trots allt ett uppstickarlag med en lite för låg lägstanivå. Jag tror att det kan gå.

4.Det har länge pratats om att Arsenal ska värva en central anfallare, tror du att en sådan kommer in till sommaren? Vad tror du kan vara ett rimligt namn att hoppas på?
Jag är ganska övertygad om att det kommer in ett namn. Lacazettes kontrakt går ut och det verkar inte vara klart med en förlängning. Jag vet att många vill se Alexander Isak i laget, men hans ojämna målproduktion skrämmer mig. Mycket boll i honom, det ser jag också, men är han en framtida 20+-mål-per-säsong-man? Ska dock sägas att inget av namnen som nämns känns superspännande.

5.Vem har varit säsongens spelare för er hittills?
Bukayo Saka är mest spektakulär, men sett till kontinuitet finns det bara ett namn: Aaron Ramsdale. Längesen en Arsenal-målvakt hade en så konsekvent bra säsong (Martinez, men han spelade inte en hel säsong). Jag är väldigt, väldigt överraskad, positivt överraskad.

6.Vilken matchbild tror du vi får se på Emirates? Vad kommer bli nyckeln till seger för Arsenal?
Jag har väldigt svårt att se att Liverpool inte ska vinna. Ska jag vara helt ärlig så hoppas jag på en repris på senaste matchen mot City: en väldigt hedersam förlust. Men jag tror ändå att Arsenal kommer att agera något mindre naivt än de senaste mötena. Bristen på en spetsanfallare kan dock bli väldigt kostsam. Och defensiven måste sitta perfekt när Liverpool ställer om, det funkar inte att slarva som Nuno Tavares gjorde i 0-4-haveriet.
1 kommentar
  1. Ärligt talat så ser detta ut som Arsenal brukar göra, dock en stor förbättring mot vad det såg ut i delar av hösten när de låg på nedflyttningsplats 🙂

    Dock så har deras senaste matcher kommit mot relativt lätt motstånd, det har varit Burnley, Brentford, Wolves x2, Watford och Leicester. Arsenal har nästan alltid haft ett bra record mot lag på nedre halvan, men svårt för topplagen. Det ser ut att vara samma visa denna säsong, dom har förlorat mot City, Chelsea, Liverpool, Spurs och United. Speciellt mot City och matcherna mot oss så har dom egentligen inte ens varit nära.

    Det som kan vara klurigt nu är att vi har inte flugit fram men ändå vunnit och att det trots allt är en svår bortamatch. Men känner mig relativt lugn med att vi ska ha en stor chans att vinna, dock kan City’s poängtapp sätta sig på huvudet och att man börjar vilja för mycket och istället göra lätta misstag. Men tror 70/30 på vinst för oss imorgon.

Kommentarer är stängda.