Liverpool visade sig vara numret större på Emirates och vann rättvist till slut.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 8

Klev fram och visade sig stor som ett spöke i en mot en duell mot Ödegaard. Annars imponerande precision i passningsspelet och förhastade sig inte i onödan.

Trent Alexander-Arnold 7

Fullt upp med Martinelli som snurrade fram och tillbaka runt honom. Fick bra uppbackning av framförallt Henderson för att hålla brassen mållös till slut. I offensiven fick vi inte se Trent lika ofta men några av hans längre passningar höll oerhört hög kvalité och satt som en smäck.

Joel Matip 7

Spelade säkert för att inte hamna i några onödiga löpdueller och var huvudet högre än alla när Arsenal valde att lyfta bollen istället.

Virgil van Dijk 7

Hade Liverpools vassaste chans på nick i första. Stark på att täcka boll oc hade förmågan att leda bort Arsenals offensiva spelare från den farliga ytan. Kunde hålla nollan återigen.

Andrew Robertson 9

Höll formtoppade Saka väldigt tyst på sin kant och låg i stort sett på egen hand bakom det andra målet med sin uppoffrande press och perfekta passning till Bobby framför mål. Genomgående en av Liverpools bästa spelare.

Fabinho 9

Efter några genomsnittliga matcher senaste tiden så var Fabinho återigen tillbaka i sitt esse. Läste spelet magnifikt i alla delar och vann så mycket boll i kritiska lägen. En monstermatch.

Jordan Henderson 7

Lite svårt att komma igång under första halvlek. Spelade upp sig efter paus där vi fick se betydligt mer energi och mer beslutsamhet. Hjälpte försvaret med understöd gång på gång och uppoffrande maxlöp hemåt.

Thiago 7

Stort misstag med en bakåtpass som gav Arsenal friläge. Revanscherade sig dock kort därpå med en lysande assist fram till Jota som skar rakt igenom hemmaförsvaret. Det gav självförtroende och gjorde honom mer involverad med många flera bollvinster på mittfältet som resultat.

Diogo Jota 6

Inte ett rätt på planen i stort sett fram tills sitt mål, och direkt efter det blev han utbytt. Så kan man också göra.

Luis Diaz 6

Hade många spelare tätt upp i rygg och kunde inte komma till många rättvända lägen att utmana – varken på vänster- eller högerkanten. Arsenal lyckades också spela igenom förstapressen rätt enkelt och där kändes han inte tillräckligt samspelt med sina anfallskollegor. Något att slipa på inför kommande fighter.

Sadio Mané 7

En av få Liverpool-anfallare som faktiskt skapade något offensivt innan paus. Drog iväg centralt och fick iväg ett avslut mot mål. Passade in som handen i handsken defensivt när Salah och Firmino kom in. Fick tiden att ticka på ett effektivt sätt.

Roberto Firmino (in istället för Salah minut 56) – 8

Visade klass och stor skillnad i hur Liverpool försvarade sig efter sitt intåg. Vann bollen högt för att skapa en het förstachans och avslutade sedan andravågen med en vacker vrickning in i mål. Firade därefter som en galning med de tillresta supportrarna och fick syna det gula kortet för överdrivet målfirande. Si señor.

Mohamed Salah (in istället för Keita minut 56) – 7

Förde respekt med sig och fick Arsenal att backa av för att inte gå bort sig. Mycket bra med sina direkta löpningar och så stark att hålla bort sina motståndare med bollen under kontroll.

Curtis Jones (in istället för Jota minut 90) – N/A

Kasserade in en till vinst i karriärstatistiken.


Vår Man of the Match: Andy Robertson